Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Afytos

Afytos vakantie badplaats in Chalkidiki

Afytos. Afytos, ook wel Athytos genoemd, is een vissersdorp en vakantie badplaats in het oosten van de noordelijke helft van het schiereiland Kassandra in het departement Chalkidiki. Het dorp ligt 75 kilometer ten zuidoosten van Thessaloníki en 45 kilometer vanaf de hoofdstad van Chalkidiki, Poligyros. Vanaf Afytos is er een schitterend uitzicht naar de baai van Kassandra, ook wel de Toroneo-baai genaamd. Dan moet je wel eerst, vanaf het dorpsplein richting Vrachos (de Rots) of naar de Akropolis van Afytos bij Koutsomylos lopen. Je krijgt hier geen spijt van.

“Afytos, populair traditioneel dorp met prachtige uitzichten„

Afytos is een traditioneel Macedonisch dorp met karakteristieke stenen huizen en vele smalle straatjes en steegjes. Op het dorpsplein staat de kerk van Agios Dimitrios die in het jaar 1857 is gebouwd. In het dorp bevindt zich een volkenkundig museum dat in het jaar 1980 is gesticht en waar voorwerpen uit het dagelijks leven van vorige eeuwen tentoongesteld worden.  Ieder jaar, op 15 augustus, is er in het dorp een groot feest ter ere van de Heilige Moeder Maria.

Afytos heeft een rijke geschiedenis, al sinds het jaar 3.000 vóór Christus werd het bewoond. Het had zelfs een eigen munt waarop het hoofd van Zeus werd afgebeeld. Hier zou de Koning van Sparta, Agisilaos in het jaar 361 voor Christus zijn overleden.

Video van Afytos (Athytos) Chalkidiki

Een wandeling door Afytos - De Griekse Gids

Wil je een fantastische vakantie in Afytos Chalkidiki meemaken?

Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Afytos. We kennen leuke adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn in Afytos geweest en kennen het dorp en omgeving erg goed.

Bekijk foto's Afytos


Afytos


Beoordeel Afytos (Chalkidiki) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Afytos? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


8.5

Bezienswaardigheden en tips Afytos (Chalkidiki)

Noemenswaardig zijn de bronnen van Vrisitsa en Moudounou, maar het populairst zijn de witte zandstranden bij het dorp die in de zomermaanden druk bezocht worden. De bekendste stranden zijn die van Moudounou, Varkes en Liosi. Bij de stranden zijn veel leuke restaurants, pizzeria’s, Beach bars en cafés. Daarnaast zijn er veel winkels en souvenirwinkels.

Afytos - Athytos Chalkidiki
Afytos - Athytos Chalkidiki


Chalkidiki: Waar ligt Afytos?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Afytos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Afytos

Pavlos
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 8 - Stranden: 7 - Omgeving: 9

Toelichting Afytos:
mijn wens: zitten iedere dag op de terras van taverna "Thea stin Thalassa"


Erik
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: 7 - Omgeving: 9

Toelichting Afytos:
Afytos is een leuk plaatsje boven op een heuvel, met adembenemend panorama op de kust en Sithonia. Afytos ligt kortbij Kallithea (Kassandra). Het is heerlijk wandelen in de smalle straatjes. Afytos is niet te missen voor wie Halkidiki bezoekt!


Ben je zelf ooit naar Afytos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Nikiti vakantie
Nikiti vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie
Arnaia vakantie
Arnaia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C
Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Griekse restaurants Eliza was here Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021