Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Vakantietip: Twee prachtige bestemmingen op Kefalonia

Tekst: Wendy Nikolidakis - de Griekse Gids

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische zee en heeft een oppervlakte van 782km2. De kustlijn heeft een lengte van 254 kilometer. Kefalonia is een fantastisch eiland om je vakantie door te brengen, want alle ingrediënten voor een succesvolle vakantie zijn hier aanwezig: mooie stranden, schitterende bergen, gezellige traditionele dorpen, prachtige steden, unieke natuur-verschijnselen, lekker eten, een rijke historie, veel excursiemogelijkheden, je komt alles tegen op Kefalonia. Twee schitterende vakantiebestemmingen op het eiland zijn Lassi en Agia Efimia. Het zijn twee totaal verschillende plaatsen, waarbij Lassi de drukkere vakantiebestemming is en Agia Efimia de rustige en kleinschalige. Vanuit beide vakantieplaatsen kun je het eiland goed verkennen. Als je een auto huurt kun je bijvoorbeeld de prachtige Melissani grot met het ondergrondse meer te bezoeken, een dagje naar het mooie Fiskardo en natuurlijk naar het wondermooie strand van Myrtos.
 

Lassi
Lassi is een gezellige badplaats op het Griekse eiland Kefalonia en ligt op ongeveer 3 kilometer afstand van de hoofdstad Argostoli. Het ligt aan de prachtige zuidwestkust van het eiland in een groene heuvelachtige omgeving, het is tegen de lichte hellingen van een heuvel aangebouwd en heeft een mooi uitzicht naar de baai van Argostoli en het tegenoverliggende schiereiland van Paliki.

De prachtige stranden lopen hier geleidelijk af in de heldere zee, voor kleine kinderen ideaal. Bij diverse stranden van Lassi zijn er watersportmogelijkheden, ligbedjes te huur en enkele strandtentjes. Rond het centrale plein bevinden zich restaurants, taverna’s, bars en winkeltjes. Ook langs de hoofdweg die van het vliegveld naar het centrum van Argostoli leidt zijn er taverna's, hotels, supermarkten en autoverhuurbedrijven. ’s Avonds gaan veel toeristen richting Argostoli om uit te gaan daar de voorzieningen voor het nachtleven er veel beter zijn en de afstand ook zelfs te voet is te belopen. Je kunt ook met de taxi, die hier zeer betaalbaar is.

Meer info en foto's over Lassi»

 

Agia Efimia
Agia Efimia (Kefalonia) is een klein toeristisch havenplaatsje dat 31 kilometer ten noordoosten van Argostoli ligt en 9 kilometer ten noorden van Sami. Het heeft de naam gekregen van de gelijknamige kerk die zich hier bevindt. Agia Efimia, dat tot de Gemeente Pylaros hoort, is zeer geliefd omdat er een gezellige haven is en omdat diverse leuke stranden in de omgeving rond het dorp liggen of op een aantal kilometer hiervandaan (het beroemde Myrtos-strand ligt op 8 kilometer).

In Agia Efimia is er een kiezelstrand aan de haven en nog een kiezelstrand ten noorden van de haven. Aan het traditionele haventje waar vooral kleine boten aanmeren, bevinden zich allerlei cafés, bars, vistavernes en restaurants. Vanaf hier varen boten naar Sami maar ook naar Ithaki en het Griekse vasteland (Astakos in Etoloakarnania). Mocht je in augustus in de buurt zijn dan zijn er op 6 en op 15 augustus allerlei traditionele festiviteiten. Vlakbij Agia Efimia bevindt zich het klooster van de Heilige Moeder Thematon, een belangrijk cultureel en historisch monument.

Meer info en foto's over Agia Efimia»

 

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Eilandhoppen in Griekenland voor beginners!
Eilandhoppen in Griekenland voor beginners!
Vakantiebelevenissen op Amorgos
Vakantiebelevenissen op Amorgos
Een interessante ontmoeting in Kato Zakros
Een interessante ontmoeting in Kato Zakros
Matala op Kreta, unieke badplaats tussen rotsen
Matala op Kreta, unieke badplaats tussen rotsen

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024