Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Anafiotika Athene

Anafiotika Athene - pittoreske wijk naast de Akropolis

Anafiotika Athene. Anafiotika is een bijzonder mooie wijk aan de voet van de Akropolis in Athene. Deze wijk bevindt zich in de buurt van de wijken Plaka en Monastiraki, ten noordoosten van de Akropolis-rots. Deze wijk is rond het midden van de 19e eeuw gebouwd, toen arbeiders uit het eiland Anafi (Cycladen) zich hier vestigden. De meesten van hen waren bekwame ambachtslieden en bouwers. De reden dat ze naar Athene waren gekomen, was om Koning Otto's paleizen en andere belangrijke gebouwen in de stad te bouwen, zoals het parlement.

Anafiotika is een bijzonder mooie wijk aan de voet van de Akropolis in Athene

Nadat de zetel van de regering in 1834 onder koning Otto van Nafplion naar Athene was verplaatst, beleefde de nieuwe hoofdstad intensieve bouwactiviteiten. Eigenlijk herbouwden ze Athene dat helemaal verwoest was na de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Turken die in 1821 was beëindigd. De wijk werd gebouwd volgens de Cycladische architectuur. Tegelijk werden twee kerken uit de 17e eeuw die zich in het gebied bevonden gerenoveerd, dat waren de kerken van Agios Symeon en van Agios Georgios ton Vrachon. De bevolkingssamenstelling veranderde na het jaar 1922 door de toestroom van Griekse vluchtelingen uit Klein-Azië, die als gevolg van de Grieks-Turkse oorlog hun land moesten verlaten.

Anafiotika doet denken aan dorpje op een eiland met zijn kleine witgekalkte huizen, smalle steegjes, steile trappen en de bloementuinen. In de wijk zijn tal van leuke tavernes en cafeetjes. Het is een wijk waar Atheners graag een kopje koffie komen drinken.

Anafiotika Athene
Anafiotika Athene

Vakantie in Athene boeken?

Wil je op vakantie naar Athene en zoek je een leuk hotel of appartement in het centrum van Athene of aan de kust van Athene? Griekse Gids Reizen heeft een zeer uitgebreid aanbod van vakanties naar de hoofdstad van Griekenland.

  • Acropolis Hill: Aan de rand van de Filopapou heuvel, op korte loopafstand van de Akropolis en van de wijk Anafiotika ligt het 3* Acropolis Hill hotel. Een modern en gerenoveerd hotel met een klein zwembad, gelegen op een ideale locatie om vanaf hier Athene te ontdekken. Bekijk aanbieding Acropolis Hill Athene.
  • Attalos Hotel: Attalos hotel*** is een basic hotel op een van de beste locaties in Athene. Wij gaan hier zelf vaak naartoe als we in Athene zijn! Vanaf het dakterras heb je een uitstekend uitzicht op de Akropolis. Het hotel ligt 200 meter van het Monastiraki plein. Bekijk aanbieding Attalos hotel.

Je kunt ook je reis naar Athene combineren met andere eilanden (eilandhoppen Athene) of met een fly&drive vakantie. Vanaf Athene kun je gemakkelijk naar de rondomliggende eilanden zoals Andros, Tinos, Hydra, Aegina, Poros enz. Een Fly&Drive vakantie is een aanrader, want vanaf Athene kun je het Griekse vasteland ontdekken en de Peloponnesos. Bekijk het aanbod van Athene.

Bekijk foto's Anafiotika Athene


Anafiotika Athene


Beoordeel Anafiotika Athene (Attica) - Plaats een eigen review

Ken jij Anafiotika Athene? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:


Attica: Waar ligt Anafiotika Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Anafiotika Athene


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Anafiotika Athene geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Theseion Athene vakantie
Theseion Athene vakantie
Romeins forum Athene vakantie
Romeins forum Athene vakantie
Likavitos vakantie
Likavitos vakantie
Athene vakantie
Athene vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021