Kotopoulo lemonato ston fourno - Kip in de oven met aardappelen en citroensap recept

Griekse kip met aardappelen en citroensap, een Grieks recept

Kip (Kotopoulo) in de oven met aardappelen (kotopoulo lemonato) is een eenvoudig Grieks gerecht dat vaak in Griekenland op tafel staat. Het is makkelijk te maken en een succes bij jong en oud. De heerlijke Griekse smaak ontstaat door de Griekse kruiden, citroen en extra vergine olijfolie. Natuurlijk maken we er een lekkere Griekse salade bij. Bekijk hier het Griekse recept.

"Kip met aardappelen in de oven is een echte klassieker in de Griekse keuken!"

Dit eenvoudige recept voor Griekse kip met aardappelen is een favoriet van ons gezin! Het geheim zit hem in het citroensap in combinatie met de Griekse kruiden en de extra vergine olijfolie. De kip en de aardappelen garen in het heerlijke mengsel, dat ook nog eens erg lekker is om er een broodje in te dippen. De smaak van dit gerecht zal je positief verrassen, zélfs als je niet van citroen houdt.

Kotopoulo lemonato is klaar
  Kotopoulo (kip) lemonato.

Nodig voor 4 personen :

Griekse kip en aardappelen in de oven
De aardappelen in de ovenschaal met olijfolie, zout en Griekse kruiden.

kip - kotopoulo
Kip in de oven - kotopoulo sto fourno

Griekse kip
Kotopoulo lemonatoRecept Griekse kip in de oven
Schil de aardappel en snijd ze over de lengte in vieren. Bestrooi ze met zout en Griekse kruiden voor aardappels en/of rigani (oregano). Leg ze in een grote ovenschaal waarvan de bodem bedekt is met extra vergine olijfolie en 200 ml water.

Bestrooi de kippenbouten met zout en Griekse kruiden voor kip (deze Griekse kruiden kun je online bestellen bij tomagazaki.nl) en leg ze tussen de aardappels in de ovenschaal. Besprenkel het geheel met citroensap en het sap van 1 sinaasappel. Eventueel twee teentjes knoflook raspen boven de kip en aardappels. Je kunt op de kip ook nog wat schijfjes citroen leggen.

Zet de schaal ongeveer een uur tot anderhalf uur in een warme, voorverwarmde oven (ca. 200 graden). (Eventueel water toevoegen tijdens het bakken.) Warm opdienen. Lekker met Griekse salade, feta en stokbrood.

Kotopoulo lemonato is klaar
De Kotopoulo (kip) lemonato is klaar.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


Ook lekker!

Keftedakia - Griekse Gehaktballetjes
Keftedakia - Griekse Gehaktballetjes
Giouvetsi - Kritharaki - Griekse pasta
Giouvetsi - Kritharaki - Griekse pasta
Griekse salade (Choriatiki)
Griekse salade (Choriatiki)
Gemista - Gevulde tomaten en paprika's
Gemista - Gevulde tomaten en paprika's