Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kos stad

Reviews en beoordelingen Kos stad Kos

Vakantiebeoordelingen Kos stad

Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 112 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 91 - Foto van De Griekse Gids Kos stad en daar tegenover de Turkse kust bij Bodrum | foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland - Plataan van Hippocrates - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 106 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 49 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Eiland Kos - Griekse Gids Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Archeologische ruines Kos stad | Eiland Kos | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Marina Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 126 - Foto van De Griekse Gids Archeologische ruines Kos stad | Eiland Kos | Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Hotel Aegean View Kos stad | De Griekse Gids | Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 26 - Foto van De Griekse Gids

Lees beoordelingen - reviews Kos stad

a.frijters
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:

Komen elke keer weer "thuis". veel te zien als je van cultuur houdt,en natuurlijk fietsen. Mijn geheime tip is het graf van de koning van kos Tomb of Harmilos, Hele vriendelijke oude man, krijgen daar koekjes en sinasappeltjes uit eigen boom, ga kijken.


Monic Blauw
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:

Kos heeft al jaren ons hart gestolen en we komen hier elk jaar terug! Alle Griekse eilanden zijn een paradijs. Zó blij dat we in aug. weer mogen gaan! Kos heeft het authentieke van Griekenland: gezellige terrassen, heerlijke restaurantjes (bij Petrino móet je gegeten hebben), leuke winkeltjes, cultuur, zon, zee en strand. Kos heeft alles voor een heerlijke vakantie.


feyaerts
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
In 1995 waren we voor 't eerst in Kos . In Psalidi , hotel Platanista hadden we samen met onze toen 10 jarige dochter een fantastische vakantie.Verschillende eilanden later en nu met ons tweetjes keerden we terug naar Kos, Psalida en ja terug naar Platanista. Gewoon SUBLIEM !!!


Simone
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Heerlijke vakantie gehad op Kos. Mooi eiland met leuke bezienswaardigheden zoals de warmwater bron. Hebben ook gedoken en een boottocht gedaan. Een fiets huren, en je kunt al super veel van het eiland zien. Maar bovenal is Kos stad een gezellig stadje, lekker eten en drinken en rondwandelen.


Diana Beekhuizen
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Twee keer naar Kos stad op vakantie geweest, heerlijk eiland. Ook leuk dat je er kunt fietsen. Verder leuk om met de scooter rond te rijden bijvoorbeeld in de bergen naar Zia. Goede niet te drukke stranden en lekker snorkelen. Ook leuk naar de warmwaterbron. Een echte aanrader!


Harma
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Heerlijk om er even een week tussenuit te gaan. Lekker fietsen in de omgeving, heerlijk slenteren in het oude gedeelte. Lekker op het terras aan de haven. Kortom: genoeg te doen!


Sarah
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 6 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Kos stad is eigenlijk een grote havenstad, al vanwaar je vele uitstappen kan doen met de boot, oa naar Turkije (Bodrum) en het eiland zelf. De burcht domineert de stad, deze is nog vrij intact en in de burcht zelf vind je nog verschillende materialen en beelden terug van de Griekse tijd. Verder in Kos stad kan men heerlijk kuieren in de kleine straatjes en af en toe kom je een oude site tegen, recht in de stad. Practig om te zien, zo tenmidden van de moderne infrastructuur. Ook aan shopping geen tekort, zowel de merken als de typische Griekse spullen.


vanquathem
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 8 - STRANDEN: - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Leuk stadje,zeer gezellig 's avonds met de verlichting.


Gerben Okkema
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Een heerlijke stad om te bekijken,eten en drinken enz.


Dineke Herlaar
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 6 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Kos stad verschrikkelijk gezellig ,verschrikkelijke lieve mensen, verschrikkelijk lekker eten!!


Mini Egbers
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Een geweldige stad voor iedereen wat wils. Het zij voor kinderen, jongeren en ouderen


Gerben Okkema
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Prachtige omgeving,vooral rondom de haven.


plakmeijer
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
kos een super en als het luky ga we er iedere jaar naar toe naar appartemente espredis en de mensen daar ook we kennen ook een lieve familie daar we een goede band hebben


Jos & Janny
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Janny & Jos Zijn van 26 aug tot 13 sep daar verbleven kamer 118, is in het geheel super bevallen. Mike zit er als een haan boven op maar houd het wel schoon en veilig voor een ieder, mag alleen iets minder dominant aanwezig zijn bij het zwembad. Maar koop je op tijd een drankje bij hem en gun je het hem dan ook dan heb je geen problemen met hem. Hebben het er super naar de zin gehad, echt Familie bedrijf Mike een oudere broer en een neef draaien het geheel, verder volgen mij een werkster die het verbazend wekkend schoon weet te houden en opa van 90 komt ook iedere morgen een spelletje spellen met Mike. Verhalen over WC papier totaal geen last van gehad stond altijd er nieuwe rol naast. Handdoeken staat er gewoon bij, eens in de vier dagen verschoning en eens in de week je beddengoed of doe je dat thuis ook iedere dag? Tip neem een paar oude mee van huis en laat ze daar liggen. Dus als de prijs volgend jaar weer goed is ben ik weer 15 dagen in Tacos Kos. En Mieke is een rustige straat en buurt geen geluidsoverlast en dicht bij echt alles. Tips, een paar eigen handdoeken en drie eilanden trip met de Katharina ligt in de haven maken er een feest van (hebben dolfijnen gezien tijdens de trip 2 keer gedaan) Reactie op vorige schrijver hij probeert ook zijn geld te verdienen en als je het zelf regelt is het vaak iets goedkoper, auto bij Mike 50 euro zelf onderhandelen bij sommige bedrijven kost het 35 euro per dag. Is ook als je via de hostess een excursie besteld kost het ook meer maar daar hoor je niemand over drie eilanden trip via hostess 39 euro, op een bom volle boot en zelf regelen in de haven kost het 20 euro op een kleiner minder volle boot zonder te onderhandelen. Fietsen huren moet je gewoon doen echt ideaal ook fijn voor de bodschappen en je te verplaatsen, echt fiets eiland. Verder dit jaar ook de bussen ontdekt kost bijna niks en rijden om het uur naar de Thermen of Tigati Tweede keer Kos en volgend jaar zeker weer bij goede gezondheid. Groetjes... Wijchen


Eric
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 6 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Vooral bootocht naar Nyssiros en Bodrum waren spannend. Kos stad heeft mooi fort en prima haven met terras en nachtleven.


dennie
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Zeker de moeite waard. Mooie natuur, leuke boottochten (Boot --> EVA is aanrader), Beachclubs (Tarzan Beach zeer goede aanrader). Rustig, gezellig eiland waar alle inwoners even vriendelijk zijn.


Angela
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Veel te vinden voor liefhebbers van de Romeinse archologie. Heel veel te zien en te doen, aan 10 dagen heb je te weinig. Neem een boekje over Kos mee, want er word niks verteld zonder gidsen. Mogelijkheid om boottochten te maken naar andere eilanden.


Bea Stegeman
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
smorgens vroeg, rond tien uur herlijk relaxt aan het stand met gatis bedjes van baltic beach OOk 'savonds heerlijk toeven met een boekje lans de vloeedlijnn worden koffie en wijn gebracht.Superverilig als vrouw alleen. Pardise!


nel en jaques
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
we gaan dit jaar voor de achtste keer naar kos stad.voor ons een super bestemming.verblijven de laatste 4 jaar in hotel triton.behulpzaam en vriendelijk personeel.maar vooral mooie schone kamers.lekker eten bij sunset.blij als het weer zover is!


Martine - Mario
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wij zijn al 4x naar Kos geweest de afgelopen 5 jaar, en nog zijn we er niet op uitgekeken,. Kos Stad is een gezellige levendige stad, niet echt superdruk.Je vind er altijd nog wel een plaatsje om te genieten van een lekkere pint of een lekker hapje.


G.Okkema
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Vooral de stranden bij Tigaky en het Paradise Beach.Kos-Stad is ook prachtig.En de havens.Namen weet ik niet uit m'n hoofd.Vertoeven in Costa Palace is ook prima.Vanaf 22 Juni zijn we er weer 12 dagen,en voor de derde keer dus dat spreekt voor zich.


moens
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Ga al 14 jaar 2 keer per jaar naar dit eiland. Wil er ook gaan wonen zelfs. Gewoon fantstisch. Gastvrijheid, maar je moet ze kennen.


jurgen
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
ben dit jaar voor het eerst geweest naar Kos en het ben er zeer tevreden over. goed eten voor weinig geld (hoofdgerecht gemiddeld 8 euro), bijna nieuwe motor scooter gehuurd voor 25 euro per D ) de temperatuur was top de bevolking vriendelijk en behulpzaam.


Floortje
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Een fijn knus eiland, met veel uitvalsmogelijkheden. Vele restaurants en terrassen. Er is een grote discotheek The Fasionclub, met een buitengedeelte. Deze is echter alleen in juli en augustus geopend. Probeer ook het restaurant bij de heetwaterbron.


hans nuts
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
na mijn eerdere reactie een kleine aanvulling. het eiland kos is echt een geweldig mooi en warm eiland. ook de bewoners aldaar zijn lieve behulpzame vriendelijke mensen. appartement erato is een klein maar gezellig schoon en intiem appartement.


G.Laning
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Wat is er leuk aan KOS,de stad en het eiland pakken je, het heeft zelfs een eigen geur,we komen er al vele jaren en ieder jaar komen we opnieuw thuis.de mensen zijn er vriendelijk,kenne je na een jaar afwezigheid direkt weer.


MLQ
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 6 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Vandaag terug gekomen van kos-stad, heerlijke vakantie gehad. Het weer was uitmuntend, heerlijk gegeten in de talloze restaurantjes. Er is genoeg te doen in Kos-stad, veel winkeltjes, restaurantjes, mooie pleintjes, oudheden enz. Geweldig vond ik dat.


Frank van der Lugt
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 3 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Genoten! Bar street was ik wel snel zat, geen openlucht dicotheken zoals in Turkije maar wel een leuk eiland.


Mélanie
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Wij willen met onze kleine van 5 maanden eind volgende maand misschien naar Kos gaan. Weet iemand of er Nederlandse fietsenmakers zitten? En of die kidcars/fietskarren verhuren, zodat we kunnen fietsen met onze kleine? Bedankt voor de reacties alvast.


Annemarie
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Ik ben t helemaal eens met Marjolein, wij hebben ook om de dag bij Plaza gegeten, leuk tentje aan het Noordstrand. De eigenaar, Abraham, is een aardige vent en het eten is lekker en goedkoop!


marjolein
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Wat ik vooral een goed restaurant vind, vind ik restaurant - bar Plaza we hebben daar 11 van de 15 dagen er gegeten. De mensen waren heel erg aardig en daar gingen we steeds mee praten en het eten was echt superlekker! En het was absoluut niet duur.


Coby Diepenhorst
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Prachtig eiland veel te bieden zowel terrasjes, restaaurantjes, strandleven natuurschoon en cultuur.


JOHAN
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 6 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 5 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wij waren vorig jaar in Kos, Hotel Continental aan de haven, en in vergelijking tot Kreta (3x), beslist eens de moeite waard. Doch, op één week heb je zowat alles gezien. Wij hadden een Kwat gehuurd in Kos stad voor 4 dagen, waarmee we héél Kos hebben gezien.


marieke
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Ik heb een geweldige vakantie gehad op kos! Gezellige mensen en lekkr eten,en inderdaad bij lucas en zijn hollandse vrouw kan je heel goed terecht!!! Bar street is wat klein maar heel gezellig.


e.willemse
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wij zijn 5 keer op Kos geweest. Wij verbleven altijd in Hotel Marina aan de haven. Dit is een familiehotel wat tegenwoordig gerund wordt door de kinderen van de familie. Hele aardige en behulpzame mensen. Vanaf het terras (waar je trouwens heerlijk kunt eten)


Vonne
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Wij willen misschien ook naar Griekenland (kos-stad). Is het daar gezellig en heb je er leuke restaurantjes en winkeltjes?


hans nuts
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
ben een aantal jaren in kos stad op vacantie geweest.


JoHoooKossIsKCOOOOLLL
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
heel mooi.


Frank & Willy
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 5 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Wij zijn in oktober 8 dagen naar Kos-stad geweest, behalve de dag van aankomst(17-10)was het er zonnig en +/- 23 graden, een geweldig (fiets)eiland waar wij zeker terug zullen keren maar niet in het hoogseizoen want dan lijkt het ons daar veel te druk.


Will en Arie
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Zijn voor de 7e keer geweest. Een heerlijk fietseiland. Diverse keren naar Tigaki gefietst waar een prachtig zandstrand en waar je gamakkelijk het water in kan,25 graden! Kos stad is heel gezellig vooral s`avonds omgeving haven en winkelstraatjes.


sanne
ALG. INDRUK: 5 - UIT ETEN: 5 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 5 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: 5 - OMGEVING: 5

TOELICHTING:
ik wil half of eind oktober naar Kos. Ben alleen erg bang dat het weer dan niet zo goed meer is, iemand met ervaring? bedankt alvast!


patrick verhasselt
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
een mooie vakantiebestemming.


sabine meinster
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
wij zijn dit jaar voor de 2de x op kos geweest in hetzelfde appartement. De mensen zijn zeer gastvrij, vriendelijk. Leuke restaurantjes en lekker eten. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar!


Annoula
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
We komen al 8 jaar, 3 keer per jaar op Kos. Hebben daardoor een leuke vriendenkring kunnen opbouwen. Genieten iedere keer weer met volle teugen van de ontzettend vriendelijke bevolking ,(kunnen Nederlanders een voorbeeld aan nemen!) het mooie weer,etc.


Oli4 & Lisette
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Super leuke tijd gehad in Kos-Stad! Echt in 1 woord geweldig! Tip: huur een fiets!


Mira
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
We zijn net een weekje terug en we missen Kos ontzettend. De mensen zijn over het algemeen vriendelijk en wordt Engels gepraat en soms een beetje Nederlands. Je kan bijna alles eten, dus ben je een moeilijke eter?? niets aan de hand dus. Er is veel te


Vanhecke Ann
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Het was de 1ste keer naar Kos. We hebben er van genoten. Lekker eten, gezellig, vriendelijke mensen. Een echte aanrader, we gaan zeker nog eens terug.


Dana
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Dit was mijn 1e keer op Kos en ik heb genoten! De stranden (vooral Harem en Tarzan beach), het uitgaan (fashion, white corner, cactus, hollandse hoek enz...)maar ook de omgeving. We hadden voor 2 dagen een auto gehuurd, we zijn door de bergen gereden, pra


peter
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
gewoon ni te doen man en het word ieder jaar beter.


Leo & Wim
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wij komen er al 13 jaar, de laatste 8 jaar gaan we er 2x per jaar heen. Een geweldig eiland, vriendelijk mensen, heerlijk eten. Stappen: de bar-street is de laatste tijd niet meer wat het is geweest, maar de oude binnenstad met zijn terassen is heel leuk.


Lia
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
We zijn nu 18x naar Kos geweest, de mensen zijn er erg vriendelijk en lief, weer is er uitstekend. Je kunt er als vrouw alleen 's avonds buitenlopen, criminaliteit overheerst er nog niet. Je bent er echt ontspannen op vakantie en het eten is zalig.


bertje
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
grandiose week gehad. de mensen zijn ontzettend vriendelijk.


Ger
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 4 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Heel gezellige stad, waar je je snel thuis voelt en waar de inwoners je de indruk geven je meer dan alleen als toerist te zien. Voor kinderen niet zo aantrekkelijk lijkt mij. Reeds driemaal geweest en de 4e komt eraan.


ben & gerda
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Fantaties vakantie eiland, we komen er nu er al 4 jaar. Er is voor jong en oud genoeg te doen. Je kunt er goed fietsen, maar als je het eiland wilt verkennen is een scooter of auto aan te raden al is het maar voor een of twee dagen. Het eten is er uits


Yvonne en Marcel
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Kos stad is een mooie en gezellige stad. Voor een geweldig maaltijd moet je naar Select, zowel Grieks als internationaal eten, echt heel erg goed eten en leuk personeel (net achter barstreet) Ga zeker eens varen met een van de boten naar de 3 eilanden toe


IemaNd..
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Ik vond Kos-Stad heel Mooi.


Sebastiaan Wilmsen
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 6 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Het is zeker de moeite waard om Kos te bezoeken! Kos heeft voor ieder wat wils!


Eddie van Oers
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
De bevolking van Kos is bijzonder vriendelijk, en ook vooral voor kinderen. kinderen zijn zeer belangrijk voor de Grieken.Verder hebben we een fantastische vakantie gehad.


Gerard
ALG. INDRUK: 6 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Denk niet aan fietseiland want zoveel kun je er niet fietsen!!


Katja Maes
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Kos was onze eerste kennismaking met de Griekse Eilanden. Waarom Kos? Omdat er stond in de boekjes dat je hier lekker kon fietsen De fietstocht naar het Asklepion hadden we gestaakt want dit viel vies tegen als je een fiets huurt zonder versnellingen.


leonardo
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
wij komen al jaren in Kos en het bevalt ons prima, het weerzien en omgaan met onze Griekse vrienden. Stranden zijn altijd zomers en qua uitgaan is er voor iedere leeftijd iets. Op terras, in een café, taverna, of in Bar Street.


lisanne zijlstra
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Al 18 jaar zijn we vaste gast bij een Griekse familie op Kos. De laatste jaren komen we zelfs...er jaar. Ook voor onze kinderen is het een heerlijk eiland: strand, zee, golven, zon.... We hebben nu in Mastihari een huisje gekocht.


annette
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Het was voor ons de eerste vakantie in griekenland (kos) we zaten in hotel kipriotis village . alles is ons gewoon goed bevallen. en wat ook belangrijk is dat alles gewoon goed verzorgd was ook voor onze 2 kinderen. deze waren ook super enthousiast.


Michel
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Jammer genoeg is het in de loop der jaren allemaal wat minder geworden komen er al 15 jaar en het doet me pijn in mijn hart om het eiland zo te zien verloederen. Steeds meer Engelse toeristen (zuipen stappen en keeten) .


foppe en arja
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 5 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
dit was voor ons de eerste keer griekenland deze zomer en hebben op het eiland enorm genoten alleen de stranden zijn niet te vergelijken met terschelling


Herman
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Kos is voor ons een jaarlijks wederkerende vakantiebestemming.Een fantastisch appartement, Theodorou Beach, met gratis airco en fietsen. Je steekt de weg over en daar is een zandstrand met comfortabele ligbedden en een looppad de zee in, ideaal


gea tel
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Leuk vanwege het fietspad en de vele terrasjes, maar voor mij was 1x genoeg. Te veel brommers en ander verkeer. Niet meer echt het authentieke Griekse omdat er zo veel internationale restaurants zijn. Leuk om gezien te hebben.


Monique
ALG. INDRUK: 4 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 4

TOELICHTING:
heeft voor mij niks met griekenland te maken.


Patrick Buijs
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Een van de beste plekken om een griekenland vakantie te beleven. Het heeft echt van alles op goed niveau te bieden, cultuur, uitgaan(!), haven, winkelen, eten en drinken. strand. Helemaal TOP!


Piet Damsteeg
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
een heerlijk eiland ook goed met de fiets te doen. Mooie natuur,bijzonder vriendelijke bevolking. Een plek om zeker weer een keer terug te komen


Deswert robert
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Tof en goeie winkelstraat het platte eiland geeft mogelijkheden voor fietsers. Mooie stranden.


a. zellenrath
ALG. INDRUK: 6 - UIT ETEN: 5 - UITGAAN: 4 - KINDVRIENDELIJK: 4 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
te toeristies ,jammer dat je ze je naar binnen trekken bij de tavernas ,naar mijn meenig het minste eiland van griekenland.


Erik
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Kos-stad is wel de moeite waard op cultureel vlak, omdat er enkele archeologische sites zijn (waar men volgens mij te weinig promotie rond voert).


Nellie van Wageningen
ALG. INDRUK: 6 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 5 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Kos stad is behoorlijk toeristisch, als je ervan houdt is het prima toeven daar. Leuke taverna's zijn er wel te vinden - zeker als je zoals ik verbleef in een pension met een zeer gastvrije en vriendelijke Griekse die allerlei leuke tips had.


degroote gerrit
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Vooral heel gezellig aan de haven en voor de fuivers geen enkel probleem om een nachtje door te doen.In het hoogseizoen,toen ik geweest ben,wel heel druk.En 's nachts lang wachten op een vrije taxi om terug naar het hotel gebracht te worden...


Elefteria
ALG. INDRUK: 6 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Valt tegen valt tegen. Heel erg toeristisch, klein. De plataan van de filosoof waarmee geadverteerd wordt, wordt door ijzer omhoog gehouden. Onvriendelijke mensen
© De Griekse Gids 2000-2024