Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

10 tips voor als je op Paros bent!

Wendy Nikolidakis - De Griekse Gids

Paros is een van de eilanden van de Cycladen heeft veel mooie stranden! De hoofdstad van Paros is het gezellige Parikia, maar ook het dorp Naoussa trekt veel mensen. Dat komt door het schattige haventje, de witte huisjes en de typisch Cycladische smalle steegjes. Op Paros is veel te zien en te doen; we hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

Griekse Gids Reizen

Vakantie naar Paros

Wil je op vakantie naar Paros? Kijk dan eens op Griekse Gids Reizen. Wij helpen je graag met het samenstellen van een heerlijke reis. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Wat dacht je bijv. van de combinatie Paros, Naxos en Santorini? Of Paros, Naxos en Mykonos. Ook Kun je Paros met onbekende Griekse eilandjes combineren, zoals met Sifnos.

1. Naoussa

Naoussa, de parel van Paros; mooie witte huisjes, smalle steegjes, leuke visrestaurants en cafés, leuke winkeltjes en mooie stranden. Naoussa hoort tot de mooiste dorpen van Griekenland.
Meer over Naoussa»


Naoussa ParosNaoussa

2. Parikia

Parikia is de hoofdstad en haven van het Griekse eiland Paros. Het ligt in het noordwesten van het eiland en telt ongeveer 5000 inwoners. Het is een gezellig stadje met mooie straatjes en steegjes.
Meer over Parikia»


Parikia Paros
Parikia

3. Lefkes

Lefkes is een gezellig dorpje met traditionele herenhuizen, smalle steegjes die met stenen zijn geplaveid en een mooi dorpsplein. Lefkes is een van de meest fotogenieke dorpen van Paros en een wandeling door het dorp is een absolute aanrader.
Meer over Lefkes»

Lefkes

4.  Aliki

 Aliki is een schilderachtig dorpje in het zuidwesten van Paros op dertien kilometer van Parikia. Het ligt in een baai, waarin zich een kleine vissershaven en een strand bevindt. Aan het mooie strand en rond het haventje zijn gezellige tavernes. 
Meer over Aliki»

Aliki

5. Kolimbithres

Kolimbithres ligt 5 kilometer ten noordwesten van Naoussa en is een van de meest geliefde badplaatsen van Paros, vooral onder de jongeren. De opvallende rotsen aan het strand geven een bijzondere uitstraling aan de badplaats.
Meer over Kolimbithres»

 Kolimbithres

6. Piso Livadi

Piso Livadi is een gezellig dorp met een leuk haventje waar kleine vissersboten aanleggen. Aan het vissershaventje zijn meerdere restaurants, cafés en  ouzeries. Je kunt hier letterlijk naast het water Griekse specialiteiten proeven onder het genot van een lekker koude ouzo of wijn.  Bij het haventje is er een klein zandstrand en daarachter zijn diverse kamers en appartementen te huur. 
Meer over Piso Livadi»

Piso Livadi

7. Pounta

Pounta is een geliefde plek voor kitesurfers. Aan het lange strand zijn twee kite-surfscholen, aan de zandweg naast de zee zie je in de zomer tientallen campers en caravans uit allerlei landen. Punta ligt tegenover het eiland Antiparos (2 km).
Meer over Pounta»

Pounta

8. Logaras

Logaras is een erg leuk zandstrand op kleine afstand van Piso Livadi, aan de oostkust van Paros. Logaras ligt 18 km van Parikia en 14 km van Naousa. Aan het strand zijn een aantal restaurants en cafés. Daarnaast zijn er allerlei hotels en appartementen om te verblijven, ook zijn er goedkopere kamers te huur.
Meer over Logaras »

Logaras

9. Kostos

Kostos is een pittoresk dorpje dat op de weg van Parikia naar Lefkes ligt. Het is een typisch Cycladisch dorp met witte huisjes met blauwe deuren en ramen. In het centrum zijn meerdere gezellige cafés en tavernes.
Meer over Kostos»

Kostos

10. Marmara

Marmara is een typisch Cycladisch dorp in het oosten van Paros. Het is een gebied waar veel marmer gedolven werd, de naam zegt het al (marmara = marmer). Marmara ligt in een van de meest agrarische gebieden van Paros met rijke landbouw en veeteelt.
Meer over Marmara»

Marmara

Meer informatie over Paros

Griekse Gids Reizen


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Kanoni, een van de indrukwekkendste plekjes op Corfu
Kanoni, een van de indrukwekkendste plekjes op Corfu
Het treintje van Diakofto naar Kalavrita Peloponnesos
Het treintje van Diakofto naar Kalavrita Peloponnesos
Dolfijnen op Zakynthos
Dolfijnen op Zakynthos
Bezienswaardigheden en meer op Leros, Griekenland | De Griekse Gids
Bezienswaardigheden en meer op Leros, Griekenland | De Griekse Gids

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024