Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

De top 10 mooiste stranden Lefkas

Lefkas is een eiland in de Ionische zee. Het ligt ten zuiden van Corfu en ten noorden van Kefalonia en Ithaka, niet ver van de westkust van het Griekse vasteland. Lefkas is erg populair vanwege de witte stranden en het turquoise zeewater. Bekijk de top 10 mooiste zandstranden van Lefkas hier:

1. Porto Katsiki

Porto Katsiki ligt aan de zuidwestkust van Lefkas en is bereikbaar met de auto of met de boot vanaf o.a Vassiliki of Nidri. De route hiernaartoe is ontyzettend mooi, overal zie je groene bomen en struiken. Het contrast van de blauwe zee , de rotsen en de groene bovenkant is adembenemend mooi. Het uitzicht naar de Ionische zee is vanaf de hoge hellingen achter het strand van Porto Katsiki is schitterend.

Meer over Porto Katsiki>


Porto Katsiki Lefkas

2. Egremni

Het ligt in het zuidwesten van het eiland op een afgelegen plek en is tegenwoordig alleen per boot bereikbaar. Een aardbeving heeft in november 2015 de 350 treden die je moest afdalen om aan het zandstrand te komen verwoest, waardoor je er nu alleen met de boot vanaf o.a. Nidri en Vassiliki kunt komen.

Meer over Egremni>


Egremni Lefkas

3. Kathisma

Bij Kathisma is de kleur van de zee indrukwekkend turquoise, zeer schoon en kristalhelder. Het strand van Kathisma is een lang zandstrand dat door mooie groene heuvels omgeven wordt.   Aan het strand zijn een aantal grote tavernes en beachbars.

Meer over Kathisma>

Kathisma strand Lefkas
Kathisma Lefkas

4. Agios Nikitas 

Het strand van Agios Nikitas ligt in een kleine baai. Het is een leuk zand-kiezelstrand en de zee is hier prachtig van kleur en zeer helder. De heuvels met groene bomen en struiken op de achtergrond maken er een idyllisch plaatje van.

Meer over Agios Nikitas>


Agios Nikitas strand

5. Poros

Beneden aan de baai bij Poros, ligt het mooie kiezelstrand (witte kiezels), dit strand heet Mikros Gialos. Op de groene hellingen er omheen zijn veel olijfbomen en dennenbomen. Aan de ene kant van de baai ligt het strand en aan de andere kant ligt het haventje.

Meer over Poros>


Poros op Lefkas

6. Agiofili

Agiofili  is een indrukwekkend strand dat drie kilometer ten zuiden van Vassiliki ligt. De eerste aanblik over het strand van Agiofili is indrukwekkend vanwege de keuren! De prachtige, contrasterende kleuren van de turquoise zee en het witte strand en de groene struiken op de rotsen zijn adembenemend. Het water is kristalhelder, je kunt grote en kleine vissen zien zwemmen.

Meer over Agiofili>

Agiofili Lefkas
Agiofili Lefkas

7. Meganisi

Even met het pondje naar het eilandje Meganisi aan de overkant en je komt bij het mooie strandje van Spartochori. Meganisi is een zeer groen, bergachtig eiland. In het noorden van het eiland liggen alle stranden van Meganisi.

Meer over Meganisi>

Meganisi
Spartochori strand op Meganisi bij Lefkas

8. Nidri

De stranden van Nidri zijn niet breed en bestaan uit grofkorrelig zand. De bomen komen tot aan het strand en zorgen voor schaduw. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee en de eilandjes die voor de kust liggen.

Meer over Nidri>


Strand bij Nidri Lefkas

9. Lefkas stad

De stranden van Lefkas stad bevinden zich aan de noordkant van de stad (Gyra) en ten noorden van de lagunes. Bij de lagunes zijn viskwekerijen gevestigd. Het mooiste strand is het strand tegenover de vesting van Agia Mavra, op een landtong, bij de vuurtoren.

Meer over Lefkas stad>


Strand bij Lefkas stad

Nikiana

Nikiana ligt tien kilometer van Lefkas stad. Het heeft een aantal lange smalle zand- kiezelstranden en een haventje waar allerlei zeiljachten en vissersbootjes liggen. Nikiana ligt onderaan de groene hellingen van de berg Skaros.

Meer over Nikiana>


Strand bij Nikiana Lefkas

 

Meer informatie over Lefkas:
Aanbiedingen en last minutes Lefkas»
Informatie en tips Lefkas»
Reisverslag Lefkas»


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Tien leuke uitstapjes op eiland Kefalonia
Tien leuke uitstapjes op eiland Kefalonia
Tien redenen waarom je Kreta MOET bezoeken!
Tien redenen waarom je Kreta MOET bezoeken!
Top 10 stranden op eiland Samos
Top 10 stranden op eiland Samos
10 tips voor Thessaloniki
10 tips voor Thessaloniki

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024