Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Psakoudia

Psakoudia Chalkidiki - vakantie, informatie en leuke tips

Psakoudia vakantie. Psakoudia ligt tachtig kilometer van Thessaloniki en twintig kilometer van Polygyros  tussen de schiereilanden Kassandra en Sithonia in Chalkidiki. Hoewel het maar driehonderd vaste inwoners heeft, trekt het vanwege het mooie lange strand, dat maar liefst vier kilometer lang is, duizenden toeristen in de zomer. De belangrijkste bezigheid van de inwoners is toerisme, evenals vissen. De stranden zijn goed georganiseerd en nabij deze stranden zijn er vele taverna’s, visrestaurants, bars, beach bars, souvenirwinkeltjes en veel meer. De naam Psakoudia is afgeleid van de naam "psakia", wat de lokale naam is voor kleine dennen.

“Psakoudia, prachtige zandstranden omgeven door groene dennenbomen„

Psakoudia is de kustplaats van Ormylia. Ormylia is een kleine stad met 3200 inwoners gelegen tussen Kassandra en Sithonia in Chalkidiki. Bezienswaardigheden zijn hier de kerken van Agios Georgios en Agios Dimitrios die op een heuvel zijn gebouwd. Toeristen kunnen ook een oude windmolen bewonderen die op de heuvels staat.

In de wijk Nisi dat slechts 2 km van Psakoudia ligt, zijn de meeste zomerhuisjes. Iets verder liggen de stranden van Gerakini en Trikorfo. Ook deze plaatsen zijn vergelijkbaar met Psakoudia. Ook hier is het in ze zomer erg druk en er komen duizenden toeristen naartoe om van de fantastische zandstranden te genieten. Vele grotere en kleinere hotels zijn in deze streek aanwezig en voor de kampeerders zijn er meerdere campings.

Psakoudia Chalkidiki
Psakoudia strand in Chalkidiki

Bekijk foto's Psakoudia
Chalkidiki: Waar ligt Psakoudia?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Psakoudia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Afytos vakantie
Afytos vakantie
Arnaia vakantie
Arnaia vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie
Nikiti vakantie
Nikiti vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C
Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland Eliza was here Sunweb
© De Griekse Gids 2000-2021