Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Corfu, Lefkas, Kefalonia, Zakynthos, Paxi en Kythira

Door: De Griekse Gids

Corfu, Lefkas, Kefalonia, Zakynthos, Paxi, Ithaca en Kythira zijn de Ionische eilanden. Zoals de naam al verraadt, zijn dit de eilanden die in de Ionische zee liggen. De Ionische zee is het verlengde van de Adriatische zee en ligt tussen Zuid-Italië en Griekenland. In Griekenland noemen ze deze eilanden ook wel de “Eptanissa”. Dit betekent letterlijk “de zeven eilanden”.

Bij de Ionische eilanden horen ook de veel kleinere eilanden zoals Antikythira, Antipaxi , Arkoudi, Atokos, Vromona, Drakonera, Rrikoussa, Kalamos, Kalogyros, Karlonisi, Kastos, Meganisi, Skorpios (voormalig eiland van Onassis) en Strofades. In totaal zijn het 29 eilanden, waarvan er zestien bewoond zijn.


Antipaxi

De Ionische eilanden zijn zeer groen, want ze zijn bedekt met vele dennenbossen en olijfgaarden. En hier vind je de witste stranden van Griekenland!

Corfu
Corfu heeft haar oorspronkelijke bouwstijl het best bewaard. In Corfu stad zijn duidelijk de Venetiaanse, Franse, maar ook Britse invloeden te zien, Corfu-stad is dan ook prachtig. Maar ook de mooie groene natuur en de stranden van Corfu zijn een bezoek aan dit eiland zeker waard.


Corfu stad

Paxi
Paxi en Antipaxi zijn twee kleine eilanden ten zuiden Corfu en ten noorden van Lefkas. Paxi is het grotere eiland dat Gaia als hoofdstad heeft. Ook dit is een zeer groen eiland vol met dennenbomen en olijf boomgaarden, zeegrotten, traditionele dorpen en rustige stranden.


Paxi

Lefkas
De naam Lefkas is afgeleid van de witte stranden en rotsen bij kaap Lefkatas in het zuiden van het eiland. Het eiland heeft prachtige witte zandstranden zoals Egremni, Kathisma en Porto Katsiki en een blauw-groene, kristalheldere zee.


Strand Egremni op Lefkas

Vakantietip: Eilandhoppen Zakynthos, Kefalonia & Lefkas>

 

Kefalonia
Kefalonia is het grootste en meest bergachtige eiland in de Ionische zee. Dit eiland heeft zich pas na het jaar 2000 als toeristisch eiland ontwikkeld, dat kwam mede door de publiciteit die het eiland kreeg met het draaien van de film “Captain Corelli’s Mandolin” met in de hoofdrol Nicolas Cage en Penelope Cruz. Ook Kefalonia is, net als de andere eilanden heel groen met vele olijf boomgaarden, dennenbossen en wijngaarden. Mooie stranden zijn o.a. Mirtos, lassi en Xi. Heel bijzonder is de grot van Melissani, met een ondergronds meer.
 


Melissani grot met ondergronds meer op Kefalonia
 

 

Zakynthos
Zakynthos was ooit het geliefde eiland van de Venetianen, men noemde het “Il Fioro di levante” wat letterlijk “de bloem van het oosten” betekent.  Ook Zakynthos lijkt op de andere Ionische eilanden, dit eiland heeft prachtige stranden, indrukwekkende zeegrotten en een groene natuur met veel olijfbomen en dennenbomen. De grote trekpleister op dit eiland is het witte strand met het scheepswrak.
 


Het scheepswrak van Zakynthos

Kythira
Het zevende Ionische eiland is Kythira. Hoewel het eiland niet helemaal in de Ionische zee ligt, maar ten zuiden van de Peloponnesos, wordt het toch in één adem met de andere Ionische eilanden genoemd.

Kythira ligt op het kruispunt van drie zeeën, de Ionische zee, de Egeïsche zee en de Kretenzische zee. Dit eiland is ook beïnvloed door beschavingen van o.a. de Ionische eilanden, Kreta, de Peloponnesos en de Egeïsche eilanden. Kythira heeft mooie traditionele dorpen, prachtige stranden en monumenten, veel  grotten en kastelen.


Kythira stad

Vakantietip: Eilandhoppen Zakynthos, Kefalonia & Lefkas>

Overzicht vakanties

Griekenland Overzicht van vakanties naar Corfu
Griekenland Overzicht van vakanties naar Kefalonia
Griekenland Overzicht van vakanties naar Zakynthos
Griekenland Overzicht van vakanties naar Lefkas
Griekenland Overzicht van vakanties naar Ithaki
Griekenland Overzicht van vakanties naar Paxi
Griekenland Overzicht van vakanties naar Kythira


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Vakantietip: Twee prachtige bestemmingen op Kefalonia
Vakantietip: Twee prachtige bestemmingen op Kefalonia
Kos, fietseiland en veel meer!
Kos, fietseiland en veel meer!
Kreta, groot en veelzijdig eiland
Kreta, groot en veelzijdig eiland
Wat te doen op Paros: bezienswaardigheden en meer | De Griekse Gids
Wat te doen op Paros: bezienswaardigheden en meer | De Griekse Gids

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024