Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kassandra

Kassandra Chalkidiki - vakantie, informatie en leuke tips

Kassandra is de eerste poot, zoals men het noemt in Chalkidiki in Macedonië (Griekenland). Het is, met andere woorden: het meest westelijk gelegen schiereiland van Chalkidiki. Komend vanaf Thessaloniki via de autosnelweg, ben je hier al binnen vijfenveertig minuten. Het ligt ten zuidwesten van Sithonia. De witte stranden met de groene dennenbomen hebben dit gebied populair bij toeristen gemaakt. Op Kassandra is van alles te doen. Er zijn goede en luxe accommodaties om te verblijven, traditionele tavernes, het uitgaansleven is zeer goed, je kunt er watersporten. Houd je niet van de drukte, dan kun je tal van rustige strandjes opzoeken. In Kassandra zijn er stranden die nooit lijken te eindigen, met dennenbomen beplante vlakten en schilderachtige dorpen. Leuke plaatsen in Kassandra om te bezoeken zijn oa. Afytos, Kallithea, Chanioti en Polychrono.

Het historische Nea Potidea is een badplaats met een mooi zandstrand. Hier lag in de oudheid de stad Kassandra. Het is het smalste punt van het schiereiland en hier heeft Keizer Kassandros een kanaal laten graven en daarachter een lange muur laten bouwen, met aan de uiteinden twee kastelen. De ruïnes van de kastelen zijn nog in het water te zien en de muren, hoewel deels vervallen, staan nog prominent op verschillende plekken in de stad.

De wegen op Kassandra zijn erg goed, met betrekkelijk weinig scherpe bochten, je rijdt dus erg comfortabel. Via de oostkant van het schiereiland naar het zuiden kom je veel leuke badplaatsen tegen. Bij Nea Fokea staat de toren uit de middeleeuwen aan zee en direct daarna kom je bij Afytos. Afytos, is een pittoresk dorp dat op een hoogte gebouwd is, met fantastisch uitzicht naar het strand, de Egeïsche zee en het tegenoverliggende schiereiland van Chalkidiki, Sithonia. Het dorp Afytos is ontzettend leuk; de winkeltjes, de cafeetjes, de restaurants, alles past harmonisch bij elkaar. Aan de rand van de steile helling loopt een weg naar verschillende restaurants naast elkaar, die een panoramisch uitzicht aan hun gasten bieden. Het is hier sprookjesachtig mooi.

Bekijk foto's Kassandra


Kassandra


Beoordeel Kassandra (Chalkidiki) - Plaats een eigen review

Ken jij Kassandra? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:

Filmpje Kassandra

Kassandra video

Video Kassandra - ©De Griekse Gids

 

De kaart van Kassandra (Chalkidiki)

De landkaart van KassandraNea Potidea Kassandra Chalkidiki Nea Fokea Kassandra Chalkidki Afytos Kassandra Chalkidiki Kallithea Kassandra Chalkidiki Kriopigi Kassandra Chalkidiki Polychrono Kassandra Chalkidiki Chaniotis Kassandra Chalkidiki Pefkochori Kassandra Chalkidiki Paliouri Kassandra Chalkidiki Agia Paraskevi Kassandra Chalkidiki Loutra Agia Paraskevi Kassandra Chalkidiki Nea Skioni Kassandra Chalkidiki Posidi Kassandra Chalkidiki Kalandra Kassandra Chalkidiki Fourka - Skala Fourka Kassandra Chalkidiki Kassandria Kassandra Chalkidiki Siviri Kassandra Chalkidiki Sani Kassandra Chalkidiki
Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kassandra (©De Griekse Gids)

Twee kilometer ten zuiden van Afytos ligt Kallithea en dit is de plaats waar het uitgaansleven van Kassandra tot bloei komt. Veel cafés, bars en discotheken zorgen voor grote drukte, vooral in de maanden juli en augustus. Ook hier in Kallithea is het strand prachtig en zijn er veel watersportvoorzieningen. Meer naar het zuiden toe, liggen erg leuke stranden. Sommige stranden zijn erg rustig en verlaten, andere liggen weer bij badplaatsen en zijn iets drukker. Zo zijn er de stranden bij Kriopigi, Polichrono, Chaniotis en Pefkochori. Chaniotis verdient hier een speciale vermelding, want het heeft een erg mooi zandstrand met een heerlijk centrum, waar veel terrasjes en winkeltjes zijn. Ten zuiden van Pefkochori liggen een aantal fantastische stranden, maak zeker een stop bij Golden Beach. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een goudgeel zandstrand waarbij de dennenbomen tot aan het strand groeien. Terrasjes heb je er niet, wel is er een “kantina” dit is een soort rijdende snackbar en het strand is van strandstoelen voorzien.

Via Paliouri gaan we vervolgens richting de westkust in noordelijke richting. De weg gaat langs verschillende bossen om daarna het traditionele bergdorp Agia Paraskevi te bereiken. Vanaf daar is het een afdaling naar Loutra, wat bronnen betekent. Hier in Loutra ligt de Spa van het dorp, uit de grond komt namelijk warm, naar zwavel ruikend water. Vervolgens rijden we de ietwat rustigere badplaatsen van Nea Skioni en Skala Fourka voorbij om uiteindelijk bij Posidi aan te komen. Posidi is samen met Sani, dat iets noordelijker ligt, de populairste badplaats in het westen van het schiereiland Kassandra. Ook hier zijn veel terrasjes en een mooi zandstrand.

Sani is een bosrijk gebied waar vier resorts het hele terrein hebben opgekocht en superluxe accommodaties hebben neergezet. Er is zelfs een eigen jachthaven waar welgestelde toeristen met hun boot kunnen aanmeren. Helaas is het niet toegankelijk voor mensen van buiten, je kunt niet zomaar op het strand komen. Achter de resorts op de heuvel is een groot bos waar rijke mensen villa’s in het bos hebben.


Griekse spullen bestellen

Chalkidiki: Waar ligt Kassandra?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Kassandra


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Kassandra geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Nikiti vakantie
Nikiti vakantie
Afytos vakantie
Afytos vakantie
Arnaia vakantie
Arnaia vakantie
Neos Marmaras vakantie
Neos Marmaras vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C

Fly Drive Chalkidiki Meteora Griekse Gids Reizen Eliza was here Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021