Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Nikiti

Nikiti Chalkidiki - vakantie, informatie en leuke tips

Nikiti Chalkidiki. Nikiti is een van de populairste badplaatsen van Chalkidiki. Het ligt op het schiereiland Sithonia, 36 kilometer van Polygyros en 96 kilometer van Thessaloniki. Nikiti is een drukbezocht en toeristisch stadje aan de westkust van het schiereiland Sithonia. In de zomermaanden zijn de terrassen langs de kust overvol met toeristen. Aan de haven van Nikiti leggen dagelijks toeristenbootjes, vissersbootjes en jachten aan en er zijn vele restaurants, bars, cafés en allerlei winkels. In de wijde omgeving van Nikiti liggen leuke stranden zoals Askamnia, Lagkada, Kortessa, Kastri en Agios Ioannis.

“Nikiti is een van de populairste badplaatsen van Chalkidiki„

Het noordelijk deel van Nikiti is het meest traditionele deel van het dorp. Een wandeling naar deze buurt is de moeite waard om de sfeer van weleer te proeven; de huizen zijn van steen gebouwd en de rode keramische dakpannen met de versierde tuinen zorgen voor een gemoedelijke sfeer. In en rondom Nikiti zijn veel historische kerken die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Strand Nikiti in Chalkidiki
Strand Nikiti in Chalkidiki

Ook zijn er opgravingen, een bewijs dat hier al in de oudheid geleefd werd. Nikiti staat in Griekenland bekend om de honingproductie. Ieder jaar wordt op 15 september het feest van Agios Nikitas gevierd. Dit gaat gepaard met muziek en dans. In dit stadje wonen ongeveer 2.500 inwoners. Er zijn veel hotels en kamers beschikbaar en ook zijn er een aantal campings.

 

Bekijk foto's NikitiInformatie, leuke tips Nikiti

Nikiti ligt vrij centraal op Chalkidiki daardoor zijn de schiereilanden Sithonia, Kassandra, het gebied bij Athos en het bergachtige noorden van Chalkidiki sneller bereikbaar. Vanaf hier kun je leuke uitstapjes maken naar diverse dorpen en heel veel zien.

In principe is een ronde met de auto rond het Sithonia-schiereiland en het Kassandra-schiereiland makkelijk en leuk om te doen. De wegen zijn zeer goed, je komt allerlei leuke dorpen en stranden tegen.

Wat wij iedereen aanraden is naar het noorden rijden en bijvoorbeeld het traditionele Arnaia bezoeken dat ongeveer 45 minuten van Nikiti ligt. Onderweg zul je dan meer leuke traditionele dorpen tegenkomen en prachtige bergen en natuurgebieden.


Chalkidiki: Waar ligt Nikiti?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Nikiti


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Arnaia vakantie
Arnaia vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie
Afytos vakantie
Afytos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C
Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Griekse restaurants Eliza was here Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021