Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Ongekende schade Assos en Agia Efimia

21-09-2020 De Griekse Gids

Bij de storm of medicane die afgelopen vrijdag het westen van Griekenland en het vasteland trof, zijn windsnelheden tot 117 kilometer per uur gemeten. Er is ongekende schade op o.a. eiland Kefalonia.

Er is grote schade door de wind en regen, modderstromen, omgewaaide bomen en stroomuitval. Er zijn vele strandtenten verwoest en in de havens van de toeristenplaatsjes zijn zeiljachten en boten beschadigd en gezonken. Graafmachines moeten de wegen nu weer toegankelijk maken. Er zijn door de regen en modderstromen veel rotsblokken naar beneden gekomen.

Het anders zo idyllische dorpje Assos op Kefalonia heeft het zeer zwaar te verduren gehad.

Doneer en help Assos

Zo ziet Assos er normaal uit:

Video De Griekse Gids

Zo ziet Assos er nu uit:

Video: Panagis Kavallieratos

In Karditsa op het Griekse vasteland (300 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Athene) zijn bruggen door overstromingen vernield en de wegen zijn zwaar beschadigd. Deze regio werd ook zwaar getroffen, met modderstromen, omgewaaide bomen en stroomuitval. In Centraal-Griekenland hebben de overstromingen als gevolg van de hevige regenval zelfs aan drie mensen het leven gekost.

Doneer en help Assos


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Zeer veel regenval in Griekenland
Zeer veel regenval in Griekenland
Zware storm (medicane) Ianos in Griekenland
Zware storm (medicane) Ianos in Griekenland
Regen, storm en onweer in Griekenland
Regen, storm en onweer in Griekenland
Griekenland geteisterd door extreme regenval en overstromingen
Griekenland geteisterd door extreme regenval en overstromingen

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024