Thermen (Kos)

Thermen / Therma. De Thermen (Therma) van Kos liggen ongeveer 12 kilometer van Kos stad, in zuidoostelijke richting en een paar kilometer na Agios Fokas. Het is een plaats waar warmwaterbronnen zijn en deze plaats is via berghellingen te bereiken met de auto of met de bus. De bus rijdt om het halve uur. Ook met de fiets is het mogelijk, let dan wel op de soms zeer steile hellingen.

Eenmaal aangekomen zal je een stuk naar beneden moeten wandelen, langs een grindweg, maar indien je met de auto bent, dan kan je de auto ook beneden parkeren. Bovenop de helling bevindt zich een snackbar.

Op het kiezelstrand zie je dat een gedeelte van de zee met rotsen en grote keien is afgezet. Het warme water uit de grot loopt zo de zee in en blijft tussen deze rotsen en keien. Het water is erg warm/heet en je kunt hier een lekker warm bad nemen. Wetenschappers beweren dat er een relatie bestaat tussen het warme water en de vulkaan van het eiland Nisyros die zich precies tegenover de Thermen bevindt. De geur van zwavel in de lucht is hier dan ook zeer sterk.

Foto's Thermen - Thermen in beeld

Thermen - Eiland Kos -  Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 28 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Eiland Kos -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 20 - Foto van De Griekse Gids Thermen - Therma Kos - Griekse Gids foto 17 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Thermen»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland Zongids Griekenland;

Luchtvideo Thermen Kos (Therma)

Dronevideo van de Thermen op Kos - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Kos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kos: Waar ligt Thermen?

Waar ligt Kos
De kaart / landkaart van Thermen


Kos vakanties

Hotel Eurovillage Achilleas

Bekijken

Hotel Eurovillage Achilleas
Kos
Mastichari
Kos Hotel Junior Suites

Bekijken

Kos Hotel Junior Suites
Kos
Kos stad
Blue Lagoon City

Bekijken

Blue Lagoon City
Kos
Kos stad
Aparthotel Kos

Bekijken

Aparthotel Kos
Kos
Kos stad
© De Griekse Gids 2000-2019