Pyli (Kos)

PYLI. Het plaatsje Pyli ligt ongeveer 15 kilometer ten westen van Kos-stad en een achttal kilometer ten zuiden van de badplaats Marmari op het eiland Kos. Dit traditionele dorp is op de hellingen van de berg Dikeos gebouwd en de meeste inwoners houden zich hier met de landbouw en de veeteelt bezig. Deze streek van Kos is rijk aan agrarische producten daar de grond erg vruchtbaar is.

In het dorp Pyli zijn er diverse leuke Griekse kafeneion’s en taverna’s, maar ook minimarket, een slager en een bakker. In het "Oude Pylí", op een heuveltop iets buiten Pyli, kan men de ruines van een middeleeuws kasteel zien. In het kasteel bevinden zich drie kleine kerkjes, hier kun je de overblijfselen zien van het graf van de Mythische held Charmylos en een zeskranige waterbron.

Op de kruising aan de provinciale weg bevindt zich een meertje, waar veel eenden hun toevlucht zoeken. In augustus zijn er verschillenden evenementen die door de lokale vereniging "Apellis" en de gemeente georganiseerd wordt. Op 23 april, de naamdag van Agios Georgios, worden er paardenwedstrijden gehouden en op 23 juni, de dag Agios Ioannis Klidonas, is het een traditie dat jonge vrouwen "het zwijgzame water" drinken om van hun toekomstige man te dromen.

Foto's Pyli - Pyli in beeld

Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Fresco - Foto van piwa Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Pyli Marmari Kos - Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Doorkijkje Oud Pyli - Foto van piwa Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids View from Paleo Pyli - Foto van piwa Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Pyli en de noordkust van Kos | Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Pyli Marmari Kos - Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids schapen - Foto van linda


meer foto's van Pyli»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Pyli?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Pyli


Kos vakanties

Palm Beach

Bekijken

Palm Beach
Kos
Lambi
App. Alexandra Beach

Bekijken

App. Alexandra Beach
Kos
Kos stad
Paritsa

Bekijken

Paritsa
Kos
Kos stad
Platanista

Bekijken

Platanista
Kos
Lambi
© De Griekse Gids 2000-2019