Kefalos (Kos)

Kefalos. Helemaal in het zuidwesten van eiland Kos bevindt zich de Kefalos-baai, een van de meest geliefde baaien voor windsurfliefhebbers. Het grootste dorp is hier het gelijknamige dorpje Kefalos dat boven op de top van een heuvel ligt, 43 kilometer van Kos stad.

In Kefalos zijn diverse winkels, taverna’s, terrassen, cafetaria's en restaurants. Het uitzicht van hierboven is werkelijk erg mooi. De opvallendste bezienswaardigheid in de baai van Kefalos is het eilandje Aghios Nikolaos dat ook Kastrí genoemd wordt. Dit eilandje licht recht tegenover het strand van Aghios Stefanos, in het midden van de baai.

Het eerste dorpje aan de baai van Kefalos heet Kamari. In Kamari bevindt zich het vissershaventje van het dorp en de vissersboten voorzien dagelijks de taverna’s van verse vis. Vanaf het haventje van Kamari varen er dagelijks bootjes naar de eilanden Nisyros en Kalymnos.

De zandstranden van Kamari en Aghios Stefanos zijn schitterend en er zijn volop watersport mogelijkheden. Op de hoofdweg tussen Aghios Stefanos en Kefalos bevinden zich vele supermarkten, auto- en motorverhuurbedrijven, restaurants, winkeltjes en bars.

Andere stranden bij Kefalos zijn Paradise beach, Kamila beach, Golden beach en helemaal aan de westkust het strand van Aghios Theologos. De route naar Aghios Theologos loopt door een dennenbos en is 6 kilometer lang. Op deze route zijn de ruïnes van een oud paleis en theater uit de oudheid te zien. 7 kilometer ten zuiden van Kefalos bevindt zich het klooster van Agios Ioannis Thimianos met zijn opvallende klokkentoren. ieder jaar, op 29 augustus, wordt hier een groot volksfeest gehouden waar meer dan 6000 mensen naartoe komen.

Foto's Kefalos - Kefalos in beeld

terug naar kos-stad - Foto van linda Kefalos Kos - Griekse Gids foto 22 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kefalos - Foto van meltemi Baai van Kefalos | Eiland Kos | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 11 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 7 - Foto van De Griekse Gids De gebroeders Duck - Foto van meltemi Baai van Kefalos | Eiland Kos | Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kefalos | Eiland Kos | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Strand bij Kefalos (Agios Stefanos) | Eiland Kos | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 32 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kefalos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Kefalos?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Kefalos


Kos vakanties

Grecotel Kos Imperial Thalasso

Bekijken

Grecotel Kos Imperial Thalasso
Kos
Psalidi
Hotel Labranda Marine Aquapark Resort

Bekijken

Hotel Labranda Marine Aquapark Resort
Kos
Tigaki
Nissia Kamares Hotel

Bekijken

Nissia Kamares Hotel

Kos
Kardamena
Blue Lagoon Village

Bekijken

Blue Lagoon Village
Kos
Kefalos
© De Griekse Gids 2000-2019