Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

1 jaar grieksegidsreizen

Nieuwsbrief van de Griekse Gids november 2019
Het eerste jaar van de Griekse Gids als reisorganisatie

Iets meer dan een jaar geleden begonnen wij met de Griekse Gids aan een nieuw avontuur. We startten onze eigen reisorganisatie en reisbureau gespecialiseerd in vakanties naar Griekenland. Het was voor het hele team een spannende tijd. Nadat we de papieren voor SGR, ANVR en calamiteitenfonds klaar hadden, gingen we aan slag. We noemden de reisorganisatie Griekse Gids Reizen en we stelden onze eigen, unieke reisproducten samen en al gauw stroomden de offerteaanvragen binnen. Het werd een gekkenhuis!

Griekse Gids Reizen kantoor Wijk bij Duurstede
Ons kantoor aan op de Veldpoortstraat 28b, in het centrum van Wijk bij Duurstede

Er waren dagen bij dat we 10-15 offerteaanvragen ontvingen, waarbij wij op maat de reis samenstelden voor onze potentiële klanten. Er waren offertes bij die ingewikkeld waren en waar we soms 5 of 6 uur mee zoet waren. Maandenlang werd er weinig geslapen, we hebben zelfs het offerteformulier van onze website moeten afhalen om de drukte aan te kunnen. En toen kwamen de eerste boekingen, wij waren erg tevreden, maar tegelijkertijd wat gespannen, want zal alles volgens planning verlopen? Zullen de taxi’s op tijd zijn en zullen de boten op tijd varen? Zullen de vluchten op tijd gaan zodat klanten de doorreis kunnen maken? Hoewel we alles tot in puntjes op orde hadden en we alles dubbelcheckten, waren we alsnog alert en stand-by in geval van nood.

Nu een jaar later het zomerseizoen 2019 zo goed als voorbij is, kunnen we met zekerheid zeggen: “Ons eerste seizoen was fantastisch!”.

Positieve reacties

We hebben enorm veel kennis vergaard de afgelopen maanden! Wat zijn we blij met alle positieve reacties van onze klanten! Er zijn klanten die zelfs twee keer geboekt hebben en klanten die andere klanten naar ons brachten. Inmiddels komen de boekingen voor aankomend seizoen ook weer binnen, het is geweldig! We hebben persoonlijke aandacht aan de klanten gegeven en iedere keer waar de kleinste dreiging was dat er iets mis zou kunnen lopen, vonden we snel een oplossing.

We hebben van alles meegemaakt. Een dame die helaas haar bovenbeen brak in Lindos (Rhodos) en met een gipsvlucht terug moest of de groep van 8 mensen die via Athene naar eiland Ikaria zou vliegen, maar waarbij Transavia de vluchttijden plotseling wijzigde van s ’ochtends naar s ‘avonds! Met als gevolg dat de vooraf ingekochte vliegtickets van de doorreis waardeloos werden. Gelukkig hebben we dit kunnen oplossen in goed overleg met de klanten. Deze mensen hebben ondertussen voor 2020 opnieuw bij ons geboekt!

Verscheidenheid

We hebben klanten van alle leeftijden gehad, van jong tot oud (de oudste was 94 die zelfs een huurauto wilde!),  gezinnen met kleine of grote kinderen en alleen reizende mensen. We hebben de klanten een grote variatie aan reispakketten kunnen aanbieden! Eilandhoppen en Fly & Drives waren de populairste pakketten, maar ook losse accommodaties inclusief vliegtickets en taxi-transfers, al dan niet met boot, werden geboekt. Daarnaast hebben we ook als reisbureau gefunctioneerd en reizen van TUI en alltours verkocht, want begrijpelijk, niet iedereen wil eilandhoppen, fly & driven of een vakantie op maat. Er zijn ook mensen die graag een all inclusive willen of een standaard strandvakantie.

Op kantoor hebben wij een grote kaart van Griekenland hangen en op deze kaart hebben we met punaises alle plaatsen gemarkeerd waar onze klanten overnacht hebben. Tussen de vele populaire bestemmingen zijn ook punaises geprikt op o.a. Nisyros, Symi, Kalymnos, Hydra, Aegina, Sifnos, Syros, Andros, Tinos, Agistri, Leros, Ithaki, Milos, Kimolos en Patmos, de kaart wordt steeds voller! Dat vinden wij fantastisch en daar zijn we ook trots op! We hebben met de klanten mee genoten!

Kaart Griekenland Griekse Gids Reizen

Er ging geen dag voorbij waarop we geen foto’s of berichten van klanten kregen! Het was net of we er zelf ook waren! Nog steeds hebben we contact met onze klanten en af en toe krijgen we spontaan bezoek op ons kantoor! Het is zo leuk om alle enthousiaste verhalen te horen.

Griekse Gids Glossy 2020

Sommige klanten wij zelfs bereid gevonden om een artikel voor ons weblog of onze nieuwe Griekse Gids Glossy magazine te schrijven. Onze nieuwste Griekse Gids (nr. 12)  zal in januari verschijnen en daarin zullen bijzondere reisverhalen staan, niet alleen van ons, maar ook van onze klanten! Het zijn stuk voor stuk geweldige verhalen over alle uithoeken van Griekenland.  

Ontmoet de Griekse Gids

In een van de volgende nieuwsbrieven zullen we het over de nieuwe Glossy hebben en over de Vakantiebeurs in Utrecht waar we voor de 12e keer zullen staan. Wil je ons eerder ontmoeten? Kom dan langs bij ons kantoor in Wijk bij Duurstede (maak eerst een afspraak want het kan wel eens druk zijn) of  ontmoet het team van de Griekse Gids op:

Zondag 24 november 2019: Margriet Winterfair (bij de kiosk van het Griekse Verkeersbureau)
Zondag 8 december 2019Wijnfestival van Amersfoort
 

Griekse Gids Reizen logo

 


Lees ook deze populaire artikelen

3 tips voor leuke hotels op Zakynthos!
3 tips voor leuke hotels op Zakynthos!
Portara, bij de prachtige stad Naxos
Portara, bij de prachtige stad Naxos
Even voorstellen: Spiros studios in Lichnos - Parga
Even voorstellen: Spiros studios in Lichnos - Parga
De blauwe grotten van Zakynthos
De blauwe grotten van Zakynthos

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel - to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021