Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

10 tips voor vakantie op Skiathos!

Door: Wendy Nikolidakis - De Griekse Gids

Skiathos is een klein, maar heerlijk vakantie eiland. Het is een van de Sporaden eilanden. Er zijn mooie stranden en er is een gezellig, schilderachtig hoofdstadje, Skiathos stad. De mooie groene natuur, uitgestrekte zandstranden, baaitjes en boulevards, zorgen ervoor dat dit eiland een populaire vakantiebestemming is. Skiathos is ideaal te combineren met de eilanden Skopelos en Alonissos. Je gaat dan eilandhoppen. Ga je naar Skiathos op vakantie? Dan moet je zeker de volgende 10 tips even doorlezen.

1. Skiathos stad

Skiathos stad, is de hoofdstad van Skiathos. Het is een mooie, levendige stad die op lage heuvels gebouwd is, met uitzicht op de havens. De meest gezellige plek is de toeristische haven met zijn terrasjes. Vanaf hier vertrekken dagelijks excursie bootjes naar de rondom liggende eilanden, maar ook naar diverse stranden van Skiathos die met de auto niet bereikbaar zijn. De terrasjes voor deze haven zijn meestal druk bezet. Er zijn tavernes, visrestaurants, ouzeri’s en bars. Zowel overdag als 's avonds en ’s nachts is hier heel veel te doen.

Meer Skiathos stad>>>


Skiathos stad

2. Koukounaries

Koukounaries is de populairste badplaats op Skiathos. Het ligt 13 kilometer ten westen van Skiathos-stad en is zowel met de bus als met de boot bereikbaar. Het goudgele zandstrand van Koukounaries is prachtig en het water is kristalhelder. Koukounaries is een beschermd gebied. Achter het zandstrand is een meertje met zoet water, waar allerlei vogels hun toevlucht zoeken.

Meer Koukounaries>>>


Koukounaries


3. Klooster van Evangelistria

Het klooster van Evangelistria ligt in de bergen op ongeveer zes kilometer ten noorden van Skiathos stad. Het klooster werd in het jaar 1794 gebouwd. Het is in de Griekse geschiedenis van grote betekenis geweest, omdat hier de eerste Griekse vlag is gemaakt. Binnen de muren en van het klooster bevinden zich de kerken Evangelistria, Agios Ioannis en Agios Dimitrios. Erg interessant is het goed verzorgde museum in het klooster.

Meer Evangelistria>>>


Klooster Evangelistria

4.  Achladies

Achladies is een bekend toeristisch gebied op eiland Skiathos, dat ongeveer vijf kilometer van Skiathos stad ligt. Het is niet echt een dorp, het is meer een gehucht, waar rond het prachtige zandstrand het één en ander is gebouwd. Vanaf Achladies pendelen bootjes meerdere keren per dag heen en weer naar Skiathos stad.

Meer Achladies>>>


Achladies


5. Kastro

Kastro was in de middeleeuwen de hoofdstad van Skiathos. In Kastro zijn de ruïnes te zien van een kasteel dat in de 14e eeuw is gebouwd. Op het terrein van Kastro stonden vroeger driehonderd huizen en een dertigtal kerken. Tegenwoordig staan er nog drie kerken. Het uitzicht vanaf Kastro is prachtig.

Meer Kastro>>>


Kastro

6. Aghia Paraskevi

Aghia Paraskevi heeft een prachtig zandstrand dat omgeven wordt door groene dennenbomen, platanen en olijfbomen en dat in combinatie met de turquoise kleuren van de zee en de blauwe Griekse lucht. Er staan strandstoelen en parasols en er zijn vele watersport mogelijkheden. Aan de provinciale weg is een pleintje waar verschillende terrassen en winkeltjes zijn.

Meer Aghia Paraskevi>>>


Aghia Paraskevi

7. Megali Ammos/ Ftelia

Megali Ammos en Ftelia zijn twee stranden die naast elkaar liggen. Megali Ammos ligt ongeveer twee kilometer van Skiathos stad. Het is een smal strand, onderaan de hellingen van fraai begroeide bergen. Aan het strand, waar strandstoelen en parasols te huur zijn en waar allerlei watersporten mogelijk zijn, bevinden zich meerdere restaurants en cafeetjes. Beide stranden zijn met de bus vanaf Skiathos gemakkelijk te bereiken, de bussen gaan een keer per uur.

Meer Megali Ammos en Ftelia>>>


Megali Ammos, Ftelia

 

8. Anastasa

De kerk Anastasa ligt  op de route van Skiathos stad naar Kastro. Het ligt enkele kilometers voor Kastro. Het mooie kerkje is van stenen gebouwd en heeft keramische dakpannen. Het ligt te midden van olijfbomen en platanen, de zonnestralen kunnen het kerkje haast niet bereiken, zo dichtbegroeid is het hier.

Meer Anastasa>>>


Anastasa

9. Troulos

Troulos is een mooie badplaats aan de zuidkust van Skiathos. Troulos betekent letterlijk "koepel" en bij het strand staat de oude kerk van Agia Sofia die een koepel heeft. Door deze koepel heeft het strand uiteindelijk de naam Troulos gekregen. Troulos heeft een prachtig zandstrand en is het omgeven door olijfbomen en hoge dennenbomen. Precies tegenover het strand liggen de eilandjes Troulonissia. Je kunt ze met een bootje bezoeken.

Meer Troulos>>>


Troulos


10. Kechria

De weg naar het klooster van Kechria is niet al te best, het is een zandweg en je hebt zeker een 4X4 jeep nodig. Toch wordt de kerk van Panagia Kechria heel veel bezocht. Vooral door wandelaars. Er zijn wandelpaden aangelegd en met bordjes wordt de route goed getoond. De koepel van de kerk is opvallend met de roze en lichtblauwe kleuren. Naast de kerk is een waterbron, waar lekker fris,drinkbaar water uit vloeit.

Meer Kechria>>>


Kechria
 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

De Top 10 bezienswaardigheden van Samos
De Top 10 bezienswaardigheden van Samos
10 redenen om op vakantie naar Syros te gaan
10 redenen om op vakantie naar Syros te gaan
Top 12 van de Peloponnesos
Top 12 van de Peloponnesos
10 authentieke, Griekse eilanden zonder massatoerisme
10 authentieke, Griekse eilanden zonder massatoerisme

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024