Kotopoulo ston fourno - Kip in de oven met citroensap

Griekse kip met aardappelen en citroensap, een Grieks recept

Kip (Kotopoulo) in de oven met aardappelen is een eenvoudig Grieks gerecht dat vaak in Griekenland op tafel staat. Het is makkelijk te maken en een succes bij jong en oud. De heerlijke Griekse smaak ontstaat door de Griekse kruiden, citroen en extra vergine olijfolie. Bekijk hier het recept.

Nodig voor 4 personen :

Griekse kip en aardappelen in de oven
De aardappelen in de ovenschaal met olijfolie, zout en Griekse kruiden.

kip - kotopoulo
Kip in de oven - kotopoulo sto fourno

Griekse kip
Kotopoulo lemonato

Recept Kip in de oven
Schil de aardappel en snijd ze over de lengte in vieren. Bestrooi ze met zout en Griekse kruiden voor aardappels of rigani (oregano). Leg ze in een grote ovenschaal waarvan de bodem bedekt is met extra vergine olijfolie en 200 ml water. Bestrooi de kippenbouten met zout en Griekse kruiden voor kip en leg ze tussen de aardappels in de ovenschaal. Besprenkel het geheel met citroensap en het sap van de sinaasappel. Eventueel twee teentjes knoflook raspen boven de kip en aardappels. Je kunt op de kip ook nog wat schijfjes citroen leggen.

Zet de schaal ongeveer een uur in een warme, voorverwarmde oven (200 graden). (Eventueel water toevoegen tijdens het bakken.) Warm opdienen. Lekker met Griekse salade, feta en stokbrood.

Kotopoulo lemonato is klaar
De Kotopoulo (kip) lemonato is klaar.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


Kerstmis To Magazaki - Griekse producten

Ook lekker!

Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Dolmadakia - Dolmades - gevulde wijnbladeren
Spanakopita, Griekse Spinazietaart met feta
Spanakopita, Griekse Spinazietaart met feta
Chirino Skordato - Varkensvlees met knoflook
Chirino Skordato - Varkensvlees met knoflook
Koulourakia - Griekse paaskoekjes
Koulourakia - Griekse paaskoekjes