Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Olympiada

Olympiada Chalkidiki - vakantie, informatie en leuke tips

Olympiada.Olympiada (Olympias) is een dorp in het noordoosten van het departement Chalkidiki in Macedonië, Griekenland. Het hoort bij de gemeente Stageira-Akanthos en het ligt ongeveer 90 kilometer van Thessaloniki. Olympiada telt ongeveer 700 vaste inwoners. Volgens de traditie zou Olympiada de naam gekregen hebben van de moeder van Alexander de Grote die Olympiada heette en naar dit gebied was verbannen. De afstand tot Ierissos bedraagt ongeveer 35 kilometer.  

Olympiada is een toeristisch gebied met veel hotels, campings en mooie stranden. Het dorp is in 1923 door Griekse vluchtelingen uit Turkije gesticht. Deze vluchtelingen kwamen uit Agia Kyriaki, een dorp in Klein Azie, en zij vestigden zich hier. Vandaar ook de naam van de grote kerk in het dorp, die ook de naam Agia Kyriaki draagt. De culturele vereniging die zich 'Archaia (=oud) Stageira' noemt, organiseert allerlei evenementen en feesten en zorgt ervoor dat de gewoontes en tradities van de vluchtelingen bewaard worden. Zo is er ieder jaar op 7 juli het feest van Agia Kyriaki tegelijk met het mossel feest. In augustus zijn er allerlei theatervoorstellingen en evenementen.

Het gebied rond Olympiada is een prachtig natuurgebied en wordt beschermd door Natura 2000. Olympiada heeft een mooi zandstrand en het zeewater is erg ondiep, ideaal dus voor gezinnen met kleine kinderen; 50 meter van het strand is het 30 tot 50 cm diep. Tegenover Olympiada ligt het eilandje "Kapros".

Bekijk foto's Olympiada
Chalkidiki: Waar ligt Olympiada?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Olympiada


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Afytos vakantie
Afytos vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie
Nikiti vakantie
Nikiti vakantie
Arnaia vakantie
Arnaia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C
Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland Eliza was here Sunweb
© De Griekse Gids 2000-2021