Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Bergdorp Zia

Bergdorp Zia - traditioneel bergdorp op Kos


Zia. Bergdorp Zia is een traditioneel dorp dat 14 kilometer ten zuidwesten van de levendige Kos stad ligt. Het is het bekendste bergdorp van het eiland Kos. De afgelopen decennia is dit dorp erg bekend geworden. Zia is erg kleurrijk en er zijn hier veel gezellige winkeltjes, restaurants en taverna’s.

"Zia is een kleurrijk bergdorp op het eiland Kos."

Sommige van deze restaurants horen tot de beste in Griekenland en hebben allerlei prijzen gewonnen. Je kunt hier allerlei lokale specialiteiten proeven. Ook zijn er in Zia veel souvenirwinkeltjes en gezellige straatjes om te wandelen.

Dit kleine, mooie dorp ligt dicht bij het dorp Asfendiou op de berghelling van Dikeos. Zia ligt verscholen tussen weelderige groene bossen en stromend water en wordt beschouwd als een trekpleister voor veel bezoekers. De idyllische ligging op de hellingen van de berg Dikeos biedt een adembenemend uitzicht over het hele eiland Kos.

De route die naar het dorp leidt, doorkruist enkele prachtige plekjes. Er staan drie kerken bij de ingang van het dorp en als je verder gaat, kom je bij de hoofdstraat met winkeltjes en tavernes. Zia is ook een bekende bestemming vanwege het geweldige uitzicht op de zonsondergang.

Zia
Zia

Een wandeling in Zia (Kos)

Video Zia Kos - © De Griekse Gids

Vakantie op Kos

Wil je op vakantie naar Kos en het bergdorp Zia ook bezoeken? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Kos. Wil je je vakantie op Kos combineren met andere eilanden, zoals Leros of Samos? Je kunt je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kos geweest en kennen het eiland erg goed.

Bekijk foto's Bergdorp ZiaWandelen

In Zia kan je helemaal naar boven wandelen, wat erg leuk is. Je komt dan bij het mooie kerkje uit en bij verschillende leuke restaurantjes. Bij het restaurantje "De Watermolen" kan je huisgemaakte "lemonade" drinken (vers gemaakt citroen/limoen sap). Heel lekker en verfrissend, een aanrader. Er is ook een echte, oude watermolen te bekijken. Het zaakje is enorm mooi gedecoreerd, helemaal in Griekse stijl. Prachtig en kleurrijk. Ook is het uitzicht van hierboven prachtig. Loop je nog verder naar boven, dan kom je bij het eigenlijke dorp Zia uit, waar de mensen wonen. Bekijk hier ons weblog artikel: 5 redenen om naar Zia op Kos te gaan

Zia kos terras
Terras de Watermolen in Zia Kos

Natuurpark 

Aan het einde van het dorp bij het Natuurpark van Zia. Het is een park met prachtige uitzichten en wandelpaden door een rustgevende, prachtige natuur. Er leven ook een aantal dieren in het park, zoals herten, pauwen en schildpadden. Het uitzicht vanaf de berg bij Zia op het landschap van Kos met het zoutmeer en de eilanden Kalymnos en Pserimos is fantastisch.

Uitzicht vanaf Zia op Kos
Uitzicht vanaf Zia op Kos

Hoe kom je bij Zia

Zia is te bereiken vanaf Kos stad voorbij het Asklepieion en dan via een kronkelende weg door de bossen op de hellingen van de berg Dikeos. Deze route is schitterend, je waant je soms in Oostenrijk of in Zwitserland. Je kunt naar Zia ook via de provinciale weg die naar het vliegveld leidt en dan ter hoogte van Tigaki links afslaan en via Zipari naar Zia rijden. Eenmaal op de bergen is het uitzicht naar de vruchtbare groene vlakte schitterend. Zia hoort tot de gemeente Asfendiou, een cluster van bergdorpen op ongeveer 14 km van Kos stad. Deze dorpen zijn: Zia, Zipari, Asomatos, Evangelistria, Lagoudi en Agios Dimitrios en al deze dorpen liggen op de hellingen van het Dikeon gebergte. Van deze dorpen is alleen Zipari geen bergdorp en dit dorp ligt op de provinciale weg Kos stad – vliegveld.

Zia Kos
Kos Zia


Griekse spullen bestellen

Kos: Waar ligt Bergdorp Zia?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Bergdorp Zia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Bergdorp Zia

corne strienen
Alg. indruk: 8 - Uit eten: N.v.t. - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 0 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 8

Toelichting Bergdorp Zia:

In Zia geweest en dat ziet er goed uit, winkeltjes allemaal souveniers dus was standaard maar er was 1 winkel die ook psorias / exceem creme verkocht. Ik heb dit niet gekocht vanwege wantrouwen altijd ten opzichte van deze middelen maar heb van een paar mensen op Internet gelezen dat deze creme goed werkt. Is nergens te koop alleen via die winkel of online ergens maar kan dit niet meer vinden, zelfs de winkel zelf, behalve foto, kan ik niet vinden. De naam is Zia souveniers shop ... Het is bijna de eerste winkel in de winkelstraat als je een stukje omhoogloopt, een winkel met drankjes, souveniers etc. weet iemand hier meer informatie over?


Ina R.
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 8 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 9

Toelichting Bergdorp Zia:

Heel gezellig bergdorpje. Heerlijk door heen gewandeld. Genoten van alle mooie vergezichten. Lekker geshopt. Tijdens het avondeten van de zonsondergang. Wat een prachtig gezicht!!! Dit was in 2019.


Ben je zelf ooit naar Bergdorp Zia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agios Stefanos vakantie
Agios Stefanos vakantie
Tigaki vakantie
Tigaki vakantie
Kos stad vakantie
Kos stad vakantie
Thermen vakantie
Thermen vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Bergdorp Zia Kos

maandag
Weer en klimaat Bergdorp Zia
26°C

dinsdag
Weer en klimaat Bergdorp Zia
27°C

woensdag
Weer en klimaat Bergdorp Zia
26°C

donderdag
Weer en klimaat Bergdorp Zia
25°C

vrijdag
Weer en klimaat Bergdorp Zia
25°C

zaterdag
Weer en klimaat Bergdorp Zia
25°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024