Marmari (Kos)

Marmari Kos. Marmari is een kleine badplaats 15 kilometer ten zuidwesten van Kos stad. De afstand tot het vliegveld van Kos is 12 kilometer.  Het zandstrand van Marmari is werkelijk schitterend, het is een strand met wit zand, daarachter bevinden zich lage duinen die begroeit zijn met allerlei bomen.  Hier aan het strand zijn tal van vistavernes, restaurants, bars en cafés. Behalve allerlei watersporten zoals surfen en parasailen, kan men in Marmari ook paardrijden. Het strand is goed georganiseerd, er zijn ligstoelen en parasols voor de badgasten beschikbaar.

Bestuurlijk hoort Marmari tot Pyli, een traditioneel, Grieks dorp met veel stenen huizen, waar de lokale tradities door de inwoners tot de dag van vandaag gehandhaafd worden. Net buiten het nieuwe Pyli bevindt zich het 'Oude Pyli' en de oude ruïnes van het kasteel. Dit kasteel stamt uit de middeleeuwen en de tijd van de ridders.

Wanneer je in Kos stad verblijft kun je met de bus of huurauto naar Marmari rijden. Veel toeristen kiezen echter voor de fiets  want de weg is goed (gedeeltelijk fietspad) en er zijn geen bergen of heuvels. Omwille van het mooie strand, hebben de afgelopen jaren verschillende grote hotels zich rondom Marmari gevestigd en is Marmari tegenwoordig een van de populairste badplaatsen op Kos. Op loopafstand van Marmari liggen de zoutpannen van Kos en iets verder een ander populair strand, het strand van Tigaki.

Foto's Marmari - Marmari in beeld

Grieks kapelletje - Foto van gerben okkema Marmari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 8 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 13 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 11 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 16 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos | Eiland Kos | Griekenland foto 14 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 15 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Griekse Gids foto 15 - Foto van De Griekse Gids Marmari Kos - Eiland Kos foto 10 - Foto van De Griekse Gids Grieks stekelig vriendje - Foto van meltemi


meer foto's van Marmari»Gemiddelde temperaturen Marmari Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Marmari?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Marmari


© De Griekse Gids 2000-2020