Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

De mooie stranden van Kreta

Door: Wendy Nikolidakis - De Griekse Gids

Kreta heeft fantastische stranden! Het zijn er teveel om op te noemen eigenlijk! Een top 10 samenstellen was onmogelijk, vandaar dat het deze keer een top 15 is geworden. En dan nog hebben we natuurlijk niet alle mooie stranden genoemd die er te vinden zijn op Kreta!

TIP: Fly & drive op Kreta »

foto
Vakanties Kreta

1. Balos / Gramvoussa 
Het mooiste strand van Kreta, Balos ligt afgelegen, aan de noordwest kant van het eiland, in het departement Chania.  Het witte zand en de turquoise kleuren van de zee geven de baai van Balos een paradijselijk uiterlijk. Vanuit de haven van Kastelli Kissamos vertrekken boten naar dit strand. Ook kun je er met een auto komen, over een zandweg.

Lees meer en belijk onze luchtvideo over Balos>>>
 

Balo strand Gramvoussa Kreta
Balos

 

2. Elafonisi
Elafonisi is een klein eilandje op ongeveer 150 meter van de zuidwest kust van Kreta. Zowel op het eilandje als op het vasteland van Kreta zijn hier prachtige stranden. Het is een gebied met zandheuvels, het water tussen het eilandje en de kust is erg ondiep en er liggen hier allerlei schelpen die soms een bepaalde zilverachtige kleur aan het zeewater geven en het zand roze kleuren.

Lees meer en belijk luchtvideo over Elafonisi>>>
 

Elafonis
Elafonisi

 

3. Seitan Limania 
Twintig kilometer ten noordwesten van Chania stad bevindt zich één van de indrukwekkendste stranden van Kreta. Het strand ligt aan de oostkant van het schiereiland Akrotiri. Bijzonder mooi aan Seitan Limania zijn de kleine, lange, smalle baaien tussen de rotsen die je aan fjorden doen denken. Het kleine zandstrand is erg mooi.

Lees meer en bekijk onze luchtvideo van Seitan Limania>>>
 


Seitan Limania

4.  Preveli 
Het strand van Preveli ligt aan zuidkust van het centrale deel van Kreta. Preveli staat bekend om het prachtige palmenstrand, de rivier die in zee uitmondt en het klooster dat hier aan het einde van de zestiende eeuw werd gesticht. Preveli ligt in één van de mooiste streken van Zuid Kreta. Vanuit Agia Galini en Plakias gaan dagelijks boottochtjes naar Preveli.

Lees meer en bekijk luchtvideo over Preveli:
 

Preveli Krtea
Prevelli Zuid Kreta

 

5. Chrissi eiland – Kreta
Chrissi is een klein eilandje bij Oost-Kreta, dat 14 kilometer ten zuiden van Ierapetra ligt. De Grieken noemen het ook Gaidouronisi (ezel-eiland). Chrissi (Χρυση) betekent in het Grieks goud; op het eiland bevinden zich meerdere goud gekleurde stranden.

Lees meer over Chrissi eiland>>>
 

Chrissi eiland Kreta
Chrissi eiland bij Kreta

 

6. Falasarna 
Falasarna is een mooi, groot zandstrand aan de westkant van Kreta, met zowel wit zand als roze gekleurd zand (door schelpjes). Het ligt  52 kilometer van Chania stad. Het water heeft mooie turquoise kleuren. Een beetje vergelijkbaar met Elafonisi, maar het ligt wat minder afgelegen.

Lees meer en bekijk luchtvideo over Falasarna>>>
 

Falasarna Kreta
Falasarna


7. Vai 
Vai is het beroemdste Palmenstrand van Kreta. Het ligt erg afgelegen, aan de oostkant van Kreta. (Lassithi)  Het palmenbos en de prachtige blauwe zee geven Vai  het uiterlijk van een paradijs. De naam komt van "vaia", wat in de taal van het volk palmtak betekent.

Lees meer en bekijk luchtvideo over Vai>>>
 

Vai Kreta
Vai

 

8. Matala
Het strand van Matala is zeer bijzonder vanwege de aanwezigheid van de witte krijtrotsen met gaten. Een spectaculair gezicht! De prachtige baai waar Matala aan ligt is smal en opent zich naar het westen, wat de bezoekers en inwoners van Matala iedere avond een adembenemende zonsondergang bezorgt.

 Lees meer en bekijk luchtvideo over Matala>>>
 

Matala Kreta
Matala
 

9. Paleochora 
Paleochora heeft een bijzonder mooi , lang en breed zandstrand. Het ligt aan de zuidwestkust van Kreta. Hoewel het maar 72 kilometer van Chania stad ligt, is er maar liefst anderhalf uur nodig om met de auto hiernaartoe te komen.

Lees meer en bekijk luchtvideo over Paleochora>>>
 

Paleochora Kreta
Paleochora


10. Damnoni 
Het strand van Damnoni ligt aan de zuidkust van Kreta, op ongeveer zes kilometer ten oosten van Plakias. Damnoni ligt in een baai en heeft een erg mooi zandstrand en het zeewater is kristalhelder en diepblauw van kleur.
Lees meer over Damnoni:
 

Damnoni Kreta
Damnoni

 

11. Agios Pavlos 
Een geweldig mooi, rustig en afgelegen zandstrand aan de zuidkust van centraal Kreta is Agios Pavlos . Achter een zandheuvel ligt dit heerlijk rustige strand. Om in Agios Pavlos te komen moet je eerst over een prachtig berggebied, maar de beloning is groot als opeens het uitzicht op de zee ziet. Agios Pavlos wordt vooral door mensen bezocht die van rust houden.

Lees meer en bekijk luchtvideo over Agios Pavlos>>>
 

Agios Pavlos Kreta
Agios Pavlos


12. Komos 
Komos is een geweldig mooi, rustig strand op centraal-zuid Kreta. Het ligt enkele kilometers van Matala en bij het dorp Pitsidia. Komos heeft een prachtig strandVoor mensen die van rust houden is het hier ideaal.
Lees meer over Komos:
 

Koms Kreta
Komos

13. Frangokastello
Het prachtige strand van Frangokastello is uniek, onder andere vanwege de aanwezigheid van een heus kasteel aan het strand! Het is een ideaal plekje voor gezinnen met kinderen en voor mensen die een rustige vakantie willen. Het prachtige zandstrand en het ondiepe water zijn hier werkelijk fantastisch.
 
Lees meer over Frangokastello:
 

Frangokastello
Frangokastello


14. Souda bij Plakias
Souda is een klein strand, dat vier kilometer ten westen van de badplaats Plakias ligt, op Zuid Kreta. Souda ligt in een mooie, grote baai. Het zeewater is hier turquoise en de omgeving, de berghellingen eromheen, zijn mooi groen.

Lees meer over Souda:
 

Souda (bij Plakias) Kreta
Souda

 

15. Ithanos
Itanos, dat ook Erimoupolis genoemd wordt, ligt ten noordwesten van Sitia (24 km)  en net iets ten noorden van Vai. Een bezoek aan Itanos is niet alleen de moeite waard om de mooie stranden met een prachtige turquoise zee, maar er zijn ook antieke bezienswaardigheden vlakbij het strand.

Lees meer over Ithanos:
 

Ithanos Erimoupoli Kreta
Ithanos

 Lees ook ons artikel: Zandstranden in Griekenland
 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

De 10 mooiste stranden van Zakynthos
De 10 mooiste stranden van Zakynthos
10 magische plekken op het Griekse eiland Milos
10 magische plekken op het Griekse eiland Milos
Top 10 mooiste stranden van Zakynthos
Top 10 mooiste stranden van Zakynthos
De top 10 mooiste stranden Lefkas
De top 10 mooiste stranden Lefkas

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024