Kefalos (Kos)

Kefalos. Helemaal in het zuidwesten van eiland Kos bevindt zich de Kefalos-baai, een van de meest geliefde baaien voor windsurfliefhebbers. Het grootste dorp is hier het gelijknamige dorpje Kefalos dat boven op de top van een heuvel ligt, 43 kilometer van Kos stad.

In Kefalos zijn diverse winkels, taverna’s, terrassen, cafetaria's en restaurants. Het uitzicht van hierboven is werkelijk erg mooi. De opvallendste bezienswaardigheid in de baai van Kefalos is het eilandje Aghios Nikolaos dat ook Kastrí genoemd wordt. Dit eilandje licht recht tegenover het strand van Aghios Stefanos, in het midden van de baai.

Het eerste dorpje aan de baai van Kefalos heet Kamari. In Kamari bevindt zich het vissershaventje van het dorp en de vissersboten voorzien dagelijks de taverna’s van verse vis. Vanaf het haventje van Kamari varen er dagelijks bootjes naar de eilanden Nisyros en Kalymnos.

De zandstranden van Kamari en Aghios Stefanos zijn schitterend en er zijn volop watersport mogelijkheden. Op de hoofdweg tussen Aghios Stefanos en Kefalos bevinden zich vele supermarkten, auto- en motorverhuurbedrijven, restaurants, winkeltjes en bars.

Andere stranden bij Kefalos zijn Paradise beach, Kamila beach, Golden beach en helemaal aan de westkust het strand van Aghios Theologos. De route naar Aghios Theologos loopt door een dennenbos en is 6 kilometer lang. Op deze route zijn de ruïnes van een oud paleis en theater uit de oudheid te zien. 7 kilometer ten zuiden van Kefalos bevindt zich het klooster van Agios Ioannis Thimianos met zijn opvallende klokkentoren. ieder jaar, op 28 augustus, wordt hier een groot volksfeest gehouden waar meer dan 6000 mensen naartoe komen. De officiële feestdag is op 29 augustus. 

Foto's Kefalos - Kefalos in beeld

Kefalos Kos - Griekse Gids foto 29 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 24 - Foto van De Griekse Gids Eilandje baai Kefalos | Eiland Kos | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kefalos | Eiland Kos | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 7 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kefalos - Foto van meltemi Kefalos Kos - Griekse Gids foto 8 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids terug naar kos-stad - Foto van linda Kefalos Kos - Griekse Gids foto 11 - Foto van De Griekse Gids Kefalos Kos - Griekse Gids foto 28 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kefalos»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Kefalos?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Kefalos


Kos vakanties

Dimitris Paritsa Hotel

Bekijken

Dimitris Paritsa Hotel
Kos
Kos stad
App. Akti Dimis

Bekijken

App. Akti Dimis
Kos
Tigaki
Poseidon Hotel

Bekijken

Poseidon Hotel
Kos
Kos stad
Hotel Pyli Bay

Bekijken

Hotel Pyli Bay
Kos
Marmari
© De Griekse Gids 2000-2020