Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Reviews en beoordelingen Vakantiefilm Karpathos Karpathos

Lees beoordelingen - reviews Karpathos

Hans/Lijnie van Kooten
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 0 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Wij gaan eind sept/ begin oct. voor de 2e keer naar Karpathos. Dit eiland is nog niet overspoeld door toeristen. Zoals overal staat de griekse gastvrijheid hier hoog aangeschreven. Bezoek de plaats Mesachori en dan het kafe Skopi ofwel the Blue house. Daar wordt aan de gasten gevraagd om hun naam om het even waarop te schrijven. Zoals parasols, stoelen , borden op de wand te veel om op te noemen. De eigenaar is zeer gul in het uitdelen van vijgen etcetera,dit is een bijzondere ervaring. Ook Olympos is hoewel toeristisch een plek om gezien te hebben en doorheen te struinen. Voor griekenland liefhebbers is dit een eiland wat je gezien en beleefd moet hebben!


Yvan
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 3 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wat een heerlijk rustig eiland! Houd er wel rekening mee dat het bijna nergers harder waait dan op Karpathos : hier worden regelmatig pogingen gedaan om het wereldrecord snelheid windsurfen te breken ! Rijden kan soms gevaarlijk zijn door de plotse rukwinden. Voor de rest echt een eiland voor rustzoekers (en topsurfers)


Ria Smit
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Prachtig eiland.Authentiek, geen massatoerisme, heerlijke stranden, maar vooral, een lieve bevolking, die altijd voor je klaar staat.Je voelt je er snel thuis.


Laura
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Geweldig eiland! Mooie strandjes!


Monique Vonno
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Het is niet geheim te houden, maar Karpathos met zijn prachtige stranden (Amoopi, Lefkos), schilderachtige haventjes (Pigadia, Finiki en Diafani) en authentieke bergdorpjes (Othos, Spoa, Mesochori en Olympos), is het gewoon waard om het ieder jaar te bezoeken! Voor degenen die nu al geboekt hebben voor Karpathos 2013: alvast veel vakantievoorpret toegewenst!


Monique
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Wat een heerlijk paradijsje, met vriendelijke mensen, prachtige natuur, heerlijke geuren, mooie strandjes; zeker om naar toe terug te keren! Heerlijk eten bij Esperides in Pigadia!


frits & joke
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 1 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
tot november 2009 nooit gehoord van karpathos na onze vakantie in hotel Romantica in juni 2010 zullen we zeker terugkomen op dit mooie eiland met zijn kleine bergdorpen en mooie baaien en gezellige Pigadia zonder dat massa toerisme. dit is waarom we graag naar griekenland op vakantie gaan !!


Patrick
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 5 - CULTUUR: 4 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Vanaf 1994 kom ik naar Karpathos. De eerste jaren verbleef ik in Lefkos in de maanden mei en juni. Prima periode met soms de "bekende stranden" helemaal voor je alleen. Vanaf 2000 tot 2007 ben ik een paar keer in de maanden juli en augustus geweest in Pigadia. Dan is het beduidend drukker en warmer. Wel meer gezelligheid en levendiger. Voor het eerst stap ik van mijn geloof af en wil ik nu iets anders gaan zien en ditmaal Samos. Veel plezier op Karpathos, hier krijg je geen spijt van!!


w.dickveld
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Het Kournasmeer is het enige natuurlijke meer op Kreta en het wordt gevoed vanuit de bergen, staat in verbinding met de zee via een moerassig deel. Men kan er pedalo's huren en er zijn verschillende terrasjes. De restaurantje aan de straatkant bieden een mooi panorama op het meer. Het strandje, of wat daarvoor moet doorgaan is beperkt.


M.Weidema
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Net terug van onze vakantie in Karpathos. Wat was dit geweldig! Dit eiland heeft alles wat wij wilden. Wij zaten in Pigadia waar je kunt kiezen tussen totale rust of Griekse gezelligheid. De barretjes aan de boulevard zijn heerlijk door de wind en het perfecte uitzicht. Het kan wel erg warm en benauwd worden, maar airco is de ultieme oplossing! Leuke Griekse (winkel)straatjes. De lokale bevolking is zo ontzettend oprecht vriendelijk. Ze spreken bijna allemaal Engels, omdat veel van hen naar de UK, USA of Canada zijn gegaan en gewoond hebben en weer terug zijn gekeerd naar Karpathos. Er zijn veel boetiekjes, maar voor ons in het speciaal een toeristenshopje Nemesis, daar is de eigenaresse een oude dame, Eva die het runt met haar dochter. Eva kan je alles vertellen wat je wilt en heeft ons zelfs meegenomen in haar jeep naar verschillende kerkjes en kapelletjes en over het eiland verteld, ons volgestopt met lokale vruchten. Ook zijn er een aantal mensen die getrouwd zijn met Grieken op het eiland, die je kunnen helpen met van alles als je dat fijn vind. Er is bijvoorbeeld tegenover Nemenis een sieradenzaakjes waar de dame Nederlandse is en haar man een bekende smit én bazooki/zangartiest op Karpathos. Als je flink wilt stappen of herrie maken moet je niet in Karpathos zijn. Er zijn weinig uitgaanmogelijkheden voor dit soort mensen, wél zijn er overal Tavernas en tentjes waar je heerlijk relaxed kunt zitten, drinken en van uitzichten en de cultuur kunt genieten. Tussen 19.00 en 23.00 zijn motorvoertuigen verboden in het centrum en de boulevard, erg fijn! Vraag de lokale bevolking ook naar mooie plekken en goede restaurants, ze vertellen je er graag over. Als je wat jonger bent, zoals wij, merk je door het aanzicht dat de gemiddelde leeftijd wel wat ouder is, maar dit maakt geen verschil in de gezelligheid. Wij hebben veel contact gemaakt met de lokale jongeren, ze namen ons mee op sleeptouw en daardoor hebben wij veel plekken op Karpathos kunnen ontdekken. Het strand aan Karpathos-stad is belegd met kiezels en stenen, maar een eindje verderop bij bijvoorbeeld Amopi heb je hagel witte stranden, je hebt over het eiland vedeeld meer erg mooie zandstranden, maar Amopi is maar 15 minuten rijden vanuit Pigadia. We hebben zelfs in de nacht op een rots naar de heldere sterren hemel gekeken. Zolang je geen herrie of rotzooi maakt, is alles prima. Een auto (jeep!!) huren is een aanrader. Een taxi is ook niet erg duur. Er zijn veel steden te ontdekken. Voor de sportievelingen; verderop op het eiland kun je ook windsurfen, duiken etc. Het eiland is gewoon nog redelijk intact, echt Grieks en dat merk je aan alles. Helaas worden er nu wel meer hotels gebouwd, maar dit valt niet te vermijden. Wij zaten in het schone, gezellige appartementencomplex 'Ta Nissia' in Karpathos stad waar we heerlijk verbleven met een prachtig uitzicht, ruime gezellig bar en erg leuk personeel. In september ga ik weer en volgend seizoen waarschijnlijk voor een langere periode!


Joyce
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Ons favoriete Griekse eiland is Karpathos; wij zijn er meerdere keren geweest. De mensen zijn er nog gastvrij; er is nog een mooie ongerepte natuur (vooral interessant voor diegenen die zelf ondernemend zijn), Olympos moet je gezien hebben.


Hillie en Andries Heite
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Op het eiland Karpathos met zijn vele bedehuisje en de vriendelijk en gastvrije bevolking is het goed vakantie vieren. Het eiland doet nog al rotsachtig aan maar het geheel heeft een zekere bekoring. Diafana is een klein dorpje.


astrid en willem
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
wist niemand maar dat karpathos een stukje paradijs op aarde was , de angst dat alles veranderd als herrieschoppers, drinkeboeren dit ontdekken is groot , dit is een plek voor mensen die respect hebben voor de mooie omgeving en de schitterende natuur.


astrid en willem
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
wist niemand maar dat karpathos een stukje paradijs op aarde was , de angst dat alles veranderd als herrieschoppers, drinkeboeren dit ontdekken is groot , dit is een plek voor mensen die respect hebben voor de mooie omgeving en de schitterende natuur.


Renate
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 6 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
kom hier nu 15 jaar, zit als een virus in mij en het zal mij niet zo snel verlaten, je bent op een gegeven moment gewoon thuis en je hebt een plaats om helemaal tot rust te komen.


bep van schaaik
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
na zes jaar karphtos vinden wij het eiland nog steeds erg leuk vervelen doet het niet veel te beleven heel goed eten en leuke terrasjes.de bevolking is erg vriendelijk.


Patrick
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Ook wij komen hier voor de 4e keer dit jaar naar Karpathos. In 1994 en '95 naar Lefkos en in 2000 in Pigadia-stad. Zeer goed bevallen. Andere jaren zijn we her en der in Europa en Carribean gaan reizen, maar moet gewoon eerlijk zijn, Karpathos gaat boven alles!


Dick Tromp
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Dit jaar gaan wij voor de vierde keer naar Pigadia: de hoofdstad van Karpathos. De gastvrijheid en de vriendelijkheid van de bewoners zorgen ervoor, dat je steeds weer opnieuw naar dit fantastische eiland wordt getrokken!


eleni
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Fantastisch eiland, nog redelijk grieks en lieve mensen. Wij waren hier in oktober, eind van het seizoen dus er was al veel gesloten... Zelfs met regen hebben we ons prima vermaakt in het haventje van Pigadia..tot nu toe mijn favoriete eiland....


Maril
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Kom hier al 25 jaar met veel plezier. Heb het zien veranderen van een arm eiland tot een redelijk welvarende plek. Blijf het de meest geweldige plek in Griekenland vinden vanwege de bevolking die nog niets van zijn vriendelijkheid en gastvrijheid heeft ve


eM van Campen
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Karpathos, nog onaangetast en authentiek... een heerlijke verademing. De mensen zijn er aardig en gastvrij, mooie stranden, jammer dat er toeristen zijn. :-) Karpathos is in mijn hartje en onder mijn huid!


Ralf
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
absolute aanrader voor mensen die van puurheid en onbedorven griekse natuur en leefwijze houden. Verder zijn er op Karpathos 4 van 15 mooiste stranden van Griekenland te vinden waaronder zelfs 1 uitgeroepen is tot mooiste van europa. Vriendelijke bevolki


Maartje
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 3 - KINDVRIENDELIJK: 3 - CULTUUR: 3 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Voor de tweede keer op Karpathos geweest en beide keren met tranen in mijn ogen het eiland verlaten. Het is een prachtige omgeving, vriendelijke mensen en je komt er in korte tijd helemaal tot rust.


Jan Brandes
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Net voor de 12e keer terug en al verlangend naar de volgende keer eind september. Hier kom je echt tot rust. Wat wil je nog meer dan een eiland zonder een enkel stoplicht. Mensen uiterst aardig, kleinere dorpjes nog echt authentiek.


Henk Kroon
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Steve van Nissia heeft het begrepen: de rust is teruggekeerd, geen overlast meer van muziek en minder brommers. Maar, wat schetst onze verbazing? Italianen hebben bezit genomen van Electra Beach Hotel.


Franco
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Zojuist teruggekeerd van een drie-weekse vakantie op dit prachtige, nog authentieke eiland.Het was voor ons de elfde keer en we hebben alweer geboekt voor de tweede helft in oktober.Hét eiland voor rustzoekers en van lieve eerlijke mensen


Joanna
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 3 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 5 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Vooral Olympus was een fantastische belevenis, mede dankzij de fantastische info die we kregen van de hostess van Sunrise.


Hannie Giel Schuurmans
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Ondanks dat onze hoofdvakantie zich elk jaar afspeelt op Bali, zouden wij Karpathos niet meer willen missen.Nu komende keer voor de 5de keer erheen.De mensen de wandelmogelijkheden het eten en het weer,gewoon een echte aanrader.


gerard
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Een prachtig eiland waar je veel te zien krijgt en waar je veel en langdurig ( als je wilt) kunt wandelen. Aanrader is om op 15 augustus naar het dorp Olympus te gaan en daar de folkore te zien die nergens anders te zien krijgt. Zeker een aanrader!!


Henk Papendorp
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
we gaan in juni voor de tweede keer naar dit prachtige griekese eiland. hier vind je nog de griekse cultuur.


Rob
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Een eiland voor rustzoekers. Vooral in het voorjaar een grote kruidentuin. Geweldig vriendelijke en hartelijke mensen. Geweldig eiland. Een van de mooiste plekjes is het plaatsje Olympos. Vele kleine strandjes. Schitterend.


sharona
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Een droom eiland waar je heerlijk tot rust kan komen..... zeker de moeite waard om te bezoeken..!!


Bert
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 4 - KINDVRIENDELIJK: 4 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Weer geboekt voor half juni (12e keer). Ik krijg hier nooit genoeg van.


jannet de Vries-Zweep
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Karpathos is een prachtig lieflijk eiland waar ons hart ligt. Wij vinden dit eiland 1 van de mooiste en puurste plekjes op aarde.


m.m.de rover
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
reeds tweemaal op karpathos geweest. (oktober). rust en vriendelijkheid ondervonden.Plannen liggen klaar voor een volgende reis naar dit mooie eiland!


Henk Op de Laak
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Prachtig eiland


Erika
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Vanuit Kreta gemakkelijk te bezoeken. Nog echte griekse dorpjes. Mooie stranden, prachtige bergen.


Foto's Karpathos - Karpathos in beeld

Kyra Panagia | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 006 - Foto van De Griekse Gids Aperi | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 007 - Foto van De Griekse Gids Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 018 - Foto van De Griekse Gids Kyra Panagia | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 005 - Foto van De Griekse Gids Centraal Karpathos tussen Spoa en Mesochori | De Griekse Gids foto 005 - Foto van De Griekse Gids Anna, de dochter van Marina Lentaki van Taverna Olympos op Karpathos 2 - Foto van De Griekse Gids Kyra Panagia | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 004 - Foto van De Griekse Gids Kyra Panagia | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 003 - Foto van De Griekse Gids Kyra Panagia | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 002 - Foto van De Griekse Gids Mesochori | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 012 - Foto van De Griekse Gids Traditionele klederdracht Olympos Karpathos | De Griekse Gids foto 006 - Foto van De Griekse Gids Olympos | Eiland Karpathos | De Griekse Gids foto 013 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Karpathos»© De Griekse Gids 2000-2024