Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Chanioti

Chanioti Chalkidiki - leuke badplaats met mooie zandstranden

Chanioti (Hanioti of Chaniotis). Chanioti is een toeristisch dorp in het zuiden van het schiereiland Kassandra (Chalkidiki) in de gelijknamige baai, ongeveer anderhalf uur rijden vanaf het vliegveld van Thessaloniki. Chanioti is zeer populair bij toeristen, het is een leuke badplaats met mooie zandstranden. Het is een gezellig en mooi dorpje is, het heeft een goed uitgaansleven  en mooie parken.

“Chanioti (Hanioti), gezellig en mooi dorp met prachtig strand„

Het is als het ware een klein paradijsje, een erg leuke badplaats. Het dorp ligt in een mooie baai die begroeid is met sparren tot aan het strand. Dat in combinatie met de turquoise kleuren van de zee, geven het een Caribische indruk. In het pittoreske dorpje zijn allerlei tavernes, bars en cafeetjes. Aan het strand zijn allerlei watersportfaciliteiten mogelijk. In het dorp is er zelfs een park met palmbomen en pijnbomen.

Chanioti Chalkidiki - Hanioti
Chanioti Chalkidiki - Het park in het centrum van het dorp

Het dorp Chanioti zou zijn naam te danken hebben aan de eerste bewoner die uit Chania op Kreta hier kwam wonen. Hij zou zich toen gevestigd hebben in het oude dorp, een paar kilometer verder. Het dorp is pas in 1930 naar de huidige locatie verplaatst, de reden was een zware aardbeving die het oude dorp toen volledig heeft vernietigd. Het gebied bij Chanioti is een rijk gebied , vol met waterbronnen en veel vegetatie. Het prachtige strand van Chanioti (Hanioti) is een ware trekpleister voor duizenden bezoekers ieder jaar. Chanioti is de zetel van de gemeente Pallini en hier zijn alle administratieve diensten van de gemeente gevestigd.

Bekijk foto's Chanioti
Chalkidiki: Waar ligt Chanioti?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Chanioti


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Arnaia vakantie
Arnaia vakantie
Nikiti vakantie
Nikiti vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie
Afytos vakantie
Afytos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C
Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland Eliza was here Sunweb
© De Griekse Gids 2000-2021