Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Asklepeion

Asklepeion - Asklepion - Archeologisch monument op Kos

Het Asklepeion. Het Asklepion, dat 4 kilometer van de gezellige stad Kos ligt, is een van de belangrijkste archeologische monumenten van het eiland Kos. Dit was het beste bekendste ziekenhuis in de antieke tijd. Het Eiland Kos staat bekend als de geboorteplaats van Hippocrates, de "Vader van de Geneeskunde". Hippocrates leefde rond 460 voor Christus. Hij verloste de geneeskunde van het priesterschap en de tovenaars. Tot op de dag van vandaag wordt de eed der Geneesheren of de eed van Hippocrates afgelegd.

Asklepeion Kos
Het Asklepeion op Kos

Het was de Duitser Herzog die het in 1902 ontdekte, op de plaats die een inwoner van Kos, Zaraftis Iakovos, hem had aangeduid. Het Asklepeion ligt op een heuvel en bestaat uit drie grote terrassen die met elkaar in verbinding staan door middel van zeer brede trappen.

Op het derde en hoogste terras stond een grote marmeren tempel van Asklepios. Op het middenterras stond nog een tempel van Asklepios, een tempel van Apollon en een altaar uit de vierde eeuw voor Christus. Op het eerste en laagste terras bevond zich een tempeltje gewijd aan Xenofontas.

Het Asklepeion is gemakkelijk bereikbaar met de auto, daarnaast rijden er op regelmatige tijdstippen minitreinen hiernaartoe. Ook zijn er veel mensen die er met de fiets naartoe komen. De entree is €8 voor volwassenen en studenten zijn gratis, mits ze een studentenpas kunnen laten zien. Vanaf het Asklepeion is er een mooi uitzicht over het eiland en naar de zee.

Uitzicht Asklepeion Kos
Uitzicht Asklepeion Kos

Bekijk foto's Asklepeion


Asklepeion


Beoordeel Asklepeion (Kos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Asklepeion? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Kos: Waar ligt Asklepeion?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Asklepeion


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Asklepeion geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Thermen vakantie
Thermen vakantie
Lambi beach vakantie
Lambi beach vakantie
Marmari vakantie
Marmari vakantie
Kardamena vakantie
Kardamena vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021