Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Manolis: 'Wat zijn Nederlanders toch gastvrij!'

Door: Jorgos Nikolidakis

Manolis Pavlakis is hotelmanager bij het hotel BIO in Rethymnon op Kreta. Manolis is een vriend van mij, wij kenden elkaar al in de tijd dat zowel hij als ik, nog in Agia Galini op Kreta woonde. Sinds mijn vertrek uit Kreta, ongeveer vijftien jaar geleden, hadden we elkaar niet meer gezien. Tot de vakantiebeurs in Utrecht (januari 2012), waar de Griekse Gids met eigen stand stond; daar kwamen we elkaar heel toevallig weer tegen. Hij was toen naar de vakantiebeurs gekomen om hotel Bio te vertegenwoordigen. Sindsdien zien we elkaar minimaal een keer per jaar op de vakantiebeurs in Utrecht. Het was een leuk weerzien en we hebben meteen afgesproken elkaar in de zomer opnieuw te ontmoeten. In de zomer heb ik Manolis op zijn werk bezocht bij Hotel Bio in Rethymnon. Hier volgt het interview.

Gezellig met Nederlandse gasten bij het restaurant
Gezellig met Nederlandse gasten bij het restaurant

Hallo Manolis, vertel eens iets over jezelf. Ik ben de manager van hotel Bio. Ik werk bij Hotel Bio sinds 2001. Daarvoor had ik jaren lang in Agia Galini gewerkt bij een hotel en bij een autoverhuurbedrijf. Ik woon nu in Rethymnon en ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, zowel op het werk als waar ik woon. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een meisje van dertien en een jongen van negen.

Waarom is BIO een goed hotel? Ik denk dat er verschillende redenen hiervoor zijn. Ten eerste zijn de verhoudingen tussen de eigenaar, de managers en het personeel heel goed. Het personeel werkt erg hard en dat wordt door de directie beloond. Doordat het personeel erg tevreden is, wordt dat ook naar de klanten toe geprojecteerd. Klanten zijn dan erg tevreden en komen terug naar hotel. Elk jaar zijn er maar liefst 30% “repeaters” dat wil zeggen, klanten die in het verleden zijn gekomen en die weer terugkeren. Ik ken persoonlijk klanten die in het jaar 2001 kwamen en nog steeds naar BIO terugkomen. De klanten voelen zich thuis, het is net alsof ze bij familie of bij goede vrienden terugkeren.

Uit welke landen komen jullie klanten vooral? 45% van onze klanten is Nederlands, 45% komt uit Scandinavië en de overige 10% komt uit o.a. België, Rusland en andere landen. Met de Nederlanders heb ik echter een speciale band; Toen ik afgelopen winter aan onze Nederlandse klanten liet weten dat ik op de Vakantiebeurs in Utrecht zou  staan, zijn er maar liefst 120 mensen bij onze stand speciaal op bezoek gekomen! Daarna werden we overal uitgenodigd om bij hun thuis te komen eten, ze maakten bijna ruzie met elkaar om ons gastvrijheid te bieden. Wat zijn Nederlanders toch gastvrij! Het zijn dus niet alleen de Grieken die gastvrij zijn.

Manolis (Manos) Pavlakis
Manolis (Manos) Pavlakis

Een ander voordeel van Hotel Bio is natuurlijk de ligging. Inderdaad! Het hotel ligt 500 meter van het levendige en tevens pittoreske centrum van Rethymnon en 100 meter van het prachtige zandstrand. Omdat het niet aan de grote boulevard ligt, waar ’s nachts behoorlijk veel lawaai is, ligt het vrij rustig. Onze klanten hoeven dus geen bus of taxi te nemen om de gezelligheid op te zoeken of het mooie strand.

Is Hotel BIO een all-inclusive hotel? Nee. Verblijven bij Hotel Bio kan op basis van half pension. In de middag is het poolrestaurant en de poolbar geopend en daar kunnen klanten tegen betaling en tegen erg lage prijzen een lunch bestellen. Een pizza margarita voor €5, een Griekse salade voor €4 en een verse moussaka voor €4.90. Ieder middag zijn we vol, klanten waarderen onze kwaliteit en natuurlijk ook de prijzen!

Is er ook animatie in het hotel? Echt animatie is er niet. Wel hebben we om de avond enkele activiteiten zoals een Griekse avond en allerlei muziekavonden, dansoptredens en dansactiviteiten. De dagen dat we geen activiteiten hebben, mogen klanten ’s avonds tussen 21.00 uur en 23.00 uur in het zwembad zwemmen. Dat vinden vooral onze jongere gasten erg leuk. ’s Nachts zwemmen dat doe je niet vaak. Ouders vinden het ook leuk om bij de bar zitten en van een lekkere cocktail of biertje te genieten en om hun kinderen zich te zien amuseren in het zwembad.

Hotel Bio met de karakteristieke schoorsteen
Hotel Bio met de karakteristieke schoorsteen


Jullie zitten in de stad Rethymnon. Wat maakt Rethymnon zo speciaal? Rethymnon is een erg gezellige stad met veel mooie smalle steegjes en traditionele gebouwen. Rethymnon is ook een historische stad met een rijke geschiedenis. Overal zijn leuke terrasjes en winkels. Je hebt veel goede restaurants en de prijzen zijn zeer schappelijk, in Nederland betaal je echt het dubbele. Aan de boulevard zijn vele cafetaria’s die in de zomer vol lopen met zowel toeristen als Grieken. Het strand van Rethymnon is fantastisch, het hoort tot de betere stranden in Griekenland. Daarnaast, ligt Rethymnon vrij centraal op Kreta. Binnen een uur ben je in Heraklion, in Chania of in het zuiden van het eiland bij plaatsen zoals Agia Galini en Plakias.

 

Links en aanbiedingen BIO hotel

www.grieksegids.nl/reizen/hotel-bio-rethymnon.php

www.biohotel.gr

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Interview met Daphne Gliveros-jaeggi, een Nederlandse op Skopelos
Interview met Daphne Gliveros-jaeggi, een Nederlandse op Skopelos
Interview met Maya Cornelissens van Griekse taalschool Omilo
Interview met Maya Cornelissens van Griekse taalschool Omilo
Interview met Annerieke Oudshoorn op Samos
Interview met Annerieke Oudshoorn op Samos
De Griekse Gids interviewt Stefania Liberakakis
De Griekse Gids interviewt Stefania Liberakakis

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024