Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Tip: 5 Griekse gerechten voor het kerstdiner

Kerstmis is voor de Grieken een zeer bijzonder feest. Straten worden versierd, bootjes worden verlicht en ook de kerstboom ontbreekt in Griekenland niet. In het Grieks noemt men kerstmis Christoúgenna, wat geboorte van Christus betekent. Veertig dagen voor kerstmis begint de kerstvastentijd, de Grieks-orthodoxe gelovigen vasten dan vooral vlees en andere dierlijke producten als kaas en melk. Na 40 dagen vasten wordt traditioneel varkensvlees en gevulde kalkoen gegeten en het christopsomo ("Christusbrood") komt op tafel. Ook echte Griekse kerstspecialiteiten zijn kourabiedes en melamakarona.

Met Kerst gaan Grieken ook uit eten zoals ook hier gebeurd. De meeste mensen blijven echter thuis om het in familiesfeer te vieren. Veelal komt de naaste familie maar ook goede vrienden bij elkaar om samen te dineren. Mocht u niet van plan zijn om uit te gaan en wilt u toch iets heerlijks zelf voorbereiden dan hebben wij voor u enkele kersttips:

1. Griekse gehaktrol met ei

zie bereiding met foto's stap voor stap»

Griekse gehakrol met ei

2. Gevulde kalkoen

Zie bereiding gevulde kalkoen stap voor stap»

 

3. Chirino skordato - Varkensvlees met knoflook

zie bereiding Chirino skordato stap voor stap»

4. Stifado - Griekse stoofschotel met rundvlees

zie bereiding Stifado stap stap voor stap»

5. Mousaka

zie bereiding Mousaka stap voor stap»

Mousaka

Meer Griekse gerechten en recepten»


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Kerst- en nieuwjaartradities in Griekenland
Kerst- en nieuwjaartradities in Griekenland
Christusbrood, een Griekse kerstraditie
Christusbrood, een Griekse kerstraditie
Griekse feestdagen
Griekse feestdagen
Kerstmis in Griekenland: Christouyenna
Kerstmis in Griekenland: Christouyenna

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024