Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Top 10 stranden op eiland Samos

Door: Wendy Nikolidakis - De Griekse Gids

Zijn er op Samos ook mooie stranden? Jazeker! Prachtige zandstranden, kiezelstranden en overal een kristalheldere zee. Bekijk hier onze top 10 van stranden op eiland Samos.

1. Potami Karlovassi Samos

Potami, wat letterlijk ‘rivier’ betekent, is de naam van een strand, 4 kilometer ten westen van Karlovassi. Het is een van de mooiste stranden van het eiland. Het strand ligt in een mooie, groene omgeving op de plek waar de rivier uitmondt.

Porami Samos

2. Psili Ammos Limnionas Samos

Psili Ammos Limnionas ligt in het zuidwesten van Samos en is een lang zandstrand, waarbij de dennenbomen en de olijfbomen tot aan het strand groeien. Dit is een van de mooiste zandstranden op Samos. Op het strand zijn parasols en strandstoelen te huur en het water wordt niet snel diep waardoor het ook zeer geschikt wordt voor gezinnen met kinderen.

Psili Ammos Limnionas Samos

3. Kampos - Votsalakia stranden Samos

Het strand van Votsalakia is een leuk, lang strand dat uit kiezels en zand bestaat, dennenbomen zijn er tot op het strand. Er zijn wat parasols en ligbedden te huur en watersporten zijn hier mogelijk. Votsalakia betekent letterlijk kiezeltjes. Eigenlijk heet het hele kustgebied hier Kambos.

Kampos Votsalakia Samos

4. Tsamadou bij Kokkari Samos

Een van de bekendste stranden bij Kokkari is het Tsamadou strand. Het ligt in een mooie, groene omgeving. Het water is kristalhelder en er zijn strandbedjes en parasols te huur.
 

Tsamadou Kokkari

5. Mourtia Samos

Een van de mooiste gebieden van het eiland Samos vind je in het oosten van het eiland, in de baai van Mourtia. Het is een heuvelachtig gebied met olijfbomen en dennenbomen. Hier bevinden zich enkele fantastisch stranden zoals het strand Mourtia. Dit strand is bereikbaar via het dorp Kamara.

Mourtia Samos

6. Psili Ammos Mykali

'Psili Ammos' betekent letterlijk 'dun zand' en dat klopt, gezien het zandstrand bij het dorp. Dit is één van de mooiste stranden in het oosten van Samos. Aan en naast het strand zijn enkele zeer gezellige taverna's waar je tot aan het water kunt zitten. Het strand is goed georganiseerd, er zijn parasols en ligstoelen. Rond het strand zijn veel bomen en is de natuur heel groen.

Psili Ammos Mykali Samos

7. Lemonakia bij Kokkari

Net buiten Kokkari zijn er allerlei leuke stranden aan de voet van weelderig begroeide berghellingen. De bekendste stranden zijn Tsamadou, Lemonakia en Tsambou.

Lemonakia Samos

8. Potokaki Samos

Potokaki is een toeristisch badplaatsje, drie kilometer ten westen van Pythagorion, dichtbij het vliegveld van Samos.  Er is hier een lang kiezelstrand dat goed georganiseerd is.

 

. Potokaki Samos

9. Strand bij Pythagorion Samos

Het strand van Pythagorion ligt naast de haven. Er zijn parasols en strandbedjes te huur. . Er zijn diverse restaurants en ze bieden gratis ligbedden als je er je iets te eten of drinken besteld.
Gelegen op een paar honderd meter van het centrum van de stad. Het tsrand is zo groot, dus het kan in de zomer behoorlijk druk worden.

Pythagprion Samos

10. Gangou strand bij Samos stad

Het Gangou strand bij Samos stad is een populair stadsstrand, dat ongeveer 700 meter ten oosten van de stad ligt. Het is een klein strand met kiezels en een aantal grote palmbomen. Het zeewater is helder en er zijn parasols en strandbedjes te vinden.

Samos stad strand


 Lees ook ons artikel: Zandstranden in Griekenland


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

De 10 leukste plekjes op Kos!
De 10 leukste plekjes op Kos!
10 tips voor als je op eiland Ikaria bent
10 tips voor als je op eiland Ikaria bent
10 goede redenen om op vakantie naar Griekenland te gaan!
10 goede redenen om op vakantie naar Griekenland te gaan!
Wat voor strand is er op mijn vakantiebestemming?
Wat voor strand is er op mijn vakantiebestemming?

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024