Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Kalo Mina - Een hele goede maand!

Kalo Mina! Of in Griekse letters: Καλό μήνα. Een goede maand gewenst! In Griekenland wenst men elkaar op de eerste dag van de maand een Kaló Mína! Dit betekent, letterlijk vertaald: "Een goede maand" of zoals de Engelstaligen het zeggen een "Happy Month". 

"Grieken wensen elkaar de eerste dag van de maand Kalo mina - Καλό μήνα"

Kalo Mina Greece
Καλό μήνα -Kalo Mina Greece

De Grieken wensen elkaar bij allerlei gelegenheden "het goede" toe. In Nederland en België zijn we dat eigenlijk alleen gewend bij het nieuwe jaar: "Gelukkig Nieuwjaar". Of 's ochtends, als we goedemorgen zeggen. (Kalimera, goedendag)

Kalo Mina Balos Beach Kreta
Kalo Mina Balos Beach Kreta

Men wenst elkaar in Griekenland bijvoorbeeld na het zomerseizoen een goede winter (Kaló Chimóna). Ook wenst men elkaar aan het begin van de zomer een Kalo Kalokairi – Een goede zomer en op maandag wensen de Grieken elkaar zelfs een Kalí Evdomada (een goede week).

Dus op maandag, de eerste van de maand zeggen de Grieken niet alleen: Kalimera, maar ook Kali Evdomada en Kalo Mina!

Kalo Mina
Kalo Mina Goede maand

Meer Griekse (geluks)wensen >>>

Meer over Griekse gewoontes en gebruiken >>>

kalomina
Kalo mina se olous- goede maand voor iedereen.

kalo Mina mei
Kalo Mina mei


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

25 maart Griekse Nationale feestdag: Onafhankelijkheidsdag
25 maart Griekse Nationale feestdag: Onafhankelijkheidsdag
De betekenis van Democratie
De betekenis van Democratie
Griekse dansen belangrijk in Griekse cultuur
Griekse dansen belangrijk in Griekse cultuur
Grieks op reis
Grieks op reis

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024