Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Kriopigi Chalkidiki - vakantie, informatie en leuke tips


Kriopigi Chalkidiki. Kriopigi is een kustplaats op het schiereiland Kassandra in het departement Chalkidiki. Kriopigi, wat letterlijk koude bron betekent, ligt negentig kilometer van Thessaloniki en drieënvijftig kilometer vanaf de hoofdstad van Chalkidiki Polygyros. De inwoners werken in het toerisme, de imkerij, de fruitteelt en olijfolieproductie.

“Kriopigi bestaat uit het traditionele dorp en het dorp aan het strand„

In het gebied zijn veel waterbronnen, de natuur is erg groen met vele dennenbomen en olijfbomen. Dit dorp, dat ongeveer vijfhonderd inwoners telt, kan je in twee delen splitsen. Eén deel is het traditionele dorpje dat boven op de heuvel ligt waar vandaan je een uitstekend uitzicht hebt op de baai van Kassandra. De pittoreske huizen met keramische dakpannen en de smalle steegjes zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Het andere deel is het deel aan zee dat erg op toeristen is gericht. Hier zie je dan ook grote hotels en vele restaurants, bars, winkels en cafés.

Het strand van Kriopigi heet Pigadakia, wat letterlijk waterputjes betekent. Het witte zandstrand en de blauwe zee in combinatie met de groene dennenbomen die tot aan het water reiken zorgen voor het ultieme vakantiegevoel.

Strand Kriopigi - Chalkidiki
Strand Kriopigi - Chalkidiki

Kriopigi heeft een cultureel centrum waar diverse activiteiten en evenementen georganiseerd worden. Er is een treintje dat korte trips uitvoert. Ook is er een klein theater waar in de zomer voorstellingen gegeven worden. In het traditionele dorp zijn tal van winkeltjes, tavernes, cafés, een ouzerie en minimarkets.

Bekijk foto's KriopigiInformatie, leuke tips Kriopigi

Kriopigi ligt zeer centraal op de eerste poot van Chalkidiki, Kassandra. Vanaf hier kun je leuke uitstapjes maken naar diverse dorpen op maximaal 30 minuten met de auto.

Zo kun je Polychrono en Chaniotis, twee drukkere badplaatsen bezoeken waar tal van toeristische winkeltjes, restaurants, bars en mooie stranden zijn. Hetzelfde geldt ook voor Kallithea dat iets noordelijker ligt. Een bezoek aan het traditionele dorp Afytos is meer dan de moeite waard. Afytos is een traditioneel Macedonisch dorp met karakteristieke stenen huizen en vele smalle straatjes en steegjes. Bij Agia Paraskevi, ten zuidoosten van Kriopigi, bevinden zich de warmwaterbronnen van Loutra.

In principe is een ronde met de auto rond het Kassandra-schiereiland een leuke tip op zich want alle dorpen die je tegenkomt zijn een bezoek waard. Soms lijken ze op elkaar en soms zijn ze helemaal anders, dat maakt de autotrip ook zo leuk. Op de route zijn vele goede tavernes waar je van lekkere vis en lokale vleesgerechten kan genieten.


Griekse spullen bestellen

Chalkidiki: Waar ligt Kriopigi?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Kriopigi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Kriopigi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Arnaia vakantie
Arnaia vakantie
Nikiti vakantie
Nikiti vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie
Afytos vakantie
Afytos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Kriopigi Chalkidiki

dinsdag
Weer en klimaat Kriopigi
26°C

woensdag
Weer en klimaat Kriopigi
27°C

donderdag
Weer en klimaat Kriopigi
28°C

vrijdag
Weer en klimaat Kriopigi
29°C

zaterdag
Weer en klimaat Kriopigi
30°C

zondag
Weer en klimaat Kriopigi
31°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024