Kalamaria - Griekse inktvisringen

Kalamaria (Calamari) - Griekse inktvisringen


kalamares
Kalamaria / Calamares


Nodig voor 4 personen :

750 gr. pijlinktvis
150 gr meel (bloem)
1 theelepel zout
Extra vergine olijfolie (om in te bakken)
2 citroenen

 

Bereiding Griekse Kalamaria - Calamari:
Bij een viskraam of viswinkel schoongemaakte pijlinktvis kopen. De inktvissen wassen met water en in ringen snijden. Bestrooi ze met zout en vervolgens snijden we de inktvis in ringen. Doe het meel in een kom. Vervolgens een portie ringen in de kom doen. Schud het meel met de ringen om, zodat de ringen aan alle kanten bedekt zijn met meel. Verwarm de Griekse olijfolie in een pan en bak de inktvisringen in ongeveer 3 minuten goudbruin aan beide kanten. De ringen even laten uitlekken op een keukenpapier. Direct serveren met citroen erbij.



Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Kalamaria - Calamares - Calamaria
Ingrediënten voor Kalamaria
Kalamaria - Calamares - Calamaria
Kalamaria in stukjes snijden
Kalamaria - Calamares - Calamaria
Kalamaria in het meel omschudden
Kalamaria - Calamares - Calamaria
ln de pan bakken
Kalamaria - Calamares - Calamaria
Kalamaria bakken
Kalamaria - Calamares - Calamaria
Klaar zijn de kalamaria!

Kalamaria - Calamares uit Griekenland
Kalamaria - Calamari - Griekse inktvisringen

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


Ook lekker!

Spetsofai - Grieks recept
Spetsofai - Grieks recept
Kotopoulo ston fourno - Kip in de oven met citroensap
Kotopoulo ston fourno - Kip in de oven met citroensap
Gemista - Gevulde tomaten en paprika's
Gemista - Gevulde tomaten en paprika's
Imam - Gevulde aubergines
Imam - Gevulde aubergines