|
750 gr. pijlinktvis
|
Bereiding Griekse Kalamaria - Calamari:
Bij een viskraam of viswinkel schoongemaakte pijlinktvis kopen. De inktvissen wassen met water en in ringen snijden. Bestrooi ze met zout en vervolgens snijden we de inktvis in ringen. Doe het meel in een kom. Vervolgens een portie ringen in de kom doen. Schud het meel met de ringen om, zodat de ringen aan alle kanten bedekt zijn met meel. Verwarm de Griekse olijfolie in een pan en bak de inktvisringen in ongeveer 3 minuten goudbruin aan beide kanten. De ringen even laten uitlekken op een keukenpapier. Direct serveren met citroen erbij.
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Kalamaria - Calamari - Griekse inktvisringen
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis