Giganten mytholgische reuzen

Giganten - ΓΙΓΑΝΤΕΣ (Griekse mythologie)

De giganten waren in de Griekse mythologie reuzen. Slangen waren hun haar en hun lichamen eindigden in een drakenstaart.

Toen Zeus de Titanen strafte, baarde Gaea uit woede de Giganten. (omdat enkele van haar kinderen zo zwaar gestraft werden en omdat zij vond dat de goden haar niet met voldoende eerbied behandelden) De aanblik van de giganten was verschrikkelijk en ze waren onverslaanbaar.

Zodra ze geboren waren, begonnen zij hun aanval op de goden van de Olympus. Met Zeus als aanvoerder begonnen de Olympische goden terug te vechten, Poseidon, Apollo, Hephaestus en Dionysos hadden ieder hun eigen aanvals-specialiteiten, maar de grote hoofdrolspeeelster was Athena, die tijdens deze oorlog geheel gewapend uit het hoofd van Zeus geboren werd. Onmiddelijk doodde zij de gigant Pallas en nam stelling aan de kant van haar vader.

De gigantenstrijd duurde lang en zou nooit geeindigd zijn, als niet gebeurd was wat het lot (moerae) had beschreven: er moest een sterveling meevechten met de Olympische goden om de strijd te winnen. En dat gebeurde: aan de kant van de Olympiers stond Herakles, en de een na de andere gigant viel dood neer. De Giganten waren, ondanks hun goddelijke afkomst, niet onsterfelijk. Om gedood te worden, moesten ze tegelijkertijd aangevallen worden door een god en een sterveling, daarom deed Herakles mee aan de strijd.

Griekenland Naar Griekse mythologie pagina

 

Giganten Griekse mythologie


Kerstmis To Magazaki - Griekse producten

Ook interessant!

Eros Griekse god van de liefde
Eros Griekse god van de liefde
Koning Minos van Kreta
Koning Minos van Kreta
Artemis Griekse godin van de jacht
Artemis Griekse godin van de jacht
Titanen twaalf Griekse goden
Titanen twaalf Griekse goden


Mythologie