Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

5 geweldige plekjes op het Griekse eiland Skyros

Door: Wendy Nikolidakis - De Griekse Gids

Skyros is een authentiek, Grieks eiland. Het ligt vijfendertig kilometer van Evia. Hoewel Skyros niet zo erg bekend is bij ons in Nederland en België, is het wel een hele mooie vakantiebestemming. Er is veel moois te zien en te doen en het heeft een eigen karakter. Het is een geschikt eiland om te wandelen en tot rust te komen. Hier volgen 5 tips voor als je op Skyros bent:

Vakanties naar Skyros met:
Griekse Gids Reizen

1. Skryros-stad (of Chora)

Skyros stad is een echt Grieks stadje, het is totaal niet beïnvloed door buitenlandse gewoontes. Er zijn bijna geen souvenirwinkeltjes of toeristische restaurants, alles is gewoon echt Grieks, zoals het al jaren geweest is. Er zijn wel verschillende winkeltjes met de typisch Skyriaanse ambachten. De hoofdstraat van het stadje heet Megali Strada, hier zijn de meeste winkeltjes en taverna’s. Vanaf hier slingeren ontelbaar veel straatjes in alle richtingen, het zijn smalle steegjes met prachtige doorkijkjes, trapjes en kerkjes.

Skyros stad Chora
Skyros stad of Chora

2. De mooie zandstranden van Molos en Magazia op Skyros

De twee bekendste badplaatsen van Skyros zijn Molos en Magazia. Het zijn gezellige vakantieplaatsen met taverna’s aan het strand en vele terrasjes. De zee is er prachtig van kleur en kristalhelder. Een erg leuke accommodatie is hier het Perigiali hotel.

Molos en Magazia Skyros
Molos en Magazia op skyros

3. Linaria

In Linaria arriveert de veerboot uit Evia. Net voor je Linaria inrijdt, ligt op de rotsen langs de zee een leuk terras, dat Kavos heet. Hier kun je heerlijk zitten om wat te drinken. Een aanrader, want vanaf hier heb je namelijk een geweldig uitzicht op Linaria en de zee.

Linaria
Linaria

4. De zeegrotten aan de oostkant van Skyros

Deze grotten behoren tot de mooiste van Griekenland, vanwege de grote variëteit aan kleuren die zijn gevormd in de muren van de grotten en de kleuren van het helderblauwe/turquoise water.

Zeegrotten Skyros
Zeegrotten op Skyros

5. Ag. Panteleimonas

Het uitzicht vanaf de berg bij het kerkje van Agios Pantaleimonas is adembenemend, met de kleine (schier) eilandjes die ervoor liggen. Het natuurgebied rondom de kerk is prachtig en er staan bankjes om te picknicken. De groene natuur met verschillende soorten wilde bloemen, de rust en het uitzicht maken van deze plek een waar paradijsje.

Skyros
Mooi uitzicht op Skyros!

Bekijk ook de video van Skyros

Er is nog veel meer moois te zien op Skyros, lees hiervoor ons uitgebreide reisverslag op: EilandSkyros.nl
Lees ook: De wilde paarden van Skyros

Vakanties naar Skyros met:
Griekse Gids Reizen


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Reisverhaal: Onontdekt eiland Astypalaia
Reisverhaal: Onontdekt eiland Astypalaia
Waarom Ikaria een Blue Zone eiland is
Waarom Ikaria een Blue Zone eiland is
All inclusive in Griekenland of niet?
All inclusive in Griekenland of niet?
Reisverhaal: Genieten op Karpathos
Reisverhaal: Genieten op Karpathos

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024