Met Tui naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Kos stad


Kos stad - Kos (Griekenland)

KOS STAD. Kos-stad ligt in het noordoosten van het eiland Kos. Wanneer je voor het eerst in Kos stad komt dan valt als eerste het kasteel aan de haven op. Dit kasteel werd in de 16e eeuw door de Johannieters gebouwd om voor bescherming tegen de aanvallen van de Turken en piraten te zorgen.

Kos is een levendige stad met gezellige terrasjes en leuke smalle straatjes en winkeltjes. De gebouwen in de stad geven een indruk van wat zich hier in het verleden heeft afgespeeld, de stijlen vanaf de Griekse tijd tot de Romeinse tijd, van de Byzantijnse tijd tot de Turkse tijd, zijn allen zeer duidelijk herkenbaar.

De stad is opvallend groen met overal palmbomen en bloemen. Hier zie je vandaag de dag een stadsbeeld, dat samengesteld is uit architectuur uit de oudheid, uit het Byzantium, uit Rome, uit de Middeleeuwen en uit de moderne tijd. De lanen zijn erg mooi en wat ook opvallend is, is dat er heel veel gefietst wordt. Rondom Kos zijn er echte fietspaden die het vervoer van de lokale bevolking en de toeristen erg vergemakkelijken.

Vanaf Kos-stad kun je in een dag, leuke boottrips naar allerlei eilanden maken. Je kunt bijvoorbeeld naar het eiland Kalymnos of naar het eiland Pserimos varen. Je kunt zelfs naar andere eilanden die nog verder liggen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Kos stad - Kos stad in beeld

Kos stad - Griekse Gids foto 24 - Foto van De Griekse Gids Kiezels zoeken - Foto van Rene Hollenberg Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 29 - Foto van De Griekse Gids Kerk in Kos stad - Foto van ItsOllie Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Hotel Aegean View Kos stad | De Griekse Gids | Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Hippocrates plataan | Kos stad | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 55 - Foto van De Griekse Gids Kos stad (Kos-stad) | Eiland Kos | Griekenland foto 25 - Foto van De Griekse Gids Kos stad - Eiland Kos - Griekse Gids Foto 90 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kos stad»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Kos stad
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Kos: Waar ligt Kos stad?

De kaart / landkaart van Kos

Uitstapjes vanaf Kos stad (Kos)

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kos en bekijk de locaties die je vanaf Kos stad kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Kos.

De kaart van Kos - Landkaart KosTigaki - Eiland Kos Mastichari - Eiland Kos Kos stad en Lambi Kardamena - Eiland Kos Psalidi - Eiland Kos Kefalos Kos - Aghios Stefanos Kos Paradise Beach Kos Marmari Kos Pyli kos - Eiland Kos Zia - Eiland Kos Het Asklepieion op Kos Agios Fokas Kos De Thermen - Therma - Kos eiland
Uitstapjes vanaf Kos stad - Klik op de kaart van Kos (©De Griekse Gids)