Kefalos (Kos)

Kefalos. Helemaal in het zuidwesten van eiland Kos bevindt zich de Kefalos-baai, een van de meest geliefde baaien voor windsurfliefhebbers. Het grootste dorp is hier het gelijknamige dorpje Kefalos dat boven op de top van een heuvel ligt, 43 kilometer van Kos stad.

In Kefalos zijn diverse winkels, taverna’s, terrassen, cafetaria's en restaurants. Het uitzicht van hierboven is werkelijk erg mooi. De opvallendste bezienswaardigheid in de baai van Kefalos is het eilandje Aghios Nikolaos dat ook Kastrí genoemd wordt. Dit eilandje licht recht tegenover het strand van Aghios Stefanos, in het midden van de baai.

Het eerste dorpje aan de baai van Kefalos heet Kamari. In Kamari bevindt zich het vissershaventje van het dorp en de vissersboten voorzien dagelijks de taverna’s van verse vis. Vanaf het haventje van Kamari varen er dagelijks bootjes naar de eilanden Nisyros en Kalymnos.

De zandstranden van Kamari en Aghios Stefanos zijn schitterend en er zijn volop watersport mogelijkheden. Op de hoofdweg tussen Aghios Stefanos en Kefalos bevinden zich vele supermarkten, auto- en motorverhuurbedrijven, restaurants, winkeltjes en bars.

Andere stranden bij Kefalos zijn Paradise beach, Kamila beach, Golden beach en helemaal aan de westkust het strand van Aghios Theologos. De route naar Aghios Theologos loopt door een dennenbos en is 6 kilometer lang. Op deze route zijn de ruïnes van een oud paleis en theater uit de oudheid te zien. 7 kilometer ten zuiden van Kefalos bevindt zich het klooster van Agios Ioannis Thimianos met zijn opvallende klokkentoren. ieder jaar, op 29 augustus, wordt hier een groot volksfeest gehouden waar meer dan 6000 mensen naartoe komen.

Foto's Kefalos - Kefalos in beeld

Kefalos Kos - Griekse Gids foto 25 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 20 - Foto van De Griekse Gids Eilandje baai Kefalos | Eiland Kos | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 32 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 21 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 26 - Foto van De Griekse Gids Naar het zuiden van Kos - Foto van Ron Wenders Kefalos Kos - Griekse Gids foto 23 - Foto van De Griekse Gids Kefalos | Eiland Kos | Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 11 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 6 - Foto van De Griekse Gids Geit 2 - Foto van piwa


meer foto's van Kefalos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Kefalos?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Kefalos


Kos vakanties

Blue Nest

Bekijken

Blue Nest
Kos
Tigaki
Mastichari Bay

Bekijken

Mastichari Bay
Kos
Mastichari
Dimitra Beach

Bekijken

Dimitra Beach
Kos
Kos stad
Eilandhoppen Samos, Patmos, Leros & Kos

Bekijken

Eilandhoppen Samos, Patmos, Leros & Kos
Kos
Eilandhoppen
© De Griekse Gids 2000-2019