Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Pefkochori

Pefkochori Chalkidiki - vakantie, informatie en leuke tips

Pefkochori Chalkidiki. Pefkochori is een kustplaatsje aan de oostelijke zijde van het schiereiland Kassandra in het departement Chalkidiki. Pefkochori ligt 105 kilometer van Thessaloniki en 52 kilometer vanaf de hoofdstad van Chalkidiki Polygyros. Het is een traditioneel dorp waar veel hotels en appartementen te huur zijn. Het dorpje met ongeveer 1700 inwoners, wordt gekenmerkt door de mooie huizen die versierd zijn met bloemen en tuinen. In de lengte van het lange, witte zand-kiezelstrand is de grote boulevard van het dorp waar veel restaurantjes, cafés, ouzeri’s, beachbars en winkeltjes zijn.

“Pefkochori, traditioneel dorp met mooie zandstranden„

In de zomermaanden wordt het dorp dan ook druk bezocht door veel Griekse en buitenlandse toeristen. Aan de pier van het dorp, meren dagelijks vele toeristenbootjes aan, daarnaast worden vanaf hier verschillende excursies georganiseerd naar andere mooie kustplaatsen van Chalkidiki.

Golden beach bij Pefkochori
Golden beach - een van de mooie stranden bij Pefkochori

Een wandeling door het oude centrum van Pefkochori is méér dan de moeite waard, hier bevindt zich het kleine dorpsplein waar een kerk, een fonteintje en het “Kafeneion” van het dorp staat. Zwemmen kun je bij het dorp zelf, maar ook net buiten het dorp in zuidelijke richting, waar diverse leuke en tevens rustige stranden zijn en waar de dennenbomen tot aan de zee reiken. Mooie stranden nabij Pefkochori zijn Kanapitsa, Chrisi Akti (Golden coast), Alonaki en Chrousso. Bij Pefkochori is er ook mogelijkheid om lekker vrij te kamperen.

Bekijk foto's Pefkochori
Chalkidiki: Waar ligt Pefkochori?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Pefkochori


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Afytos vakantie
Afytos vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie
Nikiti vakantie
Nikiti vakantie
Arnaia vakantie
Arnaia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C
Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland Eliza was here Sunweb
© De Griekse Gids 2000-2021