Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Academie Athene

Academie Athene voor het bevorderen van de wetenschappen en kunst

Academie Athene. Op de Panepistimiou straat in het centrum van Athene staan drie opvallende gebouwen die ongeveer in dezelfde periode zijn gebouwd. Dat zijn de Academie, de Universiteit en de Nationale bibliotheek. Deze werden allen in de periode na de Griekse onafhankelijkheid gebouwd, halverwege de 19e eeuw. Architecten van deze "kunstwerken" waren de Deense gebroeders Hansen die in die tijd in Athene woonden.

Het gebouw van de Academie van Athene werd in de periode 1859-1866 gefinancierd door Simon Sina. In 1877 werd de organisatie samengesteld, maar pas in 1926 werd deze officieel gesticht. Bij de centrale trap aan de ingang staat aan de linkerflank het beeld van Platon (2m 40) en aan de rechterflank het beeld van Socrates (2 m 40). Opvallend zijn de twee hoge zuilen waarop de beelden van Godin Athena (3 meter 71 hoog) en van de God Apollo (3 meter 71 hoog) staan.

Plato academie Athene
Plato academie Athene

Doel van de Academie

Doel van de Academie is het bevorderen van de wetenschappen, geesteswetenschappen en schone kunsten. Belangrijk is de communicatie van de Stichting en haar leden met andere academies en collega-academici. In het kader van de doelstelling van de Academie van Athene, doen haar leden wetenschappelijke mededelingen, ze nemen deel aan wetenschappelijke conferenties en internationale onderzoeksprojecten en geven ze publicaties uit. Momenteel zijn er 21 onderzoekscentra en -bureaus in bedrijf. De laatste belangrijke bijdrage van de Academie aan onderzoek is de oprichting van de Stichting Medisch en Biologisch Onderzoek.

Bekijk foto's Academie Athene
Attica: Waar ligt Academie Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Academie Athene

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Dionysos theater Athene vakantie
Dionysos theater Athene vakantie
Piraeus vakantie
Piraeus vakantie
Likavitos vakantie
Likavitos vakantie
Anafiotika Athene vakantie
Anafiotika Athene vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021