Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Bergdorp Zia

Reviews en beoordelingen Bergdorp Zia Kos

Vakantiebeoordelingen Bergdorp Zia

Berg Dikeos Bergdorp Zia op KosGriekenland foto 17 - Foto van De Griekse Gids Bergdorp Zia - Eiland Kos -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Bergdorp Zia op KosGriekenland foto 22 - Foto van De Griekse Gids Bergdorp Zia - Eiland Kos -  Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht vanaf bergdorp Zia | Tegenover ligt Kalymnos | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Bergdorp Zia op KosGriekenland foto 26 - Foto van De Griekse Gids Bergdorp Zia op KosGriekenland foto 20 - Foto van De Griekse Gids Bergdorp Zia - Eiland Kos -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Bergdorp Zia - Eiland Kos -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Bergdorp Zia op KosGriekenland foto 28 - Foto van De Griekse Gids Bergdorp Zia - Eiland Kos -  Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Bergdorp Zia - Eiland Kos -  Foto 52 - Foto van De Griekse Gids

Lees beoordelingen - reviews Bergdorp Zia

corne strienen
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: N.v.t. - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 0 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 8

TOELICHTING:

In Zia geweest en dat ziet er goed uit, winkeltjes allemaal souveniers dus was standaard maar er was 1 winkel die ook psorias / exceem creme verkocht. Ik heb dit niet gekocht vanwege wantrouwen altijd ten opzichte van deze middelen maar heb van een paar mensen op Internet gelezen dat deze creme goed werkt. Is nergens te koop alleen via die winkel of online ergens maar kan dit niet meer vinden, zelfs de winkel zelf, behalve foto, kan ik niet vinden. De naam is Zia souveniers shop ... Het is bijna de eerste winkel in de winkelstraat als je een stukje omhoogloopt, een winkel met drankjes, souveniers etc. weet iemand hier meer informatie over?


Ina R.
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 8 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 9

TOELICHTING:

Heel gezellig bergdorpje. Heerlijk door heen gewandeld. Genoten van alle mooie vergezichten. Lekker geshopt. Tijdens het avondeten van de zonsondergang. Wat een prachtig gezicht!!! Dit was in 2019.


Debbie
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 0 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 8

TOELICHTING:

Zia is een mooi dorpje, met leuke winkeltjes en een prachtige zonsondergang. Dit vinden heel veel mensen en daardoor is het wel vrij toeristisch maar dat maakt het niet minder leuk. Ik heb zelf al diverse keren gegeten bij Oromedon, heerlijk eten en een mooie plek om de zonsondergang te bewonderen. Ook weleens bij the Watermill gezeten, heel leuk sfeervol plekje.


Wilma van Vliet
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 8 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Prachtig pareltje op Kos, kleurrijk, gemoedelijk. Waar je op één van de vele terrassen heerlijk kunt genieten van lokale lekkernijen. Ik heb zelfs in de keuken van een restaurant mogen helpen moussaka maken met yiayiá (oma)


Natascha
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Helaas kan ik bij omgeving niet hoger gaan als een 10. Wij vonden zia zo'n mooi bergdorpje dat toen we er heen reden toen ik zwanger was spontaan wisten wat de naam moest worden van onze dochter. Zia! Het is er prachtig we gaan er graag heen!


Desair Lydia
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Gewoonweg geweldig. Lekker eten en supermooi uitzicht bij zonsondergang in de taverne op de bergtop ...doen we jaarlijks terug weer !!!


Yvonne alves de paiva
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 10 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Ontzettend leuk bergdorpje, waar lokaal veel wordt gemaakt. Vriendelijke bewoners!


Luuk Oosterwaal
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

ZIA is een dorpje hoog in de bergen die via vele kronkelende wegen berijkt. Als je binnen komt kijk op een geweldig uitzicht over de bergen van kos. Eerst een goed restaurant om. Wat te drinken en te eten. Dan lekker shoppen en natuurlijk verder de top in voor het kerkje.. Aan het einde is een dierentuin met pauwen. Echt een trip om te doen als je op. Kos bent. Komen er al heel lang, op Kos en elk jaar gaan we weer.. Vele leuke winkeltjes..


G Koster
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 10 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Een paar jaar geleden hier een dag geweest tijdens ons verblijf op Kos,de weg daar naar toe wat al spectaculair,wat een uitzicht onderweg! Blij verrast kwamen we in dit leuke bergdorpje aan,er waren hele leuk kraampjes met lokale producten en souvenirs, ook had je een prachtig uitzicht over het eiland. We hebben in een taverne daar het lekkerste Pita broodje ooit gegeten,ik zou zeker naar dit leuke dorpje gaan als u op Zia bent,wij gaan ook zeker nog een keer terug!


Joke en Stef van der Steen
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 0 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 9

TOELICHTING:

Een mooi klein bergdorpje. Leuke winkelstraat en terrasjes met prachtig uitzicht. Je kunt ook lekker eten. Vergeet ook de kerken niet die je onderweg tegenkomt. Er zijn er met prachtige muurschilderingen.


Jacqueline Takken
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 6 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 0 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 1

TOELICHTING:

Zia is een allercharmantst bergdorpje. De weg er naar toe is met de fiets een ware uitdaging, maar eenmaal boven is de beloning groot. Wandelen buiten de toeristische straatjes is een aanrader. Maar ook een leuk souveniertje kopen voor thuis als fijne herinnering is leuk. De zonsondergang zien zittend op een terrasje met een heerlijk glaasje retsina maakt het leven wel volmaakt. Zeker de moeite waard om te bezoeken.


Rugenbrink
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Vanaf 1995 komen wij elk jaar op ons schitterende Kos en dus ook zeer regelmatig in Zia,zo leuk en authentiek ,gezellige shops waar wij al heel veel souveniers hebben gekocht. Ook het uitzicht vanaf diverse plekjes op Zia is adembenemend. Ik kan nog veel meer schrijven over Zia en KOS maar je kan er veel beter zelf naar toe gaan om daar al het moois te zien. Ik wil iedereen wel een waarschuwing vooraf meegeven: Eenmaal daar geweest wordt je wel meteen besmet met het KOSvirus en daar kun je je niet tegen laten vaccineren (gelukkig).


Claudia
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 1

TOELICHTING:

Een dorp met het echte griekse gevoel en zowel overdag als bij zonsondergang een fantastisch uitzicht! Lekker eten en drinken bij verschillende restaurants. Ook het kerkje is erg mooi om te zien. De mensen zijn erg vriendelijk. Vooral het restaurantje bij de kerk serveert heerlijke zelfgemaakte limonades voor jong en oud!


Toos
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Super gezellig bergdorp. Prachtig bij zonsondergang. Bij toeval een winkel ontdekt met crème tegen psoriasis en eczeem. Werkt geweldig. Als het potje leeg is gaan we zo weer terug.


Peter Maas
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: N.v.t. - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 10 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Vorig jaar vanuit Lambi Beach via de bergen richting Zia gereden met onderweg de gebruikelijke taferelen, geiten/schapen die los over het smalle weggetje liepen en ontzettend veel bijenkorven gezien. Bij Zia aangekomen de auto geparkeerd en langs de leuke winkelstraatjes gelopen naar de helemaal bovenaan gelegen bar/restaurant. Daar genoten van een Mythos en van het spectaculaire uitzicht. De trip hierheen is zeker de moeite waard !


Joyce van der Valk
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Geweldig mooi bergdorpje. Je kijkt je ogen uit. Prachtig uitzicht vanaf hier. Leuke winkeltjes en restaurantjes. Het is niet voor niks dat wij ons nieuwe pupje Zia hebben genoemd! Beide in 1 woord prachtig!


Aad v Dop
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:

Kos was in 2007 onze eerste kennismaking met Griekenland. Wij hebben Zia verschillende keren op de fiets bezocht een hele klim met een tempratuur van 35 gr. Maar het was een fantastische ervaring om daar naar toe te fietsen vanaf Marmari en terug de afdaling naar Kosstad met een schitterend uitzicht. In Zia ook onze eerste Griekseavond in Taverna Fantasia meegemaakt met de mooie zonsondergang. Onze verblijf was in Oceanis Beach Resort een fantastische locatie met ligging aan zee. Zo was dit het begin voor ons om ieder jaar voor Griekenland te kiezen.


Joke
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: N.v.t. - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 0 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Een paar maal geweest. Parkeer de auto of fiets en loop naar boven. Gezellig op een hooggelegen terras genieten van het uitzicht met wat lekkers. Dan teruglopen en dan struinen en snuffelen in de vele winkeltjes.


Sander
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: N.v.t. - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Prachtig bergdorp ideaal om de mooie zonsondergang te zien. Tip is om zeker even de kerk te bezoeken deze is erg mooi. Mensen zijn vriendelijk en de omgeving is ongelooflijk mooi!
© De Griekse Gids 2000-2024