Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Anafiotika Athene

Anafiotika Athene - pittoreske wijk naast de Akropolis

Anafiotika Athene. Anafiotika is een bijzonder mooie wijk aan de voet van de Akropolis in Athene. Deze wijk bevindt zich in de buurt van de wijken Plaka en Monastiraki, ten noordoosten van de Akropolis-rots. Deze wijk is rond het midden van de 19e eeuw gebouwd, toen arbeiders uit het eiland Anafi (Cycladen) zich hier vestigden. De meesten van hen waren bekwame ambachtslieden en bouwers. De reden dat ze naar Athene waren gekomen, was om Koning Otto's paleizen en andere belangrijke gebouwen in de stad te bouwen, zoals het parlement.

Anafiotika is een bijzonder mooie wijk aan de voet van de Akropolis in Athene

Nadat de zetel van de regering in 1834 onder koning Otto van Nafplion naar Athene was verplaatst, beleefde de nieuwe hoofdstad intensieve bouwactiviteiten. Eigenlijk herbouwden ze Athene dat helemaal verwoest was na de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Turken die in het jaar 1821 was geëindigd. De wijk werd gebouwd volgens de Cycladische architectuur. Tegelijk werden twee kerken uit de 17e eeuw die zich in het gebied bevonden gerenoveerd, dat waren de kerken van Agios Symeon en van Agios Georgios ton Vrachon. De bevolkingssamenstelling veranderde na het jaar 1922 door de toestroom van Griekse vluchtelingen uit Klein-Azië, die als gevolg van de Grieks-Turkse oorlog hun land moesten verlaten.

Anafiotika doet denken aan dorpje op een eiland met zijn kleine witgekalkte huizen, smalle steegjes, steile trappen en de bloementuinen. In de wijk zijn tal van leuke tavernes en cafeetjes. Het is een wijk waar Atheners graag een kopje koffie komen drinken.

Anafiotika Athene
Anafiotika Athene

Bekijk foto's Anafiotika Athene
Attica: Waar ligt Anafiotika Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Anafiotika Athene

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Akropolis Athene vakantie
Akropolis Athene vakantie
Theseion Athene vakantie
Theseion Athene vakantie
Piraeus vakantie
Piraeus vakantie
Parlement en Syntagma plein vakantie
Parlement en Syntagma plein vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021