Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Klima

Klima Milos - vakantie, informatie en leuke tips


Klima Milos. Klima is een van de opvallende vissersdorpen op het eiland Milos, waar de witte huisjes met kleurrijke deuren aan het water liggen. Deze huisjes werden in het midden van de 19e eeuw gebouwd door vissers die het als tweede verblijfplaats gebruikten. Deze vissers woonden meestal in Plaka en hier hadden ze hun boot liggen. De huisjes waren een soort garage voor hun boot. Op de onderste etage stond de boot, op de bovenste etage was er woonruimte en een slaapplek voor de visser. Vanaf de 20e eeuw echter, veranderde de functie van het huisje en van vissershuisjes werden het vakantiehuisjes voor de gezinnen van de vissers. Tegenwoordig worden deze huisjes aan vakantiegangers verhuurd.

Klima op Milos, opvallende vissershuisjes aan zee„

Klima is bereikbaar via Plaka of Trypiti. Veel parkeergelegenheid is er helaas niet. Je zult je auto op honderd meter van het dorp langs de weg moeten parkeren en te voet naar het dorp lopen. Aan de zee zijn hier geen cafetaria’s, beachbars of restaurants. De enige horeca gelegenheid is het hotel Panorama dat vlakbij iets hoger ligt.

Klima in Milos
Klima in Milos

Tussen Klima en Plaka zijn de catacomben te zien, dat zijn vroeg christelijke graven in de tunnels van de berg. In totaal gaat het om 200 meter, waar ongeveer 2.000 Christenen vanaf de 2e tot de 6e eeuw zijn begraven. Op 200 meter afstand van de catacomben is het antieke theater van Plaka dat in de eerste eeuw voor Christus is gebouwd en precies daarboven zijn enkele zuilen en andere opgravingen te zien van de antieke stad van Milos; dit is de plek waar het beeld van Aphrodite van Milos (Venus of Milo) 1820 is gevonden en dat nu in het Louvre in Parijs te zien is.

Bezienswaardigheden bij Klima

• Het oude Romeinse theater uit 1820. Een boer ontdekte hier het beroemde standbeeld van Aphrodite (Venus van Milos) dat tentoongesteld wordt in het Louvre.
• De catacomben (2e-5e eeuw). Naast de catacomben van Rome en het Heilige Land zijn dit de belangrijkste vroeg christelijke begraafplaatsen en gebedsplaatsen die teruggaan naar de christelijke vervolgingsperiode. Veel graven zijn versierd met bloemen motieven en symbolische voorstellingen. Er zijn vijf gangen (totale lengte: 185 meter) en de ingang is door de tweede.

Bekijk foto's Klima
Griekse spullen bestellen

Milos: Waar ligt Klima?

Waar ligt Milos
De kaart / landkaart van Klima


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Klima

Bert
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 6 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 9 - Stranden: 6 - Omgeving: 10

Toelichting Klima:
Fascinerend dorp. De de witte huisjes met kleurrijke deuren zijn sprookjesachtig. In het dorp is een taverna verder geen caf├ęs of winkels. Het dorp ligt onderaan de hellingen van een berg, net onder Plaka.


Ben je zelf ooit naar Klima geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Fyropotamos vakantie
Fyropotamos vakantie
Adamas vakantie
Adamas vakantie
Sarakiniko vakantie
Sarakiniko vakantie
Pollonia vakantie
Pollonia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Eilandhoppen Milos Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Klima Milos

donderdag
Weer en klimaat Klima
26°C

vrijdag
Weer en klimaat Klima
25°C

zaterdag
Weer en klimaat Klima
25°C

zondag
Weer en klimaat Klima
22°C

maandag
Weer en klimaat Klima
22°C

dinsdag
Weer en klimaat Klima
23°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024