Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Papafragkas

Papafragkas Milos - vakantie, informatie en leuke tips

Papafragkas (Papafrangas) Milos. Papafragkas is een smal strand en tegelijk de naam van een grote zeegrot op het eiland Milos. De prachtige rotsformaties vormen een aantal fjorden. Papafragkas ligt op de route Adamas - Pollonia, een drietal kilometer voor Pollonia. In de witgrijze, soms rode of bruine rotsen aan de zee, zijn meerdere grotten te zien. De naam ‘Papafragkas’ is afgeleid uit de namen ‘Papás’ dat priester betekent en ‘Fragkos’ dat ‘Frankisch’ betekent. Hier heeft namelijk in de middeleeuwen een Frankische priester gewoond die zijn boot hier aan het strand achterliet wanneer hij op het land kwam. Tijdens de Byzantijnse periode kwamen piraten zich hier verschuilen.

Komend vanaf Pollonia, voor Papafragkas, liggen de ruïnes van Filakopi. Tijdens de Minoïsche periode was dit een belangrijk handels- en distributiecentrum van vulkaanglas (obsidiaan). In Filakopi zijn veel belangrijke voorwerpen uit de periode 3300 tot 1100 voor Christus gevonden. Veel van deze voorwerpen zijn in het archeologisch museum van Plaka en in het archeologisch museum in Athene te zien.

Schuin tegenover Papafragkas en Filakopi liggen de eilandjes ‘Glaronisia’. Dat zijn een aantal rotseilandjes met indrukwekkende vormen die een gevolg zijn van de vulkanische activiteiten in het gebied. Het lijkt alsof de eilandjes uit verticale vierkante buizen bestaan die aan elkaar zijn geplakt. Op een van de eilanden is een zeegrot waaronder kleine bootjes doorheen kunnen varen. De kleuren van de zee zijn prachtig, soms lichtblauw, soms donkerblauw en soms turquoise.

Bekijk foto's Papafragkas
Milos: Waar ligt Papafragkas?

Waar ligt Milos
De kaart / landkaart van Papafragkas


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Mandrakia vakantie
Mandrakia vakantie
Adamas vakantie
Adamas vakantie
Klima vakantie
Klima vakantie
Pollonia vakantie
Pollonia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C
Eilandhoppen Milos Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021