Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Top 10 uitstapjes op Naxos

Door: Wendy Nikolidakis

Ben je van plan om naar Naxos met vakantie te gaan? Dat is zeker een goede keuze! Het is namelijk een geweldig mooi eiland! Met een prachtige hoofdstad, veel goudgele zandstranden, een aantal leuke dorpen om te bezoeken en voldoende excursiemogelijkheden. Om op Naxos te komen kun je naar Santorini of Mykonos vliegen en van daar met de boot naar Naxos. Ook kun je naar Athene vliegen en van daaruit een binnenlandse vlucht naar Naxos nemen, of vanuit de haven van Piraeus met de boot.

Vakantie naar Naxos

Wil je op vakantie naar Naxos? Kijk dan eens op Griekse Gids Reizen. Wij helpen je graag met het samenstellen van een heerlijke reis. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Wat dacht je bijv. van de combinatie Paros, Naxos en Santorini? Of Paros, Naxos en Mykonos.

Hier mijn top 10 van tips voor uitstapjes als je op Naxos bent:

1. Dagje strand in Agia Anna
Agia Anna ligt zeven kilometer ten zuidwesten van Naxos stad (Chora) en is één van de populairste badplaatsen op het eiland Naxos. Deze populariteit heeft Agia Anna aan het prachtige, goudgele strand te danken. Hier, aan het strand, zijn vele hippe beachbars, visrestaurants, taverna’s en cafeetjes. Het is een fijne plek voor een dagje strand.

Agia Anna Naxos
Agia Anna

2. Op bezoek bij de Kouros van Apollonas
Apollonas is een badplaats in het noordoosten van Naxos, 35 kilometer van Naxos stad (Chora). Op een heuvel, ten westen van Apollonas, ligt een kolossaal antiek standbeeld dat veel toeristen aantrekt. Het is een standbeeld van een 'Kouros' dat maar liefst elf meter lang is. Vanuit het dorp kun je hier wandelend komen, maar je komt er ook met de auto, via de weg. Een bordje langs de weg geeft aan waar het is.

Kouros van Apollonas
Kouros van Apollonas

 

3. Slenteren door Naxos stad
Naxos stad is de hoofdstad van eiland Naxos. De bewoners van het eiland noemen hun hoofdstad Chora, een naam die overigens op de meeste Cycladen eilanden voor de eigen hoofdstad gebruikt wordt. Naxos stad is een prachtige, traditionele stad, die rondom een lage heuvel is gebouwd. Op de top van de heuvel bevindt zich een Venetiaans kasteel. Portara is een belangrijke bezienswaardigheid van de stad.

Naxos stad


4. Zonnen en zwemmen bij Agios Prokopios
Agios Prokopios ligt vijf kilometer ten zuidwesten van Naxos stad (Chora) en is één van de populairste badplaatsen op het eiland Naxos. Hier zijn de meeste hotels en appartementen van het eiland gebouwd. Deze populariteit heeft Agios Prokopios aan het prachtige goudgele strand te danken dat zich hier in de baai tot aan Agia Anna uitstrekt.
 

Agios Prokopios Naxos
Agios Prokopios


5. Bergdorp Apiranthos bezoeken
Het bergdorp Apiranthos ligt 26 kilometer ten oosten van Naxos stad. De route vanaf Naxos stad tot hier is prachtig en duurt ongeveer drie kwartier. Het dorp is gebouwd op de hellingen van de berg Fanari, op 800 meter hoogte. Apiranthos is helemaal autovrij. Je kunt de auto aan de rand van het dorp parkeren en dan heerlijk door de smalle steegjes en over de trappen rondslenteren. De pittoreske huisjes zijn tegen elkaar aan gebouwd en de smalle steegjes lopen vaak onder de huizen door. De traditionele architectuur van de huisjes met bruggen en bogen is schitterend.

apiranthos Naxos
Apiranthos

6. Genieten in Chalkio
Chalkio is een pittoresk dopje en is vanaf de hoofdstad met de auto, binnen twintig minuten bereikbaar. Ηet ligt op een vruchtbaar bergplateau tussen olijfbomen en allerlei fruitbomen. Het dorp ziet er schattig uit en een wandeling door de smalle steegjes met winkeltjes en langs de kleine pleintjes is zeer aangenaam. Hier op het pleintje van het dorp wordt door de tavernes vaak vlees geroosterd op de barbecue. Ook zit hier het destilleermuseum en een goede “zacharoplastio” waar je heerlijke gebakjes kunt eten.

Chalki Naxos
Chalkio Naxos

7. Boottochtje naar de eilanden Iraklia en Koufonissi
Vanuit de haven van Naxos stad kun je leuke boottrips maken. Bijvoorbeeld eeen combitrip naar Iraklia en Koufonissi. Kaartjes koop je in toeristenkantoortjes aan de boulevard. Vooral Koufonissi is prachtig. Een leuk dorpje met pittoreske straatjes, turquoise zee, mooie stranden en vriendelijke bewoners.

Koufonissi bij Naxos
Koufonissi

8. Lunchen in Filoti
Filoti is een leuk en traditioneel dorp dat centraal op het eiland ligt. Het ligt 18 kilometer van Naxos stad (Chora), aan de voet en op de hellingen van de berg Zeas (of Za), op ongeveer 400 meter hoogte. Men beweert dat het door immigranten uit Kreta is gesticht in de 17e eeuw. De provinciale weg die Naxos stad met Apiranthos verbindt, loopt dwars door het dorp. In het midden ongeveer is er een groot plein, met hoge bomen, waaronder allerlei gezellige restaurants en cafés zijn. Een goede lokatie voor een culinaire stop.

Filoti Naxos
Filoti


9. Naar de tempel van Dimitra bij Sangri
De tempel van Dimitra uit het jaar 530 voor Christus bij Ano Sangri. Deze tempel bevindt zich bij de locatie ‘Gyroulas’. Er gaat een doodlopende weg naartoe. De tempel is van groot archeologisch belang, omdat meer dan 50% van het gebouw bewaard is gebleven. De tempel werd gebouwd met wit marmer en was gewijd aan de godin van de landbouw en de oogst, Dimitra. Het complex ligt op een heuveltop met een spectaculair uitzicht op de omgeving.

Sangri Naxos
Tempel van Dimitra bij Sangri

10. Wandelen bij Potamia.
Potamia bestaat uit drie dorpen, te weten Kato Potamia, Mesi Potamia en Ano Potamia. De drie dorpen liggen op de hellingen van een heuvel. Onderaan de heuvel loopt stromend water en hier is het dan ook mooi en weelderig groen. In deze omgeving zijn veel wandelpaden.

Potamia Naxos
Potamia

Bekijk ook: Top 10 stranden van Naxos

Vakanties naar Naxos

 Griekse Gids Reizen

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Wat is er te doen op Naxos, Griekenland? | De Griekse Gids
Wat is er te doen op Naxos, Griekenland? | De Griekse Gids
Patmos, Griekenland wat is er te doen? | De Griekse Gids
Patmos, Griekenland wat is er te doen? | De Griekse Gids
Bezienswaardigheden en meer op Leros, Griekenland | De Griekse Gids
Bezienswaardigheden en meer op Leros, Griekenland | De Griekse Gids
Een interessante ontmoeting in Kato Zakros
Een interessante ontmoeting in Kato Zakros

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024