Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

De waarheid over het vuilnis op Corfu

19 juni 2018 - Door Jorgos Nikolidakis - De Griekse Gids

Je hebt waarschijnlijk ook het nieuws gelezen of gehoord over de problemen die ontstaan zijn door het niet ophalen van de vuilnis op het Griekse eiland Corfu. “Corfu overspoeld met vuilnis, toeristen in de stank”, “Stankoverlast toeristen Corfu, meters afval overal”, “Vakantiegangers op Corfu schrikken”, "Verschrikkelijke bende op Corfu: van paradijselijk eiland is weinig over” en nog meer zijn de titels die in diverse media verschijnen en door andere media klakkeloos overgenomen worden en gereproduceerd.

Maar hoe zit het nu precies? Is het wel zo dramatisch allemaal? Moeten we nog wel een vakantie naar Corfu boeken of moeten we onze reeds geboekte vakantie naar Corfu gaan annuleren?
 

Corfu
Zou er van het paradijslijke Corfu nu helemaal niets meer over zijn?
 

Gisterenavond kwam frequent Griekenland-ganger Frans Groenendaal uit Delft terug van een vakantie op Corfu. Hij verbleef een week bij appartementen Spyridoula in Gouvia. Frans was jarenlang docent van ROC Mondriaan Toerisme in Den Haag. Hij staat de Griekse Gids regelmatig bij met artikelen in o.a. de Griekse Gids Glossy en bij diverse beurzen zoals de Vakantiebeurs in Utrecht.

Jorgos: Frans, je bent gisteren uit Corfu teruggekomen en je hebt vast de Nederlandse media gelezen. Klopt het wat men zegt of wordt er overdreven, zoals het in het verleden wel eens vaker over Griekenland het geval is geweest?

Frans: Laat ik het zo zeggen. Ik heb me er daar niet aan gestoord. Je zag om de paar kilometer naast de groene vuilniscontainers hopen vuilnis liggen en met de regen die de afgelopen dagen is gevallen ging het ook natuurlijk stinken, maar wat hier in de media staat is sterk overdreven.
 

Corfu
Corfu: Nog steeds mooi!
 

Jorgos: Ik heb uit Griekse media begrepen dat het vuilnis opgehaald wordt inmiddels, heb je daar iets van gemerkt?

Frans: Jazeker, zondagavond werden alle groene vuilniscontainers geleegd en toen ik gisteren vanaf Gouvia naar het vliegveld werd gebracht, toen waren alle groene containers al leeg. Maar waarom bel je Vangelis niet van appartementen Spyridoula op Corfu, die zal je het nieuws vertellen.
 

Vangelis van Spyridoula
Vangelis van Spyridoula Apartments


Ik bel Vangelis Argyros op Corfu, hij zal vast precies weten wat de situatie nu is.

Jorgos: Hoe staat het met het vuilnis op Corfu, wordt het inmiddels opgehaald?
Vangelis: Het wordt nu overal opgehaald en overal wordt er ook ontsmet. Hier en daar liggen er nog hopen vuilnis, maar heel veel is al opgehaald ondertussen.

Jorgos: Wanneer denk je dat Corfu weer helemaal vuilnisvrij zal zijn?
Vangelis: Ik heb met de loco-burgemeester gesproken en hij vertelde me dat volgende week alle vuilnis opgehaald zal zijn.

Jorgos: Hoe kon het zover komen met het vuilnis op Corfu?
Vangelis: Het probleem is de nieuwe stortplaats bij Lefkimi, in het zuiden van Corfu. De inwoners uit die regio willen niet accepteren dat daar een vuilnisbelt komt. Wat nu gebeurt is dat de vuilnis naar de oude vuilnisbelt gebracht wordt waar het in machines wordt samengeperst en opgestapeld zodat het later naar de nieuwe stortplaats bij Lefkimi kan.

Jorgos: Toch maar lekker naar Corfu dus?
Vangelis: Jazeker, toeristen kunnen met gerust hart weer naar ons mooie Corfu komen! Het is nog steeds even paradijselijk als het altijd is geweest!

Meer informatie:
Appartementen Spyridoula
 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Een interview met Jackie op Zakynthos
Een interview met Jackie op Zakynthos
De Griekse Gids interviewt Stefania Liberakakis
De Griekse Gids interviewt Stefania Liberakakis
Interview met Annerieke Oudshoorn op Samos
Interview met Annerieke Oudshoorn op Samos
Interview met Marcel Fens: fotograaf en klassiek historicus
Interview met Marcel Fens: fotograaf en klassiek historicus

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024