Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

10 magische plekken op het Griekse eiland Milos

Wendy Nikolidakis - De Griekse Gids

Milos ligt in het zuidwesten van de Egeïsche zee. Milos is vooral bekend door het beeld van Aphrodite (Venus) dat hier gevonden is en dat nu in het Louvre in Parijs staat. Maar Milos is veel meer dan ‘de Venus van Milo’. Het is een zeer bijzonder eiland. Milos is vooral populair bij eilandhoppers. Dagelijks varen in de zomer boten vanuit Piraeus (bij Athene) naar Milos. Bekijk hier 10 magische plekken op Milos.

Vakanties naar Milos

1. Sarakiniko
Sarakininko is een indrukwekkend "maanlandschap" aan zee. De witte rotsformaties zijn het gevolg van de vulkanische activiteiten die op het eiland hebben plaatsgevonden in het verleden.  De combinatie van witten rotsen, grote zeegrotten, blauwe zee en lucht is prachtig. Het zonlicht weerkaatst hier zo fel, dat een zonnebril aan te raden is! Tussen de rotsformaties bevindt zich een klein zandstrand, vanaf hier kun je heerlijk het water inwandelen.
 


Sarakiniko - Milos

 

2. Kleftiko
Kleftiko is alleen met de boot bereikbaar. Kleftiko is een van de meest gefotografeerde plaatsen in Griekenland. Het is een zeegebied waar indrukwekkende witte rotsen in allerlei formaties hoog boven de zee uitsteken.
 


Kleftiko- Milos

Vakanties naar Milos


3. Mandrakia
Mandrakia is een vissersdorpje met witte huisjes met felgekleurde deuren en poorten. Het is een van de meest gefotografeerde dorpen van Milos De meeste huizen zijn hier in uitgeholde grotten, in de rotsen waar de vissers deuren voor plaatsten om hun boten te beschermen.
 

Mandrakia Milos
Mandrakia - Milos
 


4. Adamas
Adamas is een zeer levendig en gezellig stadje. Het is een van de populairste toeristische plaatsjes van Milos. Hier bevindt zich de haven waar de schepen uit Piraeus (Athene) en uit verschillende Cycladen-eilanden
 

Adamas Milos
Adamas - Milos


5. Klima
Klima is een van de opvallende vissersdorpen op het eiland Milos, waar de witte huisjes met kleurrijke deuren aan het water liggen. Deze huisjes werden in het midden van de 19e eeuw gebouwd door vissers die het als tweede verblijfplaats gebruikten. Deze vissers woonden meestal in Plaka en hier hadden ze hun boot liggen. De huisjes waren een soort garage voor hun boot. Op de onderste etage stond de boot, op de bovenste etage was er woonruimte en een slaapplek voor de visser. Vanaf de 20e eeuw veranderde de functie van de huisjes. Van vissershuisjes werden het vakantiehuisjes voor de gezinnen van de vissers. Tegenwoordig worden deze huisjes aan vakantiegangers verhuurd.
 


Klima - Milos


6. Plaka
Plaka is de hoofdstad van het eiland Milos, een van de meest pittoreske dorpen op het eiland. Het ligt op een plateau op een heuvel, minder dan vijf kilometer van Adamas. In Plaka zie je de Cycladische bouwstijl van de huizen; witte huisjes met blauwe deuren en vensters.
 

Plaka Milos
Plaka - Milos


7. Papafagkas
Papafragkas is een smal strand en tegelijk de naam van een grote zeegrot op het eiland Milos. De prachtige rotsformaties vormen een aantal fjorden. In de witgrijze, soms rode of bruine rotsen aan de zee, zijn meerdere grotten.
 

Papafragkas Milos
Papafragkas - Milos
 

8. Pollonia
Pollonia is een van de populairste badplaatsen van Milos. Het zandstrand in het dorp is erg geliefd en aan het vissershaventje zijn veel leuke terrassen met traditionele Griekse tavernes gezellige cafeetjes.

 

Pollonia Milos
Pollonia - Milos

 

9. Fourkovouni
Fourkovouni ligt op vijf kilometer ten noordwesten van Adamas en is via een heuvelachtig gebied en de dorpen Trypiti en Plaka bereikbaar. Fourkovouni is één van de opvallende vissersdorpen op Milos waar de witte huisjes met kleurrijke deuren aan het water liggen.

 

Fourkovouni
Fourkovouni - Milos


10. Fyropotamos
Fyropotamos is een mooi vissersdorp op Milos. Het ligt drie kilometer ten  noorden van de hoofdstad van het eiland, Plaka. In de uitgeholde rotsen van het strand zijn zoals ook o.a. bij de plaatsen Mandrakia, Mytakas en Klima huizen met felgekleurde deuren en vensters te zien.
 

Fyropotamos Milos
Fyropotamos - Milos


Alles over Milos

Vakanties naar Milos


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Top 10 uitstapjes vanaf Chersonissos & Koutouloufari op Kreta
Top 10 uitstapjes vanaf Chersonissos & Koutouloufari op Kreta
Top 10 bezienswaardigheden in Rhodos stad
Top 10 bezienswaardigheden in Rhodos stad
10 favoriete vakantie bestemmingen in Griekenland
10 favoriete vakantie bestemmingen in Griekenland
De 10 mooiste stranden van Zakynthos
De 10 mooiste stranden van Zakynthos

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024