Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Polychrono

Polychrono Chalkidiki - populaire badplaats in Kassandra

Polychrono Chalkidiki. Polychrono is een populaire badplaats aan de oostelijke zijde van het schiereiland Kassandra in het departement Chalkidiki. Polychrono ligt een honderdtal kilometers van Thessaloniki en 62 kilometer vanaf de hoofdstad van Chalkidiki; Polygyros. Polychrono is erg toeristisch en je komt hier veel hotels en appartementen tegen. Het mooie, lange zandstrand trekt in de zomer duizenden toeristen aan. Dit strand is ook ideaal voor watersporters, je kunt hier namelijk kanoën, jetskiën, waterfietsen en veel meer.

Het dorp is erg levendig, er zijn tal van toeristische winkeltjes, restaurants, bars en discotheken. Ook zijn er meerdere boulevards met winkeltjes. In het dorp, dat ongeveer duizend vaste inwoners telt, kan je het volkenkundig museum bezoeken waar voorwerpen uit het dagelijks leven uit vorige eeuwen tentoongesteld worden; zo is er o.a. een weefgetouw, een wijnpers en allerlei zeven te bezichtigen.

“Polychrono, een levendig dorp met een mooi lang zandstrand„

In de omgeving van Polychrono werd ook in de oudheid geleefd, hier lag in de oudheid de stad Neapoli. Nog steeds worden hier en daar opgravingen gedaan en komen nieuwe vondsten in het licht. Bij de heuvel Giromiri zijn de ruïnes te zien van huizen en een begraafplaats uit de 6e eeuw vóór Christus. In het dorp zijn ook een aantal historische kerken zoals de kerk van Agios Athanasios uit het jaar 1912 en de kerk van Christus uit het jaar 1860.

Strand van Polychrono in Chalkidiki
Strand van Polychrono in Chalkidiki

Ook worden in Polychrono jaarlijks diverse volksfeesten gehouden, zo is er ieder jaar op 2 mei het feest van de Heilige Athanasios en op 8 september het feest van de Heilige Moeder. Drie kilometer van  Polychrono richting de heuvel, ligt het meertje bij Mavrombara. Hier leven schildpadden van het ras Testudinidae. Het gebied is een beschermd gebied waar natuurliefhebbers en wandelaars van houden.

Bekijk foto's Polychrono


Polychrono


Beoordeel Polychrono (Chalkidiki) - Plaats een eigen review

Ken jij Polychrono? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:
8.0


Griekse spullen bestellen

Chalkidiki: Waar ligt Polychrono?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Polychrono


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb

Lees beoordelingen - reviews Polychrono

Erik
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 5 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting Polychrono:
Polychrono is een nog vrij rustig toeristenoord, met een mooie wandeldijk: enerzijds het strand, anderzijds de restaurantjes en winkeltjes. Nog niet te veel toerisme. Een goed plaatsje voor een leuke vakantie.


Ben je zelf ooit naar Polychrono geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Afytos vakantie
Afytos vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie
Arnaia vakantie
Arnaia vakantie
Nikiti vakantie
Nikiti vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Eliza was here Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021