Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Kefalos


Kefalos - Kos (Griekenland)

Kefalos. Helemaal in het zuidwesten van eiland Kos bevindt zich de Kefalos-baai, een van de meest geliefde baaien voor windsurfliefhebbers. Het grootste dorp is hier het gelijknamige dorpje Kefalos dat boven op de top van een heuvel ligt, 43 kilometer van Kos stad.

In Kefalos zijn diverse winkels, taverna’s, terrassen, cafetaria's en restaurants. Het uitzicht van hierboven is werkelijk erg mooi. De opvallendste bezienswaardigheid in de baai van Kefalos is het eilandje Aghios Nikolaos dat ook Kastrí genoemd wordt. Dit eilandje licht recht tegenover het strand van Aghios Stefanos, in het midden van de baai.

Het eerste dorpje aan de baai van Kefalos heet Kamari. In Kamari bevindt zich het vissershaventje van het dorp en de vissersboten voorzien dagelijks de taverna’s van verse vis. Vanaf het haventje van Kamari varen er dagelijks bootjes naar de eilanden Nisyros en Kalymnos.

De zandstranden van Kamari en Aghios Stefanos zijn schitterend en er zijn volop watersport mogelijkheden. Op de hoofdweg tussen Aghios Stefanos en Kefalos bevinden zich vele supermarkten, auto- en motorverhuurbedrijven, restaurants, winkeltjes en bars.

Andere stranden bij Kefalos zijn Paradise beach, Kamila beach, Golden beach en helemaal aan de westkust het strand van Aghios Theologos. De route naar Aghios Theologos loopt door een dennenbos en is 6 kilometer lang. Op deze route zijn de ruïnes van een oud paleis en theater uit de oudheid te zien. 7 kilometer ten zuiden van Kefalos bevindt zich het klooster van Agios Ioannis Thimianos met zijn opvallende klokkentoren. ieder jaar, op 29 augustus, wordt hier een groot volksfeest gehouden waar meer dan 6000 mensen naartoe komen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Kefalos - Kefalos in beeld

Kefalos Kos - Griekse Gids foto 12 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 10 - Foto van De Griekse Gids Naar het zuiden van Kos - Foto van Ron Wenders Kefalos Kos - Griekse Gids foto 4 - Foto van De Griekse Gids Klaprozen - Foto van piwa Kefalos Kos - Griekse Gids foto 14 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 23 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 17 - Foto van De Griekse Gids Ruines Agios Stefanos Kefalos | Eiland Kos | foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 24 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kefalos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Kefalos
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Kos: Waar ligt Kefalos?

Uitstapjes / Trips vanaf Kefalos
De kaart / landkaart van Kos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Kefalos Kos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies, wandelingen en fietstochten naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Kos.

De kaart van Kos - Landkaart KosTigaki - Eiland Kos Mastichari - Eiland Kos Kos stad en Lambi Kardamena - Eiland Kos Psalidi - Eiland Kos Kefalos Kos - Aghios Stefanos Kos Paradise Beach Kos Marmari Kos Pyli kos - Eiland Kos Zia - Eiland Kos Het Asklepieion op Kos Agios Fokas Kos De Thermen - Therma - Kos eiland
Uitstapjes vanaf Kefalos - Klik op de kaart van Kos (©De Griekse Gids)