Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Paliouri

Paliouri Chalkidiki - vakantie, informatie en leuke tips

Paliouri.Paliouri is een dan de meest zuidelijke dorpen van schiereiland Kassandra in Chalkidiki. Het ligt 75 kilometer van Polygyros en 112 kilometer van Thessaloniki. In het dorp wonen ongeveer duizend inwoners die zich vooral met het toerisme bezig houden. Het gebied rond Paliouri is vooral bekend vanwege de vele imkerijen die er zijn en het is befaamd om de goede honing die hier gemaakt wordt. In het gebied zijn ook vele olijfbomen, er wordt ook olijfolie geproduceerd.

Men beweert dat op de plaats waar nu Paliouri ligt, zich in de oudheid de stad Theramvos bevond. Dit is althans het verhaal van de grote Griekse geschiedschrijver Herodotes. Deze stad zou helemaal geruïneerd zijn door Xerxes en zijn leger uit Perzië, vandaar dat het ook niet meer voorkomt in de geschiedenis die daarop volgde. De stad Theramvos zou nabij het plaatsje Agios Nikolaos hebben gelegen, gezien de archeologische vondsten die daar zijn gedaan.

Paliouri ligt idyllisch te midden van een dennenbos. Het gebied is uitermate geschikt voor mensen die van wandelen houden. Nabij het dorpje liggen vele mooie stranden; de bekendste stranden zijn Alonaki, Chrousso, Xina, Avlaki, Roditis en Xina. Via Xina kan je via een zandweg tot aan de vuurtoren Kanistros komen. Onderweg kom je een aantal verlaten stranden tegen en het kerkje van Agios Nikolaos. Wie van kamperen houdt kan bij de camping van Chrousso terecht.

Bekijk foto's Paliouri


Paliouri


Beoordeel Paliouri (Chalkidiki) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Paliouri? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


8.0

De kaart van Kassandra (Chalkidiki)

De landkaart van KassandraNea Potidea Kassandra Chalkidiki Nea Fokea Kassandra Chalkidki Afytos Kassandra Chalkidiki Kallithea Kassandra Chalkidiki Kriopigi Kassandra Chalkidiki Polychrono Kassandra Chalkidiki Chaniotis Kassandra Chalkidiki Pefkochori Kassandra Chalkidiki Paliouri Kassandra Chalkidiki Agia Paraskevi Kassandra Chalkidiki Loutra Agia Paraskevi Kassandra Chalkidiki Nea Skioni Kassandra Chalkidiki Posidi Kassandra Chalkidiki Kalandra Kassandra Chalkidiki Fourka - Skala Fourka Kassandra Chalkidiki Kassandria Kassandra Chalkidiki Siviri Kassandra Chalkidiki Sani Kassandra Chalkidiki
Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kassandra (©De Griekse Gids)


Chalkidiki: Waar ligt Paliouri?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Paliouri


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Paliouri

George en Loes Hoevers
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 1 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 8 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting Paliouri:
Een heel leuk klein dorpje, zonder al te veel toeristen.Op korte afstand een prachtige baai, met een prachtig strand. Veel authentiek. Negatief punt: Helaas, helaas, maar stranden en natuur zijn vaak vervuild met veel afval.


Ben je zelf ooit naar Paliouri geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie
Nikiti vakantie
Nikiti vakantie
Afytos vakantie
Afytos vakantie
Arnaia vakantie
Arnaia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Eliza was here Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021