Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Interview met Stelios van Arion hotel op Samos

Door Jorgos Nikolidakis

In augustus waren wij een weekje op Samos, we verbleven toen bij Arion hotel dat bij geliefde badplaats Kokkari ligt. Arion hotel is een van de populairste hotels op Samos, dit was onze kans om de "ins en outs" van het hotel te ontdekken. Hier ontmoetten we al onze contactpersonen waarmee we samenwerken, maar ook Stelios de eigenaar. En wie kan ons het best alles over Arion hotel vertellen? De manager/eigenaar van het hotel natuurlijk, Stelios Chatziandreou.

Jorgos: Vertel me eens iets over de historie van jullie hotel, hoe is het allemaal begonnen?
Stelios: Eerst moet ik even terug in de tijd gaan, want de oprichter van het hotel is mijn vader. Mijn vader kwam uit het dorp Vourliotes maar hij had sinds 1957, decennia lang, in Burundi in Congo gewoond. Daar had hij ook mijn moeder ontmoet die zelf uit Kefalonia en Mytilini afkomstig is. Toen hij terug kwam en zich op Samos vestigde wilde hij een eigen hotel beginnen.

Stelios van Arion Hotel
Jorgos (links) met Stelios van Arion

Jorgos: Wanneer is dat gebeurd?
Stelios: Het begon allemaal in 1991 toen mijn vader een stuk grond kocht op deze locatie, uitkijkend over de zee en het dorp Kokkari. Mijn vader hield van zijn dorp Vourliotes en wilde zo dicht mogelijk bij zijn dorp een hotel bouwen. Het eerste gedeelte van het hotel, het hoofdgebouw, is in 1992 gebouwd. Toen 86 kamers, later kwamen er 22 familie-kamers bij. Het hotel kan 220 gasten ontvangen.

Jorgos: Wanneer kwam jij in beeld bij het hotel?
Stelios: In de jaren tachtig studeerde ik in België voor landbouwkundig ingenieur. Toen mijn vader met de plannen kwam om een hotel te beginnen was ik om. Hoewel ik in een totaal andere richting afgestudeerd was, trok een beroep in het toerisme me veel meer. Ik ging in Athene in een groot hotel werken. De eerste twee jaren heb ik daar o.a. de koffers gedragen voor de gasten van het hotel. Ik ontving de gasten en assisteerde ze met hun bagage volgens de normen van het hotel. De klant moest de maximale gasttevredenheid ervaren. Daar heb ik zoveel geleerd! Daarna kreeg ik een administratieve functie, waardoor ik alles geleerd heb wat ik moest leren.

Jorgos: Wat is de succesformule van jullie hotel?
Stelios: Ruime kamers in een prachtige natuuromgeving op loopafstand van misschien wel de populairste badplaats van Samos, Kokkari. Je zit in prachtige tuinen met bloemen. Het hotel hebben we gebouwd, rekening houdend met de natuur eromheen. Wat ik echter ons sterkste punt vind, is het familiale gevoel, de persoonlijke benadering die je als gast ervaart. Of je nu bij de receptionistes, de schoonmaaksters of de beheerder van de tuinen iets wilt vragen, je zult de warme gastvrijheid voelen.

Arion Hotel Kokkari
Arion Hotel in Kokkari

Jorgos: Hoe komt dat?
Dat komt omdat onze medewerkers jarenlang bij ons blijven werken en het hotel als een persoonlijk ‘iets’ ervaren. Neem bijvoorbeeld de receptionisten Litsa en Natalia, ze werken respectievelijk 22 en 15 jaar bij ons. Hetzelfde geldt ook voor de schoonmaaksters, tuinmannen, personeel in de restaurants of bij de bar aan het zwembad.  Management en personeel zijn hier één. Wij zijn erg blij met de mensen die bij ons werken en ik denk dat zij hetzelfde voelen.

Jorgos: Uit welke landen komen jullie gasten?
De helft van onze gasten komt uit Duitsland, vroeger was dat ongeveer 80%. Een kwart van onze gasten is Nederlands en de rest zijn Belgen en Scandinaviërs. We hebben heel veel repeaters, dat zijn klanten die ieder om het jaar bij ons terugkeren en daar zijn we erg blij mee, het feit dat iemand terugkeert zegt vanzelfsprekend al genoeg.

Arion hotel Kokkari
Arion hotel Kokkari

Jorgos: Samos is een prachtig groen eiland, toch is het (gelukkig) niet massaal, hoe komt dat?
Ik denk dat het met de politiek te maken heeft. We hebben in de regering nooit grote politici uit Samos gehad. Maar Samos is zeker niet minder dan de eilanden waar de toeristen massaal naartoe gaan. Het is ook goed dat het zo blijft. Daarom blijven wij op Samos authentiek en een geliefde vakantiebestemming voor degene die ons eiland wel bezoeken.

Links:
Arion hotel boeken


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Naxos, het grootste eiland van de Cycladen
Naxos, het grootste eiland van de Cycladen
Onbekende Griekse eilanden
Onbekende Griekse eilanden
Top 10 bezienswaardigheden op Amorgos
Top 10 bezienswaardigheden op Amorgos
Reisverhaal - Terug op Lefkas!
Reisverhaal - Terug op Lefkas!

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024