Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Samos: Kokkari of Pythagorion?

Samos is een fantastisch eiland om je vakantie door te brengen. Een prachtige, groene natuur, een heerlijk klimaat en leuke dorpjes. Zou jij kiezen om op Samos in Kokkari te verblijven of in Pythagorion? Of kies je een van de andere leuke dorpen zoals bijvoorbeeld Votsalakia of Limnionas op Samos?
 

Kaart Samos Kokkari en Pyhagorion
Kokkari of Pyrhagorion?


Vakantie in Kokkari Samos of...
 

Kokkari
Kokkari Samos
 

Kokkari ligt aan de noordkant van Samos, tien kilometer ten noordwesten van Samos stad. Het is een pittoresk vissersdorp met een haven en een gezellig uitgaansleven. Rond de haven bevinden zich veel restaurants taverna's en cafeetjes met zeezicht. Kokkari is een gezellig dorpje, met zeer vriendelijke inwoners. ‘s Avonds is het er ook erg gezellig. De inwoners zijn erg gastvrij en behulpzaam, de sfeer is overal gemoedelijk. Er zijn twee levendige boulevards aan het water en er zijn o.a. souvenirwinkeltjes, juweliers, bakkerijen, een slagerij en supermarktjes. Er zijn meerdere pinautomaten in het dorp. Er zijnbij Kokkari twee mooie stranden met zeer helder water. Beide stranden zijn kiezelstranden. Als je van watersporten houdt dan zit je hier goed, want bijna alle watersportfaciliteiten zijn hier beschikbaar. Kokkari is een goed vertrekpunt voor mooie (berg) wandelingen.
 


Kokkari Samos


Vakantie in Pythagorion Samos
 

Pythagorion Samos
Pythagorion Samos

Pythagorion ligt in het zuidoosten van Samos en is een leuk en levendig stadje dat genoemd is naar de Griekse filosoof Pythagoras. Pythagorion heeft een haven met vele mooie zeilschepen en oude vissersbootjes, met veel leuke restaurantjes en cafeetjes. Dit haventje is de oudste haven in de Middellandse Zee. In Pythagorion heerst ook een gemoedelijke sfeer en vooral 's avonds is het erg gezellig. In de omgeving van Pythagorion bevinden zich heel veel leuke stranden, zowel zand- als kiezelstranden. Pythagorion is toeristisch gezien, de meest ontwikkelde plaats van Samos en is gebouwd bovenop de ruïnes van het oude Samos. Net als Kokkari in het noorden, is Pythagorion een zeer populaire vakantieplaats. Belangrijke bezienswaardigheden zijn hier: De Romeinse baden aan de ingang van het stadje, de overblijfselen van de muur van Polikratis, het kasteel van Logothetis en het klooster van Panagia Spiliani. Naast het klooster is een terrasje.
 


 

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

Een huis kopen in Griekenland
Een huis kopen in Griekenland
Vakantietip: Twee prachtige bestemmingen op Kefalonia
Vakantietip: Twee prachtige bestemmingen op Kefalonia
Magisch Delphi
Magisch Delphi
Bezienswaardigheden op Kos, wat is er te doen? | De Griekse Gids
Bezienswaardigheden op Kos, wat is er te doen? | De Griekse Gids

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024