Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Olympiada

Olympiada Chalkidiki - vakantie, informatie en leuke tips


Olympiada. Olympiada (Olympias) is een dorp in het noordoosten van het departement Chalkidiki in Macedonië. Het hoort bij de gemeente Stageira-Akanthos en het ligt ongeveer 90 kilometer van Thessaloniki. Olympiada telt ongeveer 700 vaste inwoners. Volgens de traditie zou Olympiada de naam gekregen hebben van de moeder van Alexander de Grote die Olympiada heette en naar dit gebied was verbannen. De afstand tot Ierissos bedraagt ongeveer 35 kilometer.  

Olympiada is een toeristisch gebied met veel hotels, campings en mooie stranden. Het dorp is in 1923 door Griekse vluchtelingen uit Turkije gesticht. Deze vluchtelingen kwamen uit Agia Kyriaki, een dorp in Klein Azie, en zij vestigden zich hier. Vandaar ook de naam van de grote kerk in het dorp, die ook de naam Agia Kyriaki draagt. De culturele vereniging die zich 'Archaia (=oud) Stageira' noemt, organiseert allerlei evenementen en feesten en zorgt ervoor dat de gewoontes en tradities van de vluchtelingen bewaard worden. Zo is er ieder jaar op 7 juli het feest van Agia Kyriaki, tegelijk met het mossel feest. In augustus zijn er allerlei theatervoorstellingen en evenementen.

Het gebied rond Olympiada is een prachtig natuurgebied en wordt beschermd door Natura 2000. Olympiada heeft een mooi zandstrand en het zeewater is erg ondiep, ideaal dus voor gezinnen met kleine kinderen; 50 meter van het strand is het 30 tot 50 cm diep. Tegenover Olympiada ligt het eilandje "Kapros".

Bekijk foto's Olympiada
Griekse spullen bestellen

Chalkidiki: Waar ligt Olympiada?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Olympiada


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Olympiada

Jorgos
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 9 - Stranden: 9 - Omgeving: 10

Toelichting Olympiada:
Olympiada is een leuk kustdorp met een mooie strand en leuke terrasjes. Olympiada is in Griekenland heel bekend om de mosselen die hier gekweekt worden. Ten zuiden van Olympiada ligt Oud Stageira op de top van een heuvel. Vanaf hier is er schitterend uitzicht naar de zee, de bergen en de baaien. Iets verder zijn er meerdere kleine afgelegen baaien waar men heerlijk in het midden van een groene natuur en turquoise zee kan zwemmen.


Gerrit en Marjo
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 7 - Stranden: 9 - Omgeving: 9

Toelichting Olympiada:
Een eenvoudig en toch leuk badplaatsje in Chalkidiki. Eén van de vele oorden waar Griekse families volop genieten van strand, zee en eten. Veel leuke en goede taverna's, waar "Germany" er toch wel uitsprong. Goede sfeer en uiterst vriendelijke bediening.


Ben je zelf ooit naar Olympiada geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Nikiti vakantie
Nikiti vakantie
Afytos vakantie
Afytos vakantie
Arnaia vakantie
Arnaia vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Olympiada Chalkidiki

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024