Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Arnaia

Arnaia Chalkidiki - een traditioneel dorp - vakantie, informatie en leuke tips


Arnaia vakantie. Arnaia (Arnea) is een traditioneel Grieks bergdorp ten noorden van de berg Cholomontas in Chalkidiki. Het ligt 40 kilometer ten noordoosten van Polygyros op 600 meter hoogte en het is het centrum van de gelijknamige gemeente. Arnaia is voor Griekse begrippen een groot dorp, omdat hier ongeveer 2.500 mensen wonen. Het ligt in een groene natuur met veel dennenbomen. Ten noorden van dit hoofddorp, ligt een mooie vallei met daar tegenover de bossen van het groene Dervenikos gebergte.

“Arnaia, karakteristieke stenen huizen en geplaveide steegjes„

Wat Arnaia heel aantrekkelijk maakt zijn de huizen die in Macedonische stijl zijn gebouwd en de met stenen geplaveide straatjes en steegjes. Arnaia staat ook bekend om de weverij, de productie van honing en de muzikaliteit (bijv. Byzantijnse muziek). De culturele vereniging organiseert het gehele jaar door diverse activiteiten zoals de herleving van oude tradities en dansen, tentoonstellingen, concerten etc. Daarnaast zijn er het hele jaar allerlei volksfeesten, zoals op 1 juli (Agioi Anargiroi), Agia Paraskevi (26 juli) en Agios Stefanos (27 december). Ook Carnaval en Pasen worden hier uitbundig gevierd en trekken veel mensen uit de rondomliggende dorpen aan.

Arnea - Arnaia vakantie Chalkidiki
Arnea - Arnaia vakantie Chalkidiki

De elegantie en de schoonheid van dit dorp zijn indrukwekkend. De huizen zijn werkelijk schitterend en kleurrijk. Een kleur die opvallend veel gebruikt wordt om de huizen te schilderen is paars. Ze zijn allen van grote stenen gebouwd en hebben vaak houten balkonnen. Er is een mooi dorpsplein met leuke cafés en restaurants. In Arnaia zijn geen grote hotels, wel zijn er tal van leuke herbergen, waar je kunt overnachten en eten. Herberg Mitsiou is een oud herenhuis uit 1812, dat helemaal is gerenoveerd. Een andere leuke herberg is Alexandrou. Ook deze herberg was vroeger een oud herenhuis, maar is nu een leuke verblijfplaats met gelijkvloers een goed restaurant. Mocht je hier komen, bestel dan de lekkere, lokale worsten, de paddestoelen, de plaatselijke feta en de goede lokale wijn.

Bekijk foto's Arnaia
Griekse spullen bestellen

Chalkidiki: Waar ligt Arnaia?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Arnaia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Arnaia

Jorgos
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 8 - Stranden: 1 - Omgeving: 10

Toelichting Arnaia:
Arnaia is een traditioneel Grieks dorpje. Het ligt op de weg Thessaloniki-Ierissos, in midden van een prachtige omgeving. De huizen zijn in de typische Macedonische stijl gebouwd en zijn mooi om naar te kijken. Dit dorpje is een leuke plaats om een dag ernaartoe te gaan of zelfs om een nachtje te overnachten. Ten noorden van Arnaia in het Agia Paraskevi bos is er een park met veel speelruimte voor kinderen. Mocht je hier zijn, dan is restaurant Bakatsianos een aanrader. De vriendelijke eigenaar Dimitris is tevens een topkok en spreekt ook Nederlands daar hij jaren lang in Brussel heeft gewoond.


Ben je zelf ooit naar Arnaia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Nikiti vakantie
Nikiti vakantie
Afytos vakantie
Afytos vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Arnaia Chalkidiki

zondag
Weer en klimaat Arnaia
38°C

maandag
Weer en klimaat Arnaia
36°C

dinsdag
Weer en klimaat Arnaia
38°C

woensdag
Weer en klimaat Arnaia
39°C

donderdag
Weer en klimaat Arnaia
40°C

vrijdag
Weer en klimaat Arnaia
39°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024