Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

We bezochten het Vulkaaneiland Nisyros

Door: Wendy Nikolidakis- De Griekse Gids

Het Griekse eiland Nisyros is een vulkaaneiland. Hier is het mogelijk om door een actieve krater (de Stefanos Krater) te lopen. De vulkaan slaapt wel, maar dooft niet, omdat hij op actieve breuklijnen ligt. Hij kan dus (ooit) nog wel eens uitbarsten' spannend! Wij zijn vanaf Kos met een boot naar het vulkaaneiland gevaren. Bij aankomst in de haven staan de bussen al te wachten om de toeristen naar de vulkaan te brengen. Na ongeveer een half uur rijden over sterk stijgende wegen kom je aan bij de grootste krater. (de vulkaan heeft 10 grote en kleinere kraters) Hier is een klein kraampje waar men wat kan drinken en vulkaanstenen kan kopen.

Stefanos vulkaan Nisyros
Stefanos vulkaan Nisyros

En dan is het de bedoeling dat men de krater van de vulkaan van Nisyros in gaat. (Of niet, als je niet tegen de hitte kunt) De helft van ons gezin trok de stoute schoenen aan en zette de afdaling in. Moeder bleef met peuter lekker in de schaduw, met een drankje van het mooie uitzicht genieten. Jorgos en de grote kinderen daalden een steile helling af en kwamen beneden in de krater. Het was te merken dat de krater nog leefde, want uit de gaten in de grond kwam warmte en stoom. Bleven ze iets langer stilstaan dan werd het ze nogal heet onder de voeten. Op veel plekken kwamen er dampen uit de gaten in de grond en de geur (stank!) van zwavel is zeer sterk. Na flink wat foto's en video opnames te hebben gemaakt wilden de jongens toch wel de krater uit, want zowel de stank als de hitte waren geen pretje. Met wat vulkaanstenen en een prachtige ervaring rijker kwamen ze weer boven.

Mandraki Nisyros

Op naar de bus die ons terug naar het gezellige havenplaatsje Mandraki bracht, de hoofdstad maar ook de haven van Nisyros. De witte huisjes met de platte daken zijn hier een lust voor het oog. Wat een prachtig plaatsje. En wat een mooie ervaring!

Meer over Nisyros


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

De Dimosari watervallen bij Nidri op Lefkas
De Dimosari watervallen bij Nidri op Lefkas
Met de scooter op Corfu!
Met de scooter op Corfu!
Corfu, Lefkas, Kefalonia, Zakynthos, Paxi en Kythira
Corfu, Lefkas, Kefalonia, Zakynthos, Paxi en Kythira
Vakantietip: Twee prachtige bestemmingen op Kefalonia
Vakantietip: Twee prachtige bestemmingen op Kefalonia

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024