Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Ongekende schade Assos en Agia Efimia

21-09-2020 De Griekse Gids

Bij de storm of medicane die afgelopen vrijdag het westen van Griekenland en het vasteland trof, zijn windsnelheden tot 117 kilometer per uur gemeten. Er is ongekende schade op o.a. eiland Kefalonia.

Er is grote schade door de wind en regen, modderstromen, omgewaaide bomen en stroomuitval. Er zijn vele strandtenten verwoest en in de havens van de toeristenplaatsjes zijn zeiljachten en boten beschadigd en gezonken. Graafmachines moeten de wegen nu weer toegankelijk maken. Er zijn door de regen en modderstromen veel rotsblokken naar beneden gekomen.

Het anders zo idyllische dorpje Assos op Kefalonia heeft het zeer zwaar te verduren gehad.

Doneer en help Assos

Zo ziet Assos er normaal uit:

Video De Griekse Gids

Zo ziet Assos er nu uit:

Video: Panagis Kavallieratos

In Karditsa op het Griekse vasteland (300 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Athene) zijn bruggen door overstromingen vernield en de wegen zijn zwaar beschadigd. Deze regio werd ook zwaar getroffen, met modderstromen, omgewaaide bomen en stroomuitval. In Centraal-Griekenland hebben de overstromingen als gevolg van de hevige regenval zelfs aan drie mensen het leven gekost.

Doneer en help Assos


Lees ook deze populaire artikelen

Zeer veel regenval in Griekenland
Zeer veel regenval in Griekenland
Zware storm (medicane) Ianos in Griekenland
Zware storm (medicane) Ianos in Griekenland

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021