Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kardamena

Kardamena - badplaats op Kos

Kardamena: Kardamena ligt aan de zuidkust van Kos, op 30 kilometer van Kos-stad en 7 kilometer vanaf het vliegveld van eiland Kos. Het is een leuke, toeristische badplaats met 1300 vaste inwoners. In en rond het gezellige dorp zijn tavernes, restaurants, cafeetjes, bars en disco's. Ook zijn er auto en motor verhuurbedrijven, souvenirwinkeltjes, bakkers, supermarkten, fruit- en groentewinkels en veel meer.

Wie van fietsen houdt kan hier een fiets huren en mooie fietstochten maken. Er is een leuk haventje waar vissersbootjes aangenmeerd liggen. In Kardamena bevinden zich hotels in alle prijsklassen. Kardamena is ook populair o.a. omdat het nacht- en uitgaansleven hier bruisend is.

Kardamena Kos haven
Het haventje van Kardamena op Kos

Vakantie naar Kardamena op Kos

Lijkt het je leuk om naar Kardamena op Kos op vakantie te gaan? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Kardamena. Wil je Kos combineren met een ander eiland? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen.We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Kos kun je bijvoorbeeld goed combineren met het mooie Rhodos, maar ook met de onbekendere eilanden zoals het bijzondere Patmos, het eiland van de Openbaring, het authentieke Leros en het sponzeneiland Kalymnos.

Bekijk foto's KardamenaStranden

Het diepblauwe water is over het algemeen ondiep langs de kust waardoor Kardamena ook een geschikte vakantieplek is voor gezinnen met kleinere kinderen. Je kunt op diverse plaatsen langs deze kusstreek watersporten zoals surfen, waterfietsen, parasailen etc. Er is een mooi zandstrand in Kardamena zelf.

Rondom Kardamena zijn nog meer geweldig mooie zandstranden. Binnen ongeveer tien kilometer vind je o.a. Sunny Beach, Markos Beach, Banana Beach en het enorm populaire Paradise beach en het rustige Camel Beach. Iets verder ligt het bijzondere Agios Stefanos strand, met de ruïne van de basiliek van Agios Stefanos uit de 5e eeuw.

Kardamena Beach Kos
Het strand van Kardamena op Kos

Geschiedenis

Kardamena ligt op de plaats waar vroeger het oude Alasarna lag. Hier kan je archeologische vondsten zien, zoals de tempel van Apollo en een theater uit de oudheid.


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Paradise beach
Paradise beach
Asklepeion
Asklepeion
Kos stad
Kos stad
Marmari
Marmari

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Kardamena?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van KardamenaGriekse Gids Reizen Eilandhoppen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020