Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Agia Paraskevi

Agia Paraskevi Chalkidiki - vakantie, informatie en leuke tips

Agia Paraskevi.Agia Paraskevi is een traditioneel dorp dat op een heuvel ligt in het uiterste zuidoosten van het schiereiland Kassandra in het departement Chalkidiki. Het dorp, dat ongeveer 350 vaste inwoners heeft,  ligt te midden van een schitterende, groene omgeving waar veel dennenbomen zijn. Op vijfenzeventig kilometer van Poligyros, de hoofdstad van Chalkidiki en op 125 kilometer vanaf Thessaloniki. De inwoners houden zich vooral met de imkerij, visserij en de olijfolieproductie bezig. Het dorp wordt gekenmerkt door de huizen die van steen gebouwd zijn. Het dorp heeft de naam gekregen van de kerk Agia Paraskevi die net buiten het dorp staat. In het dorp zijn een aantal traditionele restaurants en cafés.

Agia Paraskevi is vooral bekend om de warmwaterbronnen die vijf kilometer verderop liggen, bij het kustdorpje Loutra. De watertemperatuur is tussen de 38°C en de 39°C en de geur van zwavel is hier erg sterk. Bij het strand van Loutra zijn veel restaurants en taverna’s. Daarnaast zijn er kamers te huur en hotels om te verblijven. Het is hier ontzettend mooi, de combinatie van de blauwe zee, de witte stranden en rotsen, de groene dennenbomen, dit alles samen zorgt voor een geweldige impressie. Het gebied tussen Agia Paraskevi  en Paliouri is tevens erg populair onder wandelaars.

Ieder jaar is er op 26 juli het feest van Agia Paraskevi en op 29 augustus het feest van Agios Ioannis.

Bekijk foto's Agia Paraskevi


Agia Paraskevi


Beoordeel Agia Paraskevi (Chalkidiki) - Plaats een eigen review

Ken jij Agia Paraskevi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:

De kaart van Kassandra (Chalkidiki)

De landkaart van KassandraNea Potidea Kassandra Chalkidiki Nea Fokea Kassandra Chalkidki Afytos Kassandra Chalkidiki Kallithea Kassandra Chalkidiki Kriopigi Kassandra Chalkidiki Polychrono Kassandra Chalkidiki Chaniotis Kassandra Chalkidiki Pefkochori Kassandra Chalkidiki Paliouri Kassandra Chalkidiki Agia Paraskevi Kassandra Chalkidiki Loutra Agia Paraskevi Kassandra Chalkidiki Nea Skioni Kassandra Chalkidiki Posidi Kassandra Chalkidiki Kalandra Kassandra Chalkidiki Fourka - Skala Fourka Kassandra Chalkidiki Kassandria Kassandra Chalkidiki Siviri Kassandra Chalkidiki Sani Kassandra Chalkidiki
Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kassandra (©De Griekse Gids)


Griekse spullen bestellen

Chalkidiki: Waar ligt Agia Paraskevi?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Agia Paraskevi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Agia Paraskevi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Afytos vakantie
Afytos vakantie
Arnaia vakantie
Arnaia vakantie
Nikiti vakantie
Nikiti vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Eliza was here Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021