Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids

Griekenland weblog

Griekenland wint van Nigeria

17-06-2010

Vandaag stond de wedstrijd Griekenland tegen Nigeria op het programma. Griekenland moest winnen om kans te maken op de volgende ronde. De coach Otto Rehagel had zich klaarblijkelijk wat van de kritiek aangetrokken en begon de wedstrijd met 3 nieuwe spelers in de basis, namelijk Kyrgiakos, Papastathopoulos en Salpingidis. Met een zeer defensieve instelling begon hij aan de wedstrijd waarbij hij het systeem 1-5-3-2 hanteerde. Te afwachtend,  te traag, zonder durf'¦ Al gauw kwamen de Grieken dan ook achter na geklungel in de achterhoede. De omkeer van de wedstrijd kwam in de 33e minuut toen Kaita een domme rode kaart kreeg.

Rehagel wisselde de verdediger Papastathopoulos met de aanvaller Samaras en vanaf dat moment werd de druk opgevoerd en kwam Nigeria niet meer aan de pas. Griekenland scoorde dan ook terecht haar eerste doelpunt in de 44e minuut, een historisch moment. De bal werd door Katsouranis mooi naar Salpingidis teruggekaatst en het schot van Salpingidis dat even door een verdediger van Nigeria geraakt werd, verdween in de goal. 1-1 dus. In de tweede helft begon Griekenland aanvallend en scoorde al vlug de 2-1 met Torosidis. Even later miste Gekas de kans om de wedstrijd te beslissen maar op de counter van de Nigerianen maakte Tzorvas de redding van de wedstrijd door de 2-2 tegen te houden. Wat daarna gebeurde vond ik best treurig; Griekenland bewaakte gewoon de 2-1, speelde erg defensief en was blij met de overwinning. Dit was de kans om met meer doelpunten te winnen om zo al een voorsprong op te bouwen in geval dat men gelijk eindigt met de andere teams. In ieder geval, de eerste overwinning is binnen en daar is heel Griekenland blij mee,  maar wat gebeurt er tegen Argentinië?

Tekst: Jorgos Nikolidakis