Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Thermen


Thermen - Kos (Griekenland)

Thermen / Therma. De Thermen (Therma) van Kos liggen ongeveer 12 kilometer van Kos stad, in zuidoostelijke richting en een paar kilometer na Agios Fokas. Het is een plaats waar warmwaterbronnen zijn en deze plaats is via berghellingen te bereiken met de auto of met de bus. De bus rijdt om het halve uur. Ook met de fiets is het mogelijk, let dan wel op de soms zeer steile hellingen.

Eenmaal aangekomen zal je een stuk naar beneden moeten wandelen, langs een grindweg, maar indien je met de auto bent, dan kan je de auto ook beneden parkeren. Bovenop de helling bevindt zich een snackbar.

Op het kiezelstrand zie je dat een gedeelte van de zee met rotsen en grote keien is afgezet. Het warme water uit de grot loopt zo de zee in en blijft tussen deze rotsen en keien. Het water is erg warm/heet en je kunt hier een lekker warm bad nemen. Wetenschappers beweren dat er een relatie bestaat tussen het warme water en de vulkaan van het eiland Nisyros die zich precies tegenover de Thermen bevindt. De geur van zwavel in de lucht is hier dan ook zeer sterk.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Thermen - Thermen in beeld

Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 32 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 47 - Foto van De Griekse Gids prachtig - Foto van linda Thermen - Eiland Kos -  Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 23 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 48 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 16 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 20 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Thermen»

Luchtvideo Thermen Kos (Therma)

Dronevideo van de Thermen op Kos - ©De Griekse Gids

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Thermen
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Kos: Waar ligt Thermen?

Uitstapjes / Trips vanaf Thermen
De kaart / landkaart van Kos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Thermen Kos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies, wandelingen en fietstochten naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Kos.

De kaart van Kos - Landkaart KosTigaki - Eiland Kos Mastichari - Eiland Kos Kos stad en Lambi Kardamena - Eiland Kos Psalidi - Eiland Kos Kefalos Kos - Aghios Stefanos Kos Paradise Beach Kos Marmari Kos Pyli kos - Eiland Kos Zia - Eiland Kos Het Asklepieion op Kos Agios Fokas Kos De Thermen - Therma - Kos eiland
Uitstapjes vanaf Thermen - Klik op de kaart van Kos (©De Griekse Gids)